27 Ocak 2012 Cuma

“MHP Yerköy İlçe Kongresi ülkücü irade dışlanarak yapıldı, usulsüzlüğün sorumlusu Sadir Durmaz’dır”

MHP Yerköy İlçe Başkanı adayı Mesut Özdemir, 22 Ocak’ta yapılan ilçe kongresindeki seçimin, parti tüzüğüne aykırı bir şekilde kaydedilen delegelerle, ülkücü iradeye ipotek konarak ve ülkücü irade dışlanarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

Özdemir, usulsüz olarak yapıldığını ileri sürdüğü kongrenin sorumlusunun MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz olduğunu söyledi.

Kongre öncesinde dalavere çevrildi

22 Ocak’ta yapılan MHP Yerköy İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na aday olan ancak seçimi kazanamayan Mesut Özdemir, kongre öncesinde birtakım entrikalar (dalavereler) çevrildiğini ileri sürdü.

Oy sayısından çok delege

Kongrede demokratik siyasî teamüllere ve parti tüzüğüne aykırı hareket edildiğini ileri süren Özdemir, “Ülkücü iradenin ve Türk milliyetçiliği ideolojisinin sandığa yansımadığı, ülkücü iradeye ipotek konduğu, ülkücü iradenin dışlandığı bir seçim gerçekleştirilmiştir. Bu Kongre öncesinde; genel seçimlerde, Yerköy’e 50 kilometre uzaklıktaki köylerde MHP’ye çıkan oydan fazla delege yazıldığı görülmüştür” dedi. Özdemir şunları söyledi:

Delegeler parti tüzüğüne aykırı olarak kaydedilmişti

“Parti tüzüğünde, bir kişinin delege olabilmesi için 3 ay önce partiye üye olması gerekir. Kongre tarihinden yaklaşık bir ay önce toplanan kimlik kartları fotokopileri ile partimize bu kişilerin kayıtları yapılıyor, nasıl Genel Merkez tarafından onaylanıp, nasıl olup da bu insanlar, parti tüzüğüne aykırı olarak delege yazılıyor ve onaylanıyor, anlamış değilim. Bu konuda en büyük sorumluluk, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’a aittir.”

Ahbap çavuş ilişkileri

Mesut Özdemir; MHP Yerköy İlçe Kongresi’nin demokrasiden uzak, ahbap çavuş ilişkileri çerçevesinde yapıldığını ileri sürerek “MHP’ye bir gün ülkücü irade hakim olacaktır; o gün çok uzak değildir” dedi. Özdemir İlgili ve yetkili kurumların, kongre hakkında gereğini yapacağını ümit ettiğini söyledi.

106 delege oy kullanmadı

Kayıtlı 372 delegeden 266 delegenin oy kullandığı kongrede, Mesut Özdemir 83 oy almış, Aslan Bozkurt ise 183 oyla yeniden ilçe başkanlığına seçilmişti.

(Kaynak: yerkoymedya.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Zatan sizler gibi ikilik yapan insanlar yüzünden AKP gibi bir parti dogdu ve iktidara sahip oldu su andaki yaptıgınız acıklama cok yanlıs bir acıklama

Bu Seçimde kaybedenin olmadığını neden anlamıyorsunuz..