25 Şubat 2012 Cumartesi

Açıkgöz: ‘Devlet fabrika kursun’ anlayışı bitti, işsizliği azaltmak için özel teşebbüs yatırım yapmalı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, “Devlet tek başına artık herhangi bir yere, herhangi bir beldeye, ile, ilçeye herhangi bir şekilde getirip fabrikayı kurup, ‘Ben burada işsizliği azaltacağım’ noktasında hareket etmiyor; o devletçilik zihniyeti bitmiş durumda. Ancak, devletin gücüyle, onun desteğiyle, belki siyasî destekle, belki hükümetin vermiş olduğu, çıkarmış olduğu teşviklerle, yasalardan istifade ederek özel müteşebbislerin biraz daha yatırıma yönelik hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Açıkgöz, eski Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in “Bizde işsizlik yok, iş beğenmemek var” sözüne hak verdiğini de belirterek, Çağrı Merkezi’nde işe girmek için çok ısrarlı olan 60 kişinin, iş yoğunluğunu görünce işi bıraktıklarını söyledi.

Açıkgöz MTV’de

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın internet televizyonu MTV’ye açıklamalarda bulundu.

MTV Genel Yayın Yönetmeni Soner Tümgan’ın sorularını cevaplayan Açıkgöz, “2012 yılında Yozgat’taki işsizliğe çare olabilecek adımlar atılabilecek mi?” sorusu üzerine işsizliği sıfıra indirmenin mümkün olmadığını ancak işsizliğin azaltılmasına yönelik çok ciddi çalışmaları olduğunu ifade etti.

Çağrı Merkezi’nde çalışan 60 kişi, zoru görünce işi bıraktı

Bu konuda Yozgat’ta faaliyete geçen Çağrı Merkezi’ni örnek gösteren Açıkgöz, merkezin 200 kişiyi işe aldığını, çalışan sayısına her ay 100 kişi ilâve edilerek toplam bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Açıkgöz, eski Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in “Bizde işsizlik yok, iş beğenmemek var” sözünü hatırlatarak, “Kısmen haklı Mehmet Bey” dedi. Açıkgöz, Mehmet Çiçek’in eleştirilen o sözüne neden hak verdiğini açıklarken de, Çağrı Merkezi’nde işe girmek için çok ısrarlı olan 70-80 kişinin (daha sonra 60 kişi olarak değiştirdi), iş yoğunluğunu görünce işi bıraktıklarını açıkladı.

Et ve Balık Kurumu Yozgat Şubesi’nin de işçi aldığını ve önümüzdeki günlerde almaya devam edeceğini belirten Açıkgöz, kurumun açılış çalışması devam eden süt bölümünde de çok ciddi oranda istihdam sağlanacağını ve Yozgat Belediyesi’nin eleman alımı yapacağını söyledi.

İşsizliği özel müteşebbisler çözmeli

Açıkgöz, işsizliğin azaltılması için Yozgat’taki işadamlarının da girişimde bulunmaları gerektiğini ifade ederek, “Devlet tek başına artık herhangi bir yere, herhangi bir beldeye, ile, ilçeye herhangi bir şekilde getirip fabrikayı kurup, ‘Ben burada işsizliği azaltacağım’ noktasında hareket etmiyor; o devletçilik zihniyeti bitmiş durumda. Kaldı ki, bizim buraya gelen Et Balık Kurumu, bu işin istisnası zaten. Birçok ilde Et Balık Kurumu özelleştirilirken, bizim burada kamuya tahsis edilmiş durumda. Bu, Yozgat adına bir avantajdır, bir ayrıcalıktır. Yoksa biraz önce söylediğim gibi devlet, herhangi bir yere getirip fabrikayı kurup ‘Tamam ben fabrikayı kurdum, hadi gelsin işsizler burada çalışsın; istihdamı artırayım, işsizliği azaltayım’ böyle bir şey yok. Ancak, devletin gücüyle, onun desteğiyle, belki siyasî destekle, belki hükümetin vermiş olduğu, çıkarmış olduğu teşviklerle, yasalardan istifade ederek özel müteşebbislerin biraz daha yatırıma yönelik hareket etmesi gerekiyor” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: