22 Nisan 2012 Pazar

100 büyükbaş hayvan yangından son anda kurtarıldı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kurulan büyükbaş hayvan ahırında çıkan yangında, 100 adet büyükbaş hayvan, iki çobanın gayretiyle son anda yanmaktan kurtarıldı.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangını söndürmek için gelen itfaiye görevlilerinin yangın elbiseleri, kaskları ve maskeleri olmadığı için yangına yeterince müdahale edemediklerini ileri süren vatandaşlar, itfaiye ekibine tepki gösterdi.

Kooperatif ahırında yangın

İhtiyaç sahibi 50 çitçinin katılımıyla kurulan Kayapınar Kalkınma Kooperatifi’ne ait büyükbaş hayvan ahırında, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. 100 büyükbaş hayvanın bulunduğu tesiste, yangın kısa sürede büyüdü.

Tesiste bulunan iki çobanın gayretiyle ahırdaki hayvanlar dışarı çıkarıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin desteğiyle Sarıkaya Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Büyük miktarda maddî hasar meydana gelen yangın sonrası, vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yangın elbiselerinin, kasklarının ve maskelerinin olmaması sebebiyle yangına yeterince müdahale edemediklerini ileri sürerek tepki gösterdiler.

Yangın hakkında soruşturma başlatıldı.

Hiç yorum yok: