18 Ocak 2012 Çarşamba

Nakliyecilerden Yozgat milletvekillerine: TMO’dan buğday nakliyesi için verdiğiniz sözü tutun

Yozgat şehir merkezindeki nakliyeciler, 100 kamyonun 1,5 - 2 aydır işe çıkamadığını belirterek, daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki buğdayın nakliyesi için kendilerine söz veren Yozgat milletvekillerini, sözlerinde durmamakla suçladılar.

Yozgat Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, Sorgun İlçesi’nde kömür ocakları ve şeker fabrikası, Boğazlıyan İlçesi’nde şeker fabrikası, Yerköy İlçesi’nde de Organize Sanayi Bölgesi olması dolayısıyla bu ilçelerdeki nakliyecilerin iş yapabildiklerini ancak Yozgat şehir merkezinde fabrika olmaması sebebiyle nakliyecilerin iş bulamadıklarını söyledi. Daha önce kendilerini ziyaret eden Yozgat milletvekillerinin, Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki (TMO) buğdayın nakliyesi için kendilerine söz verdiklerini hatırlatan Altan, verilen bu sözün tutulmasını, ayrıca Yozgat’a fabrika kurulmasını istedi.

Yozgat Taşıyıcılar Kooperatifi Üyesi Mustafa Irkılata da, TMO’nun deposunda 50-60 bin ton buğday olduğunu, ayrıca yeni buğday alımı da yapıldığını belirterek, buğday nakliyatının kendilerine verilmesini istedi. Irkılata, “Yozgat’ta ofis ajansı var, ilçede ise müdürlük var. Müdürlük İl’e mi yakışır, yoksa ilçe ye mi ? Bizi gerçekten dinleyecek büyüklere ihtiyacımız var” dedi. Mazotun litresinin 4 Lira’ya çıkmasına karşılık nakliye ücretlerinde bir artış olmadığına da işaret eden Irkılata, “Devlet sürekli para istiyor, ama bizim para kazanıp kazanamadığımızı sormuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Seyit Ünal isimli nakliyeci de, ‘nakliyecilerden istenilen belgelere yetişemediklerini’ belirterek, “Vergi borçlarımızı ödeyemiyoruz, üniversitede çocuk okutuyoruz ihtiyacını karşılayamıyoruz. Onunu için bize acil çözüm lâzım; onu devletimizden bekliyoruz. Kredi çektik, taksitini ödeyemiyoruz. Yozgat’ta 2007 yılından beri ofiste buğday bekliyor, o buğdayın sevkiyatını istiyoruz. Bize acil çözüm lâzım, arabalarımıza iş istiyoruz. Milletvekillerimiz seçim dönemlerinde gelip bizleri ziyaret ediyor, söz veriyorlar; seçim bitiyor, verilen sözler unutuluyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok: