6 Şubat 2012 Pazartesi

Bekir Akarsu: Yozgat’tan, suç oranlarında büyük düşüşler sağlamış olarak saygıyla ayrılıyorum

Mevlânâ’nın mısralarıyla veda etti

4 Şubat Cumartesi günü Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı’na atanan Bekir Akarsu, yazılı bir açıklama yaparak görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri özetledi.

Güçlü ve proaktif bir polislik anlayışıyla Yozgat halkına güven verirken, suçluların korkulu rüyası hâline geldiklerini ifade eden Akarsu, “Suç oranlarında büyük düşüşler sağlayarak İlimizi ülkemizin en güvenli illeri arasında yer almasına çalıştık” dedi.
Akarsu, dekoratif el yazısı stilindeki “Monotype Corsiva” harf karakterini kullanarak yayınladığı mesajında, Hazreti Mevlânâ’nın meşhur mısralarına da yer verdi:

Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lâzım…


Akarsu’nun ‘veda mektubu’ şöyle:

Çok Değerli Yozgatlılar,

06 Ağustos 2010 tarihinde başladığım Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü görevimden, 04 Şubat 2011 tarihli ve 2012/107 Sayılı kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü, Güvenlik Daire Başkanlığı’na atanmış bulunmaktayım.

Görev yaptığım süre içerisinde, sizlerin bana ve teşkilatıma vermiş olduğunuz destek, sevgi ve güvenle, Yozgat’ımızın çok daha güvenli bir huzur kenti haline getirilmesinde önemli katkılar sağladığımıza inanıyorum.

Geçen süre içinde suç ve suçlularla mücadele ederek ilimizin huzurunu sağlamaya yönelik birçok planlı, projeli operasyon gerçekleştirerek asayiş ve huzuru sağlama, vatandaşlarımızın haklarını savunma adına tüm mesai arkadaşlarımla hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olarak, adil ve tarafsız biçimde görev yapmaya çalıştım.

Halkımızın huzurunun sağlanmasının, güvenlik ve asayiş hizmetinin başarısının ancak iyi eğitilmiş, kendisiyle barışık, birlik beraberlik içinde, takım ruhuna sahip, moral motivasyonu yüksek polislerle mümkün olabileceğine inandığımız için kurum içinde oluşturduğumuz sinerjiyi, halkımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesine yansıttık. Bu süre içinde halkımızın sevgisini, güvenini ve desteğini kazanarak Yozgat’ın huzur kenti olmasına katkı sağladık.

Çağdaş yönetim anlayışı ve insan odaklı hizmet prensibiyle çalışarak halkımızı sevgiyle kucaklayıp, her zaman onların yanında olduk ve yardımlarına koştuk. Güçlü ve proaktif bir polislik anlayışıyla halkımıza güven verirken suçluların korkulu rüyası haline geldik. Suç oranlarında büyük düşüşler sağlayarak İlimizi ülkemizin en güvenli illeri arasında yer almasına çalıştık.

Tüm vatandaşlarımız bilmelidir ki; vatandaşlarımızın polise olan güveni polisin başarısı ile doğru orantılıdır. Vatandaşlarından destek görmeyen hiç bir güvenlik gücünün başarılı olması düşünülemez. Teşkilatımızın her zaman vatandaşımızın yanında bulunmuş olması, vatandaşlarımızın da polisimize çalışmalarında destek vermesi bizleri son derece mutlu etmiştir.

Görevi kendisine teslim ettiğim değerli meslektaşım Hasan YILMAZ’ın bayrağı çok daha ileri taşıyacağına olan inancım sonsuzdur. Kendisine görev yapacağı süre boyunca başarılar diliyorum. Bu duygularla hizmet etmekten her zaman mutluluk duyduğum sizlere bugün veda ederken, bizlere ilgi ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere; bizzat gelerek veda etmeyi arzu etmeme rağmen zamanın darlığı nedeniyle buna imkanbulamadığım Mülki erkana, Askeri ve Adli erkana, Mahalli idarelerimizin başkan ve üyelerine, Üniversitemize, Daire müdürlerimize, Sivil toplum kuruluşlarımıza, Siyasi partilerimize, Sanayi ve Ticaret hayatımıza yön veren İş Adamlarımıza, Esnaflarımıza, Mesleki kuruluşlarımıza, Oda başkanlarımıza, Basın ve yayın kuruluşlarımıza (Gazete-Radyo-Televizyon) ve mensuplarına, hizmet vermekten her zaman onur duyduğum değerli vatandaşlarımıza sağlık mutluluk ve başarı dileklerimle Türk Polis Teşkilatı, şahsım ve ailem adına selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…

(Hz. Mevlana)

Bekir AKARSU
İl Emniyet Müdürü
1.Sınıf Emniyet Müdürü"

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: