4 Ocak 2012 Çarşamba

Dolandırıcılar Yerköy’de yakalandı
Peru’yu Eru yapıp, Euro diye bozduracaklardı

Yerköy ilçesinde, Peru parası ‘Nuevo Sol’ üzerindeki ‘Peru’ kelimesinin ‘P’ harfini silip ‘eru’ haline getirdikten sonra, Avrupa Birliği parası ‘Euro’ diye bozdurmak isteyen 2 dolandırıcı, kendilerinden şüphelenen vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Yerköy ilçesinde, İlhami O. Ve Ali Ş. İsimli kişiler, vatandaşlara Ankara ve İstanbul’da yaşadıklarını, bir yakınlarının büyük bir trafik kazasından küçük sıyrıklarla kurtulduğunu, bunun için yardım olarak köy camisine 1000 TL bağışlamak üzere geldiklerini söyleyip, ellerindeki ‘Euro’ görüntüsü vermeye çalıştıkları Peru parası ‘Nuevo Sol’ları düşük fiyata bozdurmak istediler.

Bu kişilerden şüphelenen vatandaşlar, 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulundular. İhbar üzerine harekete geçen Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekibi, İlhami O ve Ali Ş.’yi gözaltına aldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlıların, Peru parası ‘Nuevo Sol’ üzerindeki ‘Peru’ kelimesinin ‘P’ harfini silip ‘eru’ haline getirdikten sonra, Avrupa Birliği parası ‘Euro’ diye bozdurmak istedikleri anlaşıldı. (Aşağıdaki fotoğraf)

Zanlıların, Peru parasını Euro diye bozdurarak çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları belirlendi.

Emniyette sorgusu tamamlanan zanlılar, Yerköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Hiç yorum yok: