Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapan Sahrap Soysal, Hürriyet’teki köşesinde Yozgat’ın meşhur yemeklerinden Testi Kebabı’nın tarifine yer verdi.
“Testi Kebabı (Yozgat-Yerköy)” başlığıyla yayınlanan tarif şöyle:
Malzemeler
* 125 gr tereyağı
* 1 kg kuzu eti
* 4 adet orta boy domates
* 6 adet yeşil sivribiber
* 3 baş sarmısak ya da 24 diş sarmısak
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Bir testi alıp içini yıkayın. Kuşbaşı kuzu etini bir tencerede tereyağı ile 3-4 dakika kavurun. İri iri doğradığınız domatesi ve biberi, bütün haldeki sarmısakları, tuzu, kırmızı pul biberi karıştırın. Eti 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Malzemeleri testinin içine doldurup testiyi fırın tepsisine yatık vaziyette koyun. Testinin ağzını, biraz un ve suyla yaptığınız hamurla kaplayıp hamurun ortasını kürdanla 5-6 yerinden delin. Kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin.
Testinin boynunu bir çekiçle kırıp, içindeki yemeği servis tabağına alın.”
Sahrap Soysal, geçen yıl da “Patatesli Yerköy Çorbası” tarifi vermişti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder