22 Şubat 2012 Çarşamba

Yozgat Blues’un başrolünü Ercan Kesal oynayacak

Çekimlerine 12 Mart’ta başlanması planlanan Yozgat Blues isimli sinema filminin başrolünü, Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmindeki “Muhtar” rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü almış olan Ercan Kesal oynayacak.

Doktor Ercan

Oyuncu ve senarist Ercan Kesal’ın öncelikli mesleği tıp doktorluğu. 1959 Avanos doğumlu olan Dr. Ercan Kesal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni yarıda bıraktıktan sonra girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun olmuş. Uzun yıllar Anadolu’da doktorluk yaptıktan sonra istifa edip İstanbul’a yerleşmiş. İstanbul’da Özel Okmeydanı Hastanesi’ni kurmuş ve hâlen bu hastanenin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Nazan Kesal ile evli olan Ercan Kesal’ın, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Uzak” filmindeki oyunculuğuyla başlayan sinema mecerası, “Üç Maymun”da ve “Bir Zamanlar Anadolu”da senarist ve oyuncu, “Vavien”, “Derin”, “Saç”, “Albatrosun Yolculuğu” ve “Küf” filminde oyuncu olarak devam etti.

Sinema Yazarları Derneği SİYAD üyelerinin oylarıyla “En İyi Film” ödülü alan “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmindeki “Muhtar” rolünde sergilediği başarıyla da dikkat çeken ve “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülü alan Ercan Kesal, şimdi de Yozgat Blues filminde başrol oynayacak.

Senaryosunu Tarık Tufan’ın yazdığı, Yönetmenliğini Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Mahmut Fazıl Coşkun’un yapacağı ve Yozgat’ta çekilecek ilk sinema filmi özelliği taşıyan “Yozgat Blues” filminin çekimlerinin 12 Mart’ta başlaması planlanıyor.

Yozgatlılarla toplantı

Filmde kullanılacak mekânlar ile filmde rol alacak mahalli yetenekleri belirleyen Hokus Pokus Sinema şirketinin yönetici ve yapımcıları, geçen Aralık ayında Yozgat’ın il yöneticileriyle bir araya gelip, film hakkında bilgi vermişlerdi.

Bu ay içerisinde de İstanbul Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Point Hotel’de bir toplantı düzenlenmiş, “Yozgat Blues” ekibinin tam kadro yer aldığı geceye, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, sanatçı Murat Göğebakan, Feridun Özdemir, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İMKB Başkan Yardımcısı Adalet Ercan ve Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun katılmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: