7 Şubat 2012 Salı

Yozgat’ta yılda 358 ton balık üretiliyor
Hedef 5 bin 875 ton

Sorgun İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, Yozgat’ta hâlen yılda 358 ton balık yetiştirildiğini belirterek, baraj ve göletlerde balık üretimini artırmak için çalışmalara başladıklarını, proje aşamasında olan ve yapımı devam eden tesisler tamamlandığında yılda 5 bin 875 ton balık üretilmesini hedeflediklerini söyledi.

İl Genel Meclisi komisyon kurdu

Yozgat’ta baraj ve göletlerde balıkçılığın geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.

İl Genel Meclisi üyeleri Ali Ünlü, Dursun Karaca ve Cengiz Özdemir’den oluşan komisyon, Yozgat’taki baraj ve göletlerde balık çeşitliliği konusunda araştırma yaptı.

8 çeşit balık yetişiyor

Komisyon Başkanı Ali Ünal, il genelinde sulama amaçlı 27 gölet ve 2 baraj bulunduğunu, buralarda sazan, havuz balığı, tatlı su kefali, gümüş balığı, tatlı su istakozu, alabalık, çizgili levrek ve kızılkanat balıkları yetiştiğini belirlediklerini kaydetti.

Yozgat’taki balık üretimini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ünlü, “Şu an yıllık 358 ton balık yetiştirilmekte. Proje aşamasında olan ve yapımı süren tesislerimiz tamamlandığında üretim artacak. Planladığımız hedeflere ulaşmamız durumunda yıllık balık üretimimiz 5 bin 875 tona çıkacak” dedi.

Hiç yorum yok: