8 Ocak 2012 Pazar

Bozdağ’dan sivil toplum vurgusu:
Ancak örgütlü toplumlar istediklerini alabilirler

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, sivil toplum kuruluşlarının etkin olmaması hâlinde sosyal, siyasî ve ekonomik hayata katılma ve başarı elde etme imkânı bulunamayacağını ifade etti. Bozdağ, “Örgütlü toplumlar her zaman her yerde hem daha etkin olma imkânı bulurlar hem de istediklerini yapma ve yaptırma noktasında, sonuç alma noktasında daha başarılı olurlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Akdağmadeni Derneği’nin Mamak Şafaktepe Parkı’ndaki Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nda düzenlediği ‘Arabaşı Şöleni’ne katıldı.

Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, hemşehrilerini bir araya getiren dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Sivil toplum kuruluşlarının etkin olmaması hâlinde sosyal, siyasî ve ekonomik hayata katılma ve başarı elde etme imkânı bulunamayacağını ifade eden Bozdağ, “Örgütlü toplumlar her zaman her yerde hem daha etkin olma imkânı bulurlar hem de istediklerini yapma ve yaptırma noktasında, sonuç alma noktasında daha başarılı olurlar” dedi.

Yozgatlıların en çok göç ettiği illerin başında Ankara’nın geldiğini belirten Bozdağ, Yozgatlıların, bulundukları yerlerde her zaman iyi olarak anıldıklarını ifade etti. Bozdağ, konuşmasında, Akdağmadeni ve Yozgat’a yönelik yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Yozgat’ı Ankara ve Sivas’a bağlayan ana yolun beton asfalt ihalesini yaptıklarını belirten Bozdağ, 2013 itibariyle Yozgat’ın bütün yönlerinde beton asfaltın bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde de adımlar atıldığını vurgulayan Bozdağ, YHT için üçüncü temelin Yozgat-Sivas arasında atıldığını kaydetti. Bozdağ, YHT inşaatının devam ettiğini belirterek, istasyonlardan birinin de Akdağmadeni ilçesinde olacağını belirtti.

YHT ile Ankara-Yozgat arasının 55 dakikaya ineceğine dikkat çeken Bozdağ, coğrafî ve teknik sıkıntılara rağmen projenin 2015’de bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasında Yozgat ve Akdağmadeni’de yapılan başka yatırımlardan da söz eden Bozdağ, “Her yeri memleketimiz ayağa kalksın diye nakış nakış işlemeye devam ediyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Bozdağ ve davetliler, Yozgat’ın geleneksel arabaşı yemeğini yedi.

Hiç yorum yok: