26 Ocak 2012 Perşembe

Ve beklenen müjde geldi
Yerköy’e süt işleme tesisi kurulacak

Yerköylülerin beklediği müjde bu gün açıklandı. Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşık 2 aydır ön araştırması yapılan Süt İşleme Projesi’ne başlanması için karar alındığını açıkladı.

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne kurulması planlanan Süt İşleme Tesisinin hayata geçirilmesinin mümkün olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan fizibilite (ön araştırma) çalışması tamamlandı.

Fizibilite raporu, bu gün Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda açıklandı. Açıklamada, Yerköy’ün Süt İşleme Tesisi için yeterli şartları taşıdığına ve projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanmasına karar verildiği kaydedildi. Toplantıda, proje hakkında bilgi de verildi.

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteklediği proje, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek.

Yerköy’e kurulacak tesisin, ilçe ekonomisinin yanı sıra bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine de katkı sağlayacağı vurgulandı.

Toplantıya, Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Şefaatli İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ali Uzunkaya, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

1 yorum:

gökhan özkan dedi ki...

Yozgat belediyesinin şimdi et balık kurumu olan fabrikası, özel sektör tarafından işletilirken 10 yıl boyunca süt alım şefi olarak görev yaptım. Yerköy ilçesinden ilci tarım hariç hiç süt alamadım. Şimdi Yerköyde birkaç küçük çiftlik var. İlci tarım zaten süt fabrikasını kurdu. Yozgatın diğer bütün sütlerini de Sütaş alıyor. Yani bu yatırım günümüz şartlarında çok gereksiz. Kurulsa bile hem satışta, hemde süt tedariğinde büyük firmalarla rekabet gücü olamaz. Reşadiye de kurulan Re-sür gibi kapanır gider. Süt fabrikası kurulacağına büyük bir süt üretim çiftliği kurulsa Yozgat üreticisine çok daha fazla yarar sağlar. Bu fabrikayı kurmadan önce Et balık tesislerinin içindeki kurulu süt fabrikasını çalıştırsınlar. Bu işe harcıyacakları parayla da Yozgat üreticisi için damızlık düve üretecek çiftlik kursunlar. Yozgat üreticisi ile sözleşmeli hayvancılık yapsınlar.
Saygılarımla.