23 Şubat 2012 Perşembe

CHP İl Başkanı Onur Kaytan: İktidar, Yozgat’ı değil kendi çevresini kalkındırıyor

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve üst düzey pek çok bürokratın Yozgatlı olmasına rağmen, Yozgat’ın teşvik kanununda ve kamu yatırımlarında umduğunu bulamadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz muhalefetliğimizi yaparken, yapıcı ve siyasî kimliğimizi bırakarak Yozgat için yapmayı düşünüyoruz; ama maalesef iktidar partisi, kendi ceplerini mi diyeyim, kendi çevrelerini mi diyeyim kalkındırmaktan Yozgat’a yatırım yapmayı düşünmüyorlar. Bu da bir sıkıntı.”

Kaytan MTV’de

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın internet televizyonu MTV’ye açıklamalarda bulundu.

MTV Genel Yayın Yönetmeni Soner Tümgan’ın sorularını cevaplayan Kaytan, CHP İl Kongresi’nde başkanlığa tekrar aday olup olmayacağına dair soru üzerine şunları söyledi:

“Siyasette hedeflerim vardı, siyasete atılırken birtakım düşüncelerim vardı. Bu hedeflerden bir tanesi, Yozgat’ı nasıl kalkındırabiliriz, Yozgat’a nasıl faydalı olabiliriz? Takdir edersiniz ki iktidar partisinin şu anda 3 tane milletvekili var. 3 tane milletvekili AKP’den, 1 tane milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı. Ve Yozgat’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir temsilcisi yok. Baktığımız zaman, iktidar partisinin özellikle teşvik yasasıyla ilgili aslında çok büyük beklentilerimiz vardı. Yani çünkü ‘Neden?’ diyeceksiniz; bugün bir Meclis Başkanı, bugün bir Başbakan Yardımcısı, bugün bir Enerji Bakanı ve üst düzey bürokratlar Yozgatlıdır. Yozgat’ın bu dönem daha çok faydalanması gereken dönem diye düşünüyoruz. Biz de muhalefetliğimizi yaparken, yapıcı ve siyasî kimliğimizi bırakarak Yozgat için yapmayı düşünüyoruz; ama maalesef iktidar partisi, kendi ceplerini mi diyeyim, kendi çevrelerini mi diyeyim kalkındırmaktan Yozgat’a yatırım yapmayı düşünmüyorlar. Bu da bir sıkıntı.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: