6 Şubat 2012 Pazartesi

“Akarsu, görev ve yetki bakımından terfi etmiştir”

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı’na atanan Bekir Akarsu’nun, sorumluluk bakımından da yetki bakımından da daha üst bir göreve lâyık görüldüğünü belirterek, “Yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinin hayırlı uğrulu olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Yozgat’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bekir Akarsu da, Ankara’da görev yapacak olmasının Yozgat’tan kopacağı anlamına gelmeyeceğini belirterek, kendisini Yozgat’ın fahrî hemşehrisi olarak gördüğünü söyledi.

Tarihî konakta hüzünlü veda

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı’na atanan Bekir Akarsu için tarihî Hayri İnal Konağı’nda yemekli veda programı düzenlendi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk tarafından düzenlenen yemeğe Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak, İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Mehmet Soğukpınar ve Erdoğan Temizyürek ile kurum müdürleri katıldı.

Ankara’da Yozgat’ın fahrî hemşehrisiyim

Yemekte Yozgat’ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kıran Emniyet Müdürü Akarsu, Yozgat’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ankara’da görev yapacak olmasının Yozgat’tan kopacağı anlamına gelmeyeceğini, kendisini Yozgat’ın bir fahri hemşehrisi olarak gördüğünü söyledi.

Akarsu, daha yüksek bir göreve gidiyor

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, Yozgat’ta 1,5 yıldan fazla görev yapan Emniyet Müdürü Bekir Akarsu’nun Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Emniyet Müdürü Akarsu’nun yeni görev yeri her bakımdan daha üst ve daha sorumlu bir mevkidir. Emniyet müdürümüz hem yetki itibariyle daha üst bir göreve hem de sorumluluk itibariyle daha yüksek bir göreve gidiyor” dedi.

Her vedanın içerisinde biraz hüzün olduğunu ifade eden Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir tarafımızla üzüntülü, bir tarafımızla da arkadaşımızın makam itibariyle yükselmesinden dolayı gururluyuz. Bekir Bey’le yaklaşık bir buçuk yıl görev yaptık. Yozgat’ımız kamu düzeni, kamu güvenliği bakımından Türkiye’ye örnek olacak seviyede asayişi mükemmel olan bir ilimizdir. Burada Bekir Bey’in buna birtakım katkıları oldu. Yaptı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinin hayırlı ve uğrulu olmasını temenni ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Yemekten sonra Vali Şentürk, Emniyet Müdürü Akarsu’ya bir kol saati, Belediye Başkanı Yusuf Başer de çini bir vazo ile telkırma işlemeli bir tepsi hediye etti.

Hiç yorum yok: