2 Şubat 2012 Perşembe

Sorgun’da çiftçiye sinevizyonla eğitim veriliyor

Sorgun ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, çilek ve çerezlik kabak gibi alternatif ürünlerin yetiştirilmesi, tarımsal desteklemeler, anız yangınları, toprak analizleri, arıcılık, bitki ve hayvan hastalıkları konularında çiftçilere sinevizyon destekli eğitim verdiklerini bildirdi.

Murat Türkmen, “Tüm belde ve köylerimize yönelik olarak hazırlanan eğitim programları çerçevesinde ilk toplantımızı Çiğdemli kasabasında gerçekleştirdik. Toplantımıza Çiğdemli Kasabası Belediye Başkanımız İsmail Biçer’in yanı sıra, 3 ziraat mühendisi, 1 veteriner hekimimiz katıldı.” dedi.

Bu eğitimi bütün köylerimizde vereceğiz

Yapılan toplantıda çiftçilere sinevizyon destekli bilgiler aktarıldığını belirten Türkmen, şu açıklamada bulundu:

“Çiftçilerimize başta çilek yetiştiriciliği, meyvecilik, ayçiçeği, çerezlik kabak, kavun-karpuz yetiştiriciliği, tarımsal desteklemeler, anız yangınları, toprak analizleri, arıcılık ve çeşitli bitki ve hayvan hastalıkları gibi tarımsal konularda bilgiler aktarıldı. Ayrıca çiftçimizin yönelttiği soruları yanıtlayarak, yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeye çalıştık. Bu tür eğitim çalışmalarımız tüm köylerimizde yapılacak.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu eğitimler daha iyi kalitede zaten Bereket TV, Tarım Türk TV ve Köy TV'de veriliyor.

Çiftçi işi bilmiyor değil ki, onun parası yok.

Artık halk bu tür propaganda gaberlerini değerlendirmeyi öğrendi

Başarılar dilerim