9 Ocak 2012 Pazartesi

Merhaba Yozgat gazetesinin iddiası:
İl kongrelerinde 3 partide de dengeler değişecek

‘Merhaba Yozgat’ gazetesi, Haziran ayında yapılması planlanan AK Parti, CHP ve MHP il kongreleri sonucunda parti içi dengelerin değişebileceğini ileri sürdü.

“Yerel siyasette Haziran’a randevu” başlığıyla yayınlanan haber-yorumda, iktidar ve muhalefet partilerinin Yozgat teşkilatlarında parti içi muhalefetin harekete geçerek çalışmalara başladığı ileri sürülüyor.

Partilerde kazanlar kaynamaya başladı

Haberde, AK Parti Yozgat İl Kongresi’nin, parti genel merkezi tarafından daha erken bir tarihe alınabileceği ihtimaline işaret edilirken, ‘atama’ ile İl Başkanlığı koltuğuna oturduğu vurgulanan Fahri Açıkgöz’ün kongreye güçlü bir şekilde gireceği ancak İl Başkanlığı’na yeni adaylar çıkacağı ileri sürülüyor. Haberde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın mevcut il başkanı Fahri Açıkgöz’ü desteklediği ancak buna rağmen Açıkgöz’ün karşısına çıkacak isimler olduğu belirtiliyor.

Bu çerçevede, eski İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, Üzeyir Arslan’ın ve Ergün Çiftçi’nin adaylık için isimlerinin geçtiği, Metin Eroğlu döneminde görev yapan partililerin de sürpriz bir isim çıkarmayı planladıkları, bu ismin de belirlendiği ifade ediliyor.

Haberde, AK Parti ilçe kongreleri sürecinde teşkilatlara karşı ağırlığını hissettiren Bozdağ’ın kongreye tek adayla gidilmesi için telkinde bulunabileceği kaydediliyor.

CHP’de Ali Keven hazırlanıyor

Habere göre, geçen Milletvekili Genel Seçimlerinde 2. sıradan aday gösterilen eski İl Başkanı Ali Keven’in Haziran ayında yapılacak il kongresinde aday olması bekleniyor. Keven’in, geçen sene istifa eden eski CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu ile birlikte hareket ettiği ve teşkilatlarla birebir görüşmelerde bulunduğu ileri sürülüyor.

Haberde, CHP’nin güçlü isimlerinden Kazım Eliaçık’ın kongre sürecindeki çalışmalarının da sonucu önemli ölçüde etkileyeceği belirtiliyor. Mevcut yönetime karşı olan Eliaçık’ın aday olup olmayacağının ise kesinlik kazanmadığı kaydediliyor.

CHP Genel Merkezi tarafından desteklenen İl Başkanı Onur Kaytan’ın parti içerisindeki küskünleri bir araya getirerek, teşkilatta yeniden bir toparlanma süreci başlatmaya çalışacağı ifade ediliyor.

Ergin Çınarer İl Başkanlığı’ndan düşecek

Merhaba Yozgat gazetesinin haber-yorumunda, Yozgat’ta siyasi arenada dengelerin önemli ölçüde değişeceği partilerden birisinin de MHP olacağı ifade edilerek, MHP içerisindeki küskünlerin bir araya gelerek il kongresine hazırlanmaya başladıkları iddia ediliyor.

Haberde, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer’in karşısına yeni bir aday çıkarılarak, partinin Yozgat’ta daha güçlü hale getirilmesinin hedeflendiği kaydediliyor. Bu iddiaya göre, Parti içi muhalif kanat, il kongresini kazanarak oluşturacağı yeni yönetimle, Mahallî İdareler Genel Seçimleri’ne hazırlık çalışmalarına başlayacak.

Bir yandan MHP İl Kongresi’nde mevcut başkan Ergin Çınarer’e karşı çıkarılacak isim konusunda çalışmaların devam ettiği, bir yandan da parti içindeki dengelerin değişmesiyle birlikte oluşacak sıkıntıların nasıl çözülebileceği hususunda şimdiden stratejiler geliştirilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.

Haberde, partinin en önde gelen isimlerinin, yaptıkları toplantılarla bu zorlu sürecin kazançlı hâle getirilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir oluşum hazırlığına girdikleri iddia ediliyor.

Haberde, MHP Yozgat İl Başkanlığı için Ethem Sedef’in isminin geçtiği de kaydediliyor.

Hiç yorum yok: