20 Şubat 2012 Pazartesi

Hürriyet’te Testi Kebabı tarifi

Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapan Sahrap Soysal, Hürriyet’teki köşesinde Yozgat’ın meşhur yemeklerinden Testi Kebabı’nın tarifine yer verdi.

“Testi Kebabı (Yozgat-Yerköy)” başlığıyla yayınlanan tarif şöyle:

Malzemeler


* 125 gr tereyağı
* 1 kg kuzu eti
* 4 adet orta boy domates
* 6 adet yeşil sivribiber
* 3 baş sarmısak ya da 24 diş sarmısak
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Bir testi alıp içini yıkayın. Kuşbaşı kuzu etini bir tencerede tereyağı ile 3-4 dakika kavurun. İri iri doğradığınız domatesi ve biberi, bütün haldeki sarmısakları, tuzu, kırmızı pul biberi karıştırın. Eti 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Malzemeleri testinin içine doldurup testiyi fırın tepsisine yatık vaziyette koyun. Testinin ağzını, biraz un ve suyla yaptığınız hamurla kaplayıp hamurun ortasını kürdanla 5-6 yerinden delin. Kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin.
Testinin boynunu bir çekiçle kırıp, içindeki yemeği servis tabağına alın.”

Sahrap Soysal, geçen yıl da “Patatesli Yerköy Çorbası” tarifi vermişti.

Hiç yorum yok: