18 Şubat 2012 Cumartesi

Sorgun, argo ve küfürle mücadele edecek

Yozgat Sorgun Kaymakamlığı, özellikle çocukları kötü dil alışkanlıklarından korumak amacıyla, argoya, küfüre ve Türkçe’nin kötü kullanılmasına karşı harekete geçti. Kaymakamlığın küfürle mücadelesine İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü de destek verecek.

2012 Yılını “Argo ve Küfürle Mücadele Yılı” ilân ettiklerini belirten Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, argo ve küfürün sadece Sorgun’un değil bütün Türkiye’nin ortak problemlerinden birisi olduğunun altını çizdi.

Kaymakam Kılıç, argo ve küfürün toplumda adeta sıradanlaşması sebebiyle pek çok kişinin argo ve küfürlü konuştuğunun farkında olmadığını; başlattıkları kampanya ile insanlarda önce bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını söyledi. Kılıç, başlattıkları kampanyanın esnaftan ve vatandaşlardan büyük destek gördüğünü kaydetti.

Söz konusu kampanyanın yalnızca küfür ve argoya değil, Türkçenin kötü kullanımına karşı da açıldığını belirten Kılıç, “İnsanlar, çevreyle iletişim kurarken birtakım alışkanlıklarını ön plana çıkararak konuşabiliyor ve öğrencilerimiz de bu konuşmalardan etkilenerek bu tür konuşmaları telaffuz edebiliyor” dedi.

Hiç yorum yok: