15 Ocak 2012 Pazar

Hamburg’da eyalet milletvekili çıkaran Karabalı Köyü’nün bir sokağına Bergedorf adı verilecek

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karabalı Köyü’nün Muhtarı Ünal Ünlü, köy nüfusunun iki katından fazlasının yaşadığı Hamburg-Bergedorf’taki hemşehrilerini ziyaret etti. Ünlü, köyün bir caddesine “Bergedorf Sokağı” adını vereceklerini söyledi.

Karabalı Köyü doğumlu Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Rıza Şimşek de, yaz tatilinde SPD Eyalet Milletvekili Gerhard Lein ile birlikte Karabalı Köyü’ne bir gezi düzenlemek istediklerini söyledi.

Karabalı nire, Bergedorf nire…

Semtte bulunan yaklaşık 250 üyeli Avrupa Karabalılar Derneği’ni (AKD) ve ardından aralarında Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Milletvekili olan köylüsü Ali Rıza Şimşek ve SPD Bergedorf İlçe teşkilatı yöneticileri Gerhard Lein, Werner Omniczynski ve Michael Schütze ile görüşen muhtar Ünal Ünlü, şunları söyledi:

“Köyümüzden ilk yurt dışına çıkanlar Bergedorf’a yerleşmiş. Ardından diğerleri gelmiş. Bergedorf’ta 250 kadar köylümüz yaşıyor. Hatta Ali Rıza kardeşimiz ile bir milletvekili dahi çıkarmışız. Karabalı’da yaşayanların sayısı 120 kadar. Köylümüzün ikinci vatanı olan Bergedorf’a teşekkür etmek ve köy ile Bergedorf arasındaki ilişkileri geliştirmek için köyümüzün bir caddesine ‘Bergedorf Sokağı’ adını vereceğiz.”

SPD’liler Ünlü’nün açıklamalarından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bergedorf’umuzun adının Türkiye’de anılması bize gurur verir“ dediler.

Ali Rıza Şimşek, yaz tatilinde SPD Eyalet Milletvekili Gerhard Lein ile birlikte Karabalı Köyü’ne bir gezi düzenlemek istediklerini söyledi.

(Kaynak: hurriyet.de)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sorgun adına sevgili hemşehrimize başarılar diliyorum