20 Şubat 2012 Pazartesi

İşte siyasî kavgaların asıl sebebi:
2014’te siyaset tamamen yeniden şekillendirilecek

2014’te Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti Genel Başkanı ve üst düzey yöneticileri ile bütün belediyeler ve diğer yerel yönetimler değişecek.

Kısa adı ANAR olan ve siyasî anketleriyle tanınan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, MİT tartışmalarının arkasındaki asıl sebebin, 2014 sürecini şekillendirme mücadelesi olduğunu düşünüyor.

Uslu, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey istihbaratçıları ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırmasını “Türkiye’nin güç dengeleri ve tüm politikalarını tehdit eden bir saldırı” olarak tanımlıyor.

Uslu, Akşam gazetesinden Şenay Yıldız’a verdiği mülâkatta, 2014 sürecini şöyle değerlendiriyor:

“Ben 2014 yaklaştıkça bu tarz saldırıların artmasından endişe ediyorum. Çünkü 2014’te Türkiye’de siyaset alanı komple yeniden dizayn olacak. Cumhurbaşkanı değişecek, Sayın Abdullah Gül ikinci kez cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Başbakanımız değişecek, zaten kendisi de bunu açıkladı. Parti tüzüğü gereği üst üste üç kez seçildikten sonra yeniden milletvekili olarak aday olamayacağını söyledi. Bu kural AK Parti’nin neredeyse tüm üst yönetimi için bağlayıcı. Çok sayıda üçüncü kez seçilen insan söz konusu. Onlar da gidecekler. Dolayısıyla AK Parti’de topyekûn bir değişim olacak.

Ardından yerel seçimler var... 2014 yılında belediyelerin yönetimi yeniden belirlenecek. Hemen sonrasında bir genel seçim olacak, kabine yeniden şekillenecek. Kısacası 2014’te Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti’nin Genel Başkanı, AK Parti üst yönetimi, parlamentodaki durum ve belediyeler yenilenecek. Yani siyaset komple belirlenecek.

Ben birilerinin o süreç üzerinde söz sahibi olmak, manipüle edebilmek, rol paylaşımı üzerinde etki sahibi olabilmek için bu saldırıları gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Türk siyaseti yeniden dizayn olacak 2014 yılında. Benim gördüğümü herkes görüyor.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: