15 Ocak 2012 Pazar

Ücretsiz tablet bilgisayarlar Şubat’ta Yozgat’ta

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerin merakla bekledikleri tablet bilgisayarların dağıtılacağı pilot il ve okulları belirledi.

Bakanlık, “Fatih Projesi” kapsamında, 17 ilde 51 okula yaklaşık bin 500 akıllı tahta ve 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacağını açıkladı.

MEB, “Fatih Projesi” kapsamında önümüzdeki ay Yozgat, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun ve Uşak’ta toplam 51 okula bin 496 akıllı tahta; 2 bin 259’u öğretmenler, 9 bin 435’i öğrenciler olmak üzere 11 bin 863 tablet bilgisayar dağıtılacağını duyurdu.

3 ilköğretim okulunun 5. sınıflarının da pilot uygulamaya dahil edildiği proje kapsamında, bilgisayarlar 9. sınıf öğrencilerine verilecek.

Çocukların evlerine götürebileceği tabletlere öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklenecek. Tablet bilgisayarların içinde özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yer alacak. Z-kitap, dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi unsurlar da içerecek.

Hiç yorum yok: