26 Şubat 2012 Pazar

Köyün köpeği, aç kurdu boğarak öldürdü

Son yılların en sert kışını geçiren Yozgat’ın köylerinde, kış şartları sebebiyle doğal ortamlarında yiyecek bulamayan yabanî hayvanlar, zaman zaman köylere kadar inerek yiyecek arıyorlar.

Köylüler, kimi zaman bir tilkiyle, kimi zaman bir kartalla, kimi zaman da bir kurtla karşılaşıyorlar. Köylere inen yabanî hayvanlardan bazıları, köy civarında buldukları yiyeceklerle karınlarını doyurup kendi ortamlarına dönerken, bazıları ise canlarından oluyorlar.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Derekemal köyünde hava karardıktan sonra yiyecek bulmak için ormanlık alandan köye inen aç bir kurt, köy halkından Yakup Arın’a ait köpek tarafından boğularak öldürüldü.

Yozgat’ın kırsal kesimlerinde yabanî hayvanların insanlara zarar vermelerini önlemek için, belediye görevlileri, Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği görevlileri ve halk tarafından muhtelif yerlere hayvanlar için yiyecekler bırakılıyor.

Geçen hafta Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Akyamaç köyü civarında tilki ve kartal görülmüş; geçen yıl Şubat ayında da Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Çayözü Köyü’nde ördek avına çıkan 53 yaşındaki Kâzım Yıldız, kendisine saldıran aç kurtlardan birini öldürmüştü.

(Yozgat Muhabir / cayiralan-koyleri-dernegi.com)

Hiç yorum yok: