19 Şubat 2012 Pazar

“Devlet Baba”dan kimsesiz çocuklara Kar Şenliği

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği yaparak, Çocuk Yuvası’nda kalan kimsesiz çocuklar için, Çamlık Millî Parkı’nda, çeşitli etkinliklerden oluşan bir “Kar Şenliği” düzenledi.

Çamlık Millî Parkı’nın harikulâde kış manzarası eşliğinde karlar üzerinde koşan, polislerle kartopu oynayıp kızak kayan çocuklar, palyaço hakemin gözetiminde çuvalla koşu ve halat çekme yarışması gibi geleneksel çocuk oyunlarıyla doyasıya eğlendiler. Kar Şenliği’nde çocuklara, kış pikniklerinin gözde yiyeceği sucuk ekmek ikram edildi.

Yozgat Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Uslu, düzenledikleri etkinlik hakkında yaptığı değerlendirmede, çocuklarda herhangi bir sıkıntıyla karşılaştıklarında polis ağabeylerinden ve polis ablalarından çekinmeden yardım isteyebilecekleri bilinci oluşturmak istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Fatih Aktürk de, “Çocuklarımıza öz güven kazandırmak, hayata bağlamak ve hayata daha güzel bakmalarını sağlamak için böyle bir program düzenledik. Çocuklar hafta içi derslerden dolayı bunalıyorlar. Aileleri ile geçiremedikleri etkinlikleri burada yapmalarını ve stres atmalarını sağladık. Bize bu etkinlikte yardımcı olan İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok: