21 Ocak 2012 Cumartesi

Taksiciler de işsizlikten yakındı

Yozgat’taki taksiciler, 12 milyon nüfuslu İstanbul’da da, 476 bin nüfuslu Yozgat’ta da taksi sigortasının 430 Lira olmasının adaletsizlik olduğunu belirterek, “Onlar sürekli iş yaparken bizler günde bir ya da iki işe ancak gidebiliyoruz” diyorlar.

Bir taksici de, Yozgat Belediyesi’ne ait halk otobüslerinin kendi güzergâhlarına uymadıklarını iddia ederek, bunun taksicilerin daha az iş yapmalarına sebep olduğunu ileri sürüyor.

Büyük şehir masrafı yapıp küçük şehir kazancıyla yetiniyoruz

Yozgat Kule Zafer Taksi Durağı’nda çalışan taksici Aslan Koçer, “Yozgat, küçük bir şehir; taksiye binme kültürü fazla değil. Taksiye binen vatandaş, taksimetreyi açtırmadan pazarlık yapmaya çalışıyor. Günde bir ya da iki işe ancak gidebiliyoruz” dedi.

Ankara, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerdeki taksici esnafı ile Yozgat gibi küçük şehirlerde çalışan taksici esnafının bir tutulduğunu kaydeden Koçer, “İstanbul’daki taksi sigortası da 430 TL, Yozgat’ta ki de 430 TL. Onlar sürekli iş yaparken bizler günde bir ya da iki işe ancak gidebiliyoruz” diye konuştu.

Murat Yılmaz isimli taksici de, belediye halk otobüslerinin belirtilen güzergâhlara uymadıklarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ileri sürdü. Yılmaz, şöyle konuştu:

“Belediye halk otobüsleri, belirlenen güzergâhlarına uymuyor. Taksiye binecek bir vatandaş, belediye halk otobüsüne biniyor ve bizim işimiz engelleniyor. Ayrıca belediye her taksiciden ruhsat bedeli, yer kirası gibi yüksek düzeyde ücret alıyor. Sürekli küçük esnaflara yükleniliyor. Bizler evimize ekmek götüremiyoruz, evimizin kirasını ödeyemez durumdayız. Ama belediye 150-200 TL ruhsat parası alıyor. Bu insanlar para kazanıyor mu kazanmıyor mu diye sormuyorlar. Biz küçük esnaflara sahip çıkılmasını istiyoruz. Büyük şehirlerdeki taksici esnafıyla bizi bir tutmasınlar.”

Hiç yorum yok: