23 Şubat 2012 Perşembe

Köy hayatından renkli kareler…
Akyamaçlı çiftçinin keçisi yolda kuzuladı

Keçilerden biri yolda kuzuladı, tilkiler ve kartallar köyün yakınında yiyecek arıyor… Köylülerin şikâyeti ise cep telefonlarının çekmemesi.

Yozgat’ın bütün köylerinde olduğu gibi merkez ilçesine bağlı Akyamaç köyünde de geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçiler, bugünlerde hareketli günler yaşıyorlar.

Koçları ayırmadık, koyunlar erken kuzuladı

Küçükbaş hayvanlar ard arda kuzuluyor. (Doğum yapıyor) Akyamaç köylülerinden Zeki Eğilmez’in otlatmak için araziye çıkardığı keçilerinden biri de, köye dönerken yolda kuzuladı. Çiftçi Eğilmez, karla kaplı yolda doğan oğlağı, üşümemesi için parkası ile sararak köye götürdü. Bugünlerde koyunlarının da kuzuladığını belirten Zeki Eğilmez, 70-80 koyunun, Hasan Eğilmez de 100 koyunundan 80 tanesinin kuzuladığını söyledi.
Hasan Eğilmez’in eşi Sultan Eğilmez de, “Koçları ayırmadığımız için bu yıl koyunlar erken kuzuladı. Bakımı zor oluyor” dedi.

Bu arada, karla kaplı arazide yiyecek bulmakta güçlük çeken bir tilki ve kartal, köyün yakınına kadar gelerek yiyecek aradı.

Cep telefonları çekmeyen köylüler baz istasyonu istiyorlar

Akyamaç köylülerinin bugünlerde yaşadıkları sıkıntı ise, cep telefonlarının çekmemesi. Yakınlarıyla görüşebilmek için yüksek tepelere ve çatılarak çıkmak zorunda kaldıklarını belirten köylüler, köylerine baz istasyonu kurulmasını istiyorlar.

Türk Telekom: Sabit telefonlarda sorun yok

Cep telefonlarının yanı sıra sabit telefonların da sık sık arızalandığının iddia edilmesi üzerine açıklamada bulunan Türk Telekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, Akyamaç köyünde sabit telefonların sorunsuz olarak çalıştığını söyledi. Kaplan, şu açıklamada bulundu:

“Son 20 gün içerisinde sadece bir arıza bildirimi yapılmıştır. Onun dışında telefonlarımız faal olarak çalışmaktadır. İnternet konusunda ise müdürlüğümüzün bir projesi bulunmaktadır. Bu proje kapsamında çalışmalarımız sürüyor. O bölgede bir baraj çalışması bulunmakta. Bu çalışmaya paralel olarak biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim de amacımız tüm köylerimize interneti ulaştırmaktır.”

Hiç yorum yok: