7 Şubat 2012 Salı

Yozgat’taki öğrenciler Tablet PC’lerine kavuştular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilk olarak 17 ilde ve 52 okulda hayata geçirilen “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” (FATİH) Projesi kapsamında, Yozgat Anadolu Lisesi ile Şehitler Fen Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz Tablet bilgisayarlar teslim edilerek ilk uygulama başlatıldı.

Yozgat Anadolu Lisesi’nde Akıllı Tahta ve Tablet bilgisayarlarla yapılan ilk derse, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Okul Müdürü Adil Arslan da katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ın pilot olarak seçilen ilk 17 il arasında yer almasından dolayı çok şanslı olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Teknoloji hızla ilerliyor, bizim de bu teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyor. Altyapıda herhangi bir sıkıntımız yok. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tablet bilgisayarları hazır, tahtalarımız hazır, hiçbir eksiğimiz yok ve FATİH projesi ilimizde sorunsuz olarak uygulanmaya başladı. Siz her şeye lâyıksınız. Bütün yapılan çalışmalar sizler için yapılmaktadır.”

Tablet bilgisayarlarını alan öğrenciler, teknolojinin imkânlarından faydalanmaktan dolayı büyük sevinç ve mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler.

Tablet bilgisayarlarını alan öğrenciler, daha sonra ilk derslerini akıllı tahta ve Tablet PC’lerle yaptılar.

Hiç yorum yok: