25 Şubat 2012 Cumartesi

Erbir: Sarıkaya’ya üçüncü mezarlığı da yapacağız

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Kaplıca ve Karşıyaka mezarlıklarının bakım ve düzenleme çalışmalarının yapıldığını, ayrıca Kayapınar Mahallesi’nden başlayıp İstiklâl Mahallesi’ne kadar devam eden derede ıslah çalışması başlatıldığını bildirdi.

Mezarlıklar düzenlendi, dere ıslah ediliyor

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Kaplıca ve Karşıyaka mezarlıklarının bakım ve düzenleme çalışmalarının yapıldığını, Karşıyaka Mezarlığı’na da 2 katlı hizmet binası inşa edildiğini bildirdi.

Başkan Erbir, “Birinci katta abdest alma bölümü, bayan ve erkek tuvaletleri ve mezarlığın malzemelerinin muhafaza edilmesi için bir depo bulunmaktadır. İkinci katta ise 1 bekçi odası, 1 anons odası ve mescit olarak kullanılabilecek bir oda bulunmaktadır. Ayrıca mutfak da mevcuttur” dedi.

Erbir, Sarıkaya’nın ikinci mezarlığı olan Karşıyaka Mezarlığı’nda hâlen defin için mezarlık yerleri bulunduğunu ancak üçüncü bir mezarlığın yapımına başlayacaklarını bildirdi.

Derede ıslah çalışmaları

Sarıkaya Belediyesi, Kayapınar Mahallesi’nden başlayıp İstiklâl Mahallesi’ne kadar devam eden derede ıslah çalışması yapıyor.

Belediyenin talebi üzerine DSİ’den gönderilen kepçe ile, zaman zaman meydana gelen taşkınların yanı sıra, sivrisinek üremesine ve görüntü kirliliğine sebep olan derede başlatılan ıslah çalışması devam ediyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: