4 Şubat 2012 Cumartesi

Soysal: Siyaset Akademisi’nden sertifika alanlar seçimlerde bir adım önde oluyorlar

İlk ders "Derin Devlet Ergenekon"

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nin bu dönemdeki ilk dersini “Derin Devlet Ergenekon” başlıklı konferansıyla Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu verdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde bugüne kadar Siyaset Akademisi’ne katılan partililerden 6’sının İl Belediye Başkanı, 300’den fazlasının İlçe Belediye Başkanı, 1000’e yakınının Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi olduğunu belirtti.

Milletvekili Soysal, “Bu demek oluyor ki, Siyaset Akademisi’ne devam eden ve sertifika alan kardeşlerimiz, seçimlerde bir adım daha önde oluyorlar” dedi.

AK Parti Siyaset Akademisi, Yozgat’taki ikinci dönemine Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’nun verdiği “Derin Devlet Ergenekon” başlıklı dersle başladı.

Siyaset Akademisi’nin yeni dönem açılışına Akademi açılışına AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Halil Türkmen, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can ve partililer katıldı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında bir konuşma yapan Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Halil Türkmen, organizasyonun en büyük amacının, gelecekte Türk ve dünya siyasetine yön verecek siyasetçiler yetiştirmek olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da, Siyaset Akademisi’nin 2007 seçimlerinden sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Genel Merkez Ar-Ge birimi tarafından kurulduğunu hatırlattı.

Soysal, “Partimiz tarafından başlatılan akademide şöyle geriye dönüp baktığınızda Siyaset Akademisi’ne katılan kardeşlerimizden bugün 6’sı İl Belediye Başkanı, 300’den fazlası İlçe Belediye Başkanı, 1000’e yakını Belediye Meclisi Üyesi, İl Genel Meclisi üyesi kardeşlerimiz var. Bu demek oluyor ki, Siyaset Akademisi’ne devam eden ve sertifika alan kardeşlerimiz, seçimlerde bir adım daha önde oluyor” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, “Siyaset Akademisi kapsamında akademisyenlerden, değerli gazetecilere ve yazarlara kadar alanında bilgi sahibi olan birçok kişiyi ağırlayacağız. Onların bilgi ve deneyimlerinden faydalanacağız. Başarılı bir çalışma olacağı kanaatindeyim” dedi.

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz de, AK Parti çatısı altında siyaset yapmanın ve AK Parti’nin bir ferdi olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Açıkgöz, “Biz de bu gün burada bu ayrımcılığı yaşamış bulunmaktayız. Bu şemsiye altında siyaset yaparken de doğru siyasetten ayrılmamalıyız. Temiz siyaset yapmalıyız” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, “Derin Devlet Ergenekon” başlıklı seminer verdi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, 2005 yılında AK Parti tarafından hem RTÜK, hem TRT yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilmişti.

Ancak Prof. Topçuoğlu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ne yaman çelişkidir böyle, Abduulah Topçuoğlu şahsının derin devlet dersi vermesi çok acayip. Çünkü Abdullah Topçuoğlu şu anki hükümetin devrilmesinden sonra Ergenekon tarafından kurulacak hükümetin devlet bakanı olacakmış. 2. Ergenekon iddianamesi böyle diyor. ‘Bir avukatın darbe düşleri” adlı altında internette yüzlerce haber var bu konuyla ilgili. İddianameye göre Abdullah Topçuoğlu darbe sonrası kurulması planlanan hükümetin en önemli adamlarından biri, çünkü darbe bakanı yapılmasına ilaveten, sözde darbe başbakanı kimlerin başkan yapılacağını da Abdullah Topçuoğluna sorarak belirleyecekmiş.