19 Şubat 2012 Pazar

Bozdağ: Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ın aldığı en büyük yatırım, hızlı tren projesidir

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hızlı tren projesinin Yerköy-Ankara hattı ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını, 2015 yılında da hızlı tren seferlerinin başlayacağını belirterek, “İddialı olsun diye söylemiyorum ama belki de Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ın aldığı en büyük yatırım, hızlı tren projesidir” dedi.

Bozdağ, bu adımların, Yozgat’ın ekonomisine, turizmine ve dünyaya bağlanmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Bozdağ Arabaşı Şöleni’nde

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgatlılar Dayanışma Derneği’nin İstanbul Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlenen 5. Arabaşı Şöleni’ne katıldı.

Mehter takımının marşlar çaldığı gecede bir konuşma yapan Bozdağ, “En son seçimde Yozgat’ta 3 kişiden 2’sinin AK Parti’ye ‘evet’ dediği bir siyasal kadro, 2002’den bu yana hizmet ediyor. Yozgat, değişimi Türkiye ile beraber yaşıyor” diye konuştu. Yapılan bölünmüş yolları hatırlatan Bozdağ, “Kısmetse önümüzdeki yaz Yozgat’ın içi asfaltlanmış olacaktır” dedi.

Yozgat’ta hızlı tren hattının yapımının devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ankara ve Yerköy arası hızlı tren ihalesi yapılamamıştı. Önümüzdeki günlerde oranın da ihalesi bitmiş olacak. 2015 yılı itibariyle Haziran ayından önce yüksek hızlı trenle Yozgatlı Ankara’ya, o zamana kadar İstanbul da biteceği için Esenler’den Yozgat’a gitmek istiyorsa, daha güvenli, hızlı ve ucuz seyahat etme imkânı bulacaktır. Bu, milyarlarca dolarlık çok büyük bir yatırım. İkinci kazma Yozgat’tan vuruldu. Şu anda dağlar deliniyor, tüneller açılıyor. Yozgat’ta devam eden yüksek hızlı tren inşaatının yüzde 60’ı bitmiş durumdadır. Bu adımlar, Yozgat’ın ekonomisine, turizmine ve dünyaya bağlanmasına büyük katkı sağlayacak. İddialı olsun diye söylemiyorum ama belki de Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ın aldığı en büyük yatırım, hızlı tren projesidir.”

Eğitim alanında Bozok Üniversitesinin bütün fakültelerini geliştirerek faaliyete soktuklarını dile getiren Bozdağ, “Yozgat, üniversiteyle yeniden değişmeye başladı. İletişim, ziraat, veterinerlik fakültelerini ve ilçelerimize yüksek okulları kurduk. Yozgat, eğitim alanında güçlü hâle getirildi. Öğrencilerin barınmasını sağlayan yurtlar yaptık. Bu yıl Yozgat’a bin kişilik yüksek öğrenim yurdu kazandıracağız. Böylelikle dışarıdan gelen öğrencilerimiz daha iyi öğrenim görme imkânı bulacaktır. Orta öğretimde de atılımlar yaptık. Yozgat’ta yeni kurulan ilçelerimiz de dahil hepsine Anadolu lisesi açtık. Verdiğimiz sözü tuttuk. Yozgat’ta sağlık alanında da atılımlar yaptık. İçinde refakatçi odası, yüksek teknolojiyle donatılmış hasta muayene odaları olan hastane çalışmalarına başladık. 2 yıl sonra Yozgat’taki hastaneler dünyadaki hastanelerle yarışır duruma gelecek. Ayrıca AK Parti olarak adalet alanında adımlar attık. Yozgat ve ilçelerindeki adalet saraylarını yeniledik. Osmanlı mimarisiyle donatıp, nezih hâle getirdik” diye konuştu.

Programda, Yozgatlılar Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Erdem tarafından Bozdağ’a plaket verildi. Gecede Bozdağ’a testi kebabı ikram edildi. Bozdağ, testiyi çekiçle kırdı.

Yöresel sanatçıların konser verdiği gecede, katılımcılara Yozgat yemekleri ikram edildi.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Çandıra mevcut liseyi kız lisesi yaptılar..Anadolu lisesi nerdeymiş merak ettim?? Bu kadar da yalan olmaz...

Adsız dedi ki...

Yalan değil ise Çandır'ı İlçeden saymıyorlar demektir!

Adsız dedi ki...

Artık AKP'nin vaadleri iyice gülünç olmaya başladı.
Ünlü Yunan edebiyatında geçen efsanedeki insanın kendine aşık olması böyle oluyor demekki...

Bozdağ bir Yozgatlı olarak bu ilin turizm potansiyeli olmadığını bilmiyor mu?

Bunlar turizmle arabaşını birbirine karıştırıyor herhalde..

Adsız dedi ki...

yapılmaya yapılmaya yatırımın ne olduğunu unutmuş sayın bakan tam selamsız bandosu

Adsız dedi ki...

ÇOCUK LARI KANDIRIRLAR KUŞA BAK KUŞA DİYE.ŞİMDİ BÜYÜDÜK BİZİ HIZLI TRENE BAKTIRACAKLAR.ULAŞIM AÇISINDA ÇOK İYİ.AMA BU YATIRIM SAYILIRMI.YATIRIM OLABİLMESİ İÇİN İSTİHDAM ARTIRIÇI İŞLER OLMASI GEREKİR.SON 30 YILDIR YOZGAT İKTİDAR PARTİLERİNE OY VERDİ.HER YIL1 FABRİKA YAPILMIŞ OLSAYDI EN AZ 30 FABRİKA OLURDU.İŞSİZLİK HAD SAFADA.YOZGAT FUARI YAPILDI ANKARADA HANGİ ÜRÜNÜMÜZÜN REKLAMINI YAPABİLDİK.HER YERE ÖZGÜ YEMEK VAR.SIKILMADAN ZEYTİN SATTIK.YOZGATTA ZEYTİNMİ YETİŞİYOR.NEYSE BİZ ZATEN ONLARA GÖRE BU ÜLKENİN YARAMAZ ÇOCUKLARIYIZ.