2 Şubat 2012 Perşembe

Ürün çeşitliliği için 205 bin Lira ödenek

Yozgat İl Genel Meclisi üyesi Ali Ünlü, Sorgun ilçesinde tarımın geliştirilmesi ve alternatif ürün çeşitliliğinin artırılması için 205 bin lira ödenek ayırdıklarını bildirdi.

Ünlü, yaptığı açıklamada, Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün her yıl yeni bir proje ile tarımdaki ürün çeşitliliğini artırmaya çalıştığını söyledi.

Sorgun ilçesinin geniş araziye sahip olduğunu belirten Ünlü, şunları kaydetti:

“Bu arazilerin iyi değerlendirilmesi açısından ürün çeşitliliğinin artırılması, bunun için de yeni projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar salma sulama ile yapılan tarım, hem su kaynaklarının azalmasına hem de toprak veriminin düşmesine neden oldu. Son yıllarda ilçemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çeşitli projeler hayata geçirildi. Biz de bu çalışmaları desteklemek amacıyla Bağ Çubuğu Yetiştiriciliği Projesi için 50 bin lira, Macar Fiğ Üretimi Projesi için 30 bin lira, Çilek Yetiştiriciliği Projesi için 35 bin lira, Elma Yetiştiriciliği Projesi için 80 bin lira, Karpuz Yetiştiriciliği Projesi için 5 bin lira ve Kavun Yetiştiriciliği Projesi için 5 bin lira olmak üzere toplam 205 bin lira ödenek tahsis ettik.”

Hiç yorum yok: