25 Ocak 2012 Çarşamba

Tarihî konakta arabaşı buluşması

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, tarihî Hayri İnal Konağı’nda düzenlediği yemekli sohbet toplantısında Vali Necati Şentürk ve daire müdürlerine arabaşı ikram etti.

Programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Mehmet Soğukpınar ile daire müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, burada yaptığı konuşmada, Yozgat mutfağının geleneksel yemeklerinden arabaşı’nın kış aylarında mutlaka her evde pişirilip eşe dosta ikram edildiğini belirtti.

Arabaşı sofralarının insanlar arasında kaynaşmaya vesile olduğuna işaret eden Başkan Başer, “İlimizde görev yapan ve daha sonra başka illere atanan müdürlerimiz bu geleneğimizi görev yaptıkları illerde de sürdürmektedir. Bizim amacımız da zaten bu arabaşı geleneğini yaşatmaktır. Ben bu vesile ile başta Sayın Valimiz Necati Şentürk’e ve daire müdürlerine arabaşı yemeğine katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Necati Şentürk de, Başkan Başer’e Yozgat geleneklerinin yaşatılması adına düzenlenen programdan dolayı teşekkür ederek, Yozgat’ın kendine has geleneği ve kültürünün yaşatılmasında bu tür etkinliklerin önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok: