21 Ocak 2012 Cumartesi

Huzur Ekibi, huzursuz aileleri ziyaret ediyor

Yozgat Valiliği’nin talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Aile İçi Şiddeti Önleme, Aile İçi İletişimde Sevgi Dilini Pekiştirme Projesi” kapsamında oluşturulan ekip, gittiği mahallelerin sakinleri ile görüşerek, huzursuz aileleri tespit ediyor. Ardından, bu aileleri ziyaret ederek, nasıl daha huzurlu olabilecekleri konusunda yol gösteriyor. Projenin Yürütme Kurulu Başkanlığını, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Alpay Tok yapıyor.

Proje kapsamında, mahalle sakinlerini okullarda toplayarak uzmanlar tarafından ailede sevgi dilinin özendirilmesi, ailede huzur ve mutluluk, eşler arasında yaşanan sorunlar ve giderme yolları, ergenlik psikolojisi ve çocukların başarısı, etkili anne-baba ve eş olmanın sırları gibi konular anlatılıyor.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, ilk etapta Yozgat merkez ilçede, daha sonra ise diğer ilçelerde uygulanacak olan projede İl Emniyet Müdürlüğü, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nde görevli doktor, sosyolog, psikolog ve uzmanların görev aldığını söyledi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: