6 Şubat 2012 Pazartesi

Sarıkaya’da 17 köye kanalizasyon yapıldı,
2 sulama göleti için de ödenek aktarıldı

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, geçen yıl içerisinde Sarıkaya ilçesinin 17 köyünde yürütülen kanalizasyon çalışmasının tamamlandığını, çalışmaların knalizasyonu olmayan köy kalmayıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Kaymakam Dönmez, ayrıca, Sarıkaya’nın toplu basınçlı sulama sistemi için Akbenli ve Yahyasaray’a gölet yapımında kullanılmak üzere 1 milyon 342 bin Lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Yozgat İl Özel İdaresi’ne bağlı olarak hizmet veren Sarıkaya Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2011 yılı çalışmalarını özetledi.

Dönmez’in verdiği bilgiye göre;

. Köy yollarına yaklaşık 150 kilometre yama yapıldı, 60 kilometresine ikinci asfalt atıldı. Köy yollarında yapılan çalışmalara toplam 1 milyon 124 bin Lira harcandı.

. İlçeye bağlı 17 köyün kanalizasyon çalışması tamamlandı. Bu çalışmalar için 1 milyon 192 bin Lira harcandı. Bu yıl içerisinde kanalizasyonu olmayan köy kalmayacak.

. Kanalizasyonu yapılan köylerde kumlama çalışmaları yapıldı. Bu iş için de 135 bin Lira harcandı.

. Su işleri ve benzer çalışmalar için de 200 bin Lira harcandı.

. Sarıkaya’nın toplu basınçlı sulama sistemi için Akbenli ve Yahyasaray’a gölet yapılmak üzere 1 milyon 342 bin Lira kaynak aktarıldı.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kanalizasyonların nereye bağlandığını bilmiş olsaydınız buna pek sevinemezdiniz.

Artık Kanak Çayı'nda balık kalmadı.