24 Nisan 2012 Salı

3. Yozgat Tarım Fuarı 26 Nisan’da açılıyor

İlki 2010 yılında Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı bir törenle açılan ve önemli ölçüde başarıyla sonuçlanan Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın üçüncüsü 26 Nisan’da açılacak.

Çeşitli illerden fuara katılacak olan 214 firma, ürettiği tarım aletleri ve makinelerini sergileyecek. 8 traktör firması da fuarda traktörlerini tanıtacak. Fuar, 29 Nisan akşamı sona erecek. Fuarın 110 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Fuar hazırlıklarının tamamlandığını bildiren Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık bakımından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak ildeki çiftçilerin, imkânsızlıklardan dolayı daha önce diğer illerde düzenlenen fuarlara gidemediklerini dolayısıyla da teknolojiyi yakından takip edemediklerini belirtti. Özışık, “Bunun için teknolojik gelişmeleri, modern tarım alet ve ekipmanlarını ilimize getirerek çiftçimizin bilgisine sunuyoruz. Daha önce düzenlediğimiz fuarlardan çok olumlu sonuçlar aldık. İnşallah bu fuarımızdan da çiftçilerimiz en iyi şekilde yararlanacaktır” dedi.

Özışık, KOBİ Fuarcılık Tanıtım ve Organizasyon Limitet Şirketi tarafından organize edilen fuarın, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, Yozgat Ziraat Odası, Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatifi ve Yozgat Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından desteklendiğini de kaydetti.

Hiç yorum yok: