7 Ocak 2012 Cumartesi

Sorgun, İl Spor Şurası’na hazırlanıyor

Sorgun Kaymakamlığı, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenecek olan İl Spor Şurası’na hazırlık toplantısı yaptı.

Sorgun Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kadir Bozkurt, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci ve Sorgun ilçe merkezinde görevli beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat Valisi Necati Şentürk tarafından düzenlenecek olan İl Spor Şurası öncesi hazırlık yapmak ve ilçede düzenlenmesi istenilen sportif organizasyonların belirlenmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Kaymakam Kılıç, “İlçe olarak bu başarılar bize yetmemeli. Her şeyden önce sporu, spor ruhu kazandırmak amacıyla yapmalıyız. Yani sadece sporcularla değil toplumumuzun birçok kesimiyle birlikte yapmamız gerekli. Şu anda ilçemizde en gözde spor branşları futbol, hentbol ve tekvando. Bunun haricinde bazı okullarımızda atletizm de var. İlçemizde açılan 12 Dev Adam Basketbol Okulu da basketbol sevgisinin geliştirilmesine yardımcı oldu. Yaz spor okullarının açılması, yüzme kursları gibi spor etkinliklerini de bu çerçevede düşünmemiz gerekir” diye konuştu.

Sporun gelişmesinde ailelerin, okullardaki beden eğitim öğretmenlerine de yardımcı olmaları gerektiğini belirten Kılıç, “Çocuklarımızı internet kafelerden, kahvehanelerden uzak tutmak için çeşitli spor faaliyetlerine yönlendirilmesini istiyorum. Bu şekilde topluma daha iyi insanlar kazandırmış oluruz. Bu konuda sizlerden gelen talepler ve öneriler doğrultusunda bu şurayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Daha sonra katılımcılarla görüş alış verişinde bulunuldu.

Hiç yorum yok: