7 Ocak 2012 Cumartesi

Derbentli emekli müftü Yusuf Bilgin vefat etti

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Derbent köyü doğumlu emekli müftü Yusuf Bilgin, 2 haftadan beri tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi’nde vefat etti.

Bilgin’in cenazesi, dün Bursa Emirsultan Camisi’nde Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Farklı şehirlere bağlı ilçelerde müftülük yapmış olan Yusuf Bilgin, 1962 yılında Ankara Mamak Muhabere Alayı’nda Fethullah Gülen Hocaefendi ile acemilik dönemi askerliğini beraber yapmıştı.

Yusuf Bilgin kimdir?

1938 yılında Yozgat’ın Derbent köyünde dünyaya gelen Bilgin, emekli vaiz olan babası Ahmet Bilgin’den Arapça, sarf, nahiv, tefsir, hadis ve fıkıh dersleri aldı.

1964 yılı başında askerden terhis olduktan sonra evli ve dört çocuklu bir baba olduğu halde imam-hatip okulunun orta ve lise kısmını dışarıdan bitirmek için çalışmalara başladı. 1969’da girdiği Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1973 yılında mezun oldu. Devrekani, Sungurlu, Çankaya (Ankara), Çiçekdağı, Keşan, Yıldırım (Bursa) ilçelerinde müftülük; Ankara ve Bursa’da merkez vaizliklerinde bulundu.

Bilgin, Belçika’da da vazife yaptı. 1995 yılında emekli olan Bilgin, üçü erkek, ikisi kız olmak üzere beş çocuk babasıydı. Çevresinden gelen istekler üzerine talebe okutup, belli günlerde davet edildiği vaaz ve konferanslara giden Bilgin’in vefatı, yakınlarını yasa boğdu.

Yusuf Bilgin, 1962 yılında Ankara Mamak Muhabere Alayı’nda Fethullah Gülen Hocaefendi ile acemilik dönemi askerliğini beraber yapmıştı.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: