4 Ocak 2012 Çarşamba

Yerköy’e heybetli bir Hükümet Konağı yapılıyor

(Konak tamamlandığında yukarıdaki resimde gözüktüğü gibi olacak.)

Yerköy ilçesine, ilçedeki devlet kurumlarının tamamını bünyesinde toplayacak kapasitede 5 katlı yeni bir Hükümet Konağı yapılıyor.

Ocak 2012 itibariyle yüzde 17’si tamamlanan bina hizmete girdiğinde, ilçedeki bütün devlet kurumlarının bir araya toplanmış olması sayesinde ilçe halkının resmî işlemlerinin daha kısa sürede yapılacağı belirtiliyor.

2013’te hizmete girecek

1950’li yıllarda yapılan ve halen hizmet vermekte olan Yerköy Hükümet Konağı, artık tadilat kaldıramayacak kadar yıpranınca, geçen yıl ihaleye çıkılarak 15 Temmuz’da yeni bir Hükümet Konağı’nın inşasına başlanmıştı.

5.639.000.00 TL. bedelle ihaleyi alan ALSED şirketi, Hükümet Konağı’nın yüzde 17’lik kısmını tamamladı. Yeni Hükümet Konağı’nın, 2013 yılının sonlarına doğru hizmete gireceği öğrenildi.

Osman Güneş yardım elini uzattı

Yerköy’e yeni bir Hükümet Konağı inşa edilmesinin projelendirme ve ödenek tahsisi gibi bütün aşamalarında, Yozgatlı bürokratlardan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in büyük katkı sağladığı belirtiliyor.

Bütün kurumlar 5 katlı binada toplanacak

Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, senelerdir ilçe halkına hizmet vermekte olan eski Hükümet Konağı’nın yerine yapılan yeni Hükümet Konağı’nın, zemin kattaki bodrum katı ile birlikte 5 kattan oluşacağını, içerisinde konferans salonu, yemekhane gibi bölümlerin de bulunacağını belirterek; yeni Hükümet Konağı’nın ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının hemen hemen tamamını içerisinde barındıracağını ve Yerköy halkının resmî işlemlerinin daha kısa sürede tamamlanacağını vurguluyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: