18 Ocak 2012 Çarşamba

Boğazlıyan’da ameleler dernek kuruyor

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde, ilçe dışından gelen amelelerin toplu hareket etmeleri sebebiyle kendileri iş bulmakta güçlük çeken, iş bulduklarında ise emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünen ameleler, dernek kurarak güç birliği yapmaya hazırlanıyorlar.

Dernek kurma girişimleri hakkında basına bilgi veren ve ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözünden hareketle yola çıktıklarını belirten Özgür Mavili ile Yusuf Şahin, şu açıklamada bulundular:

“Bir derneğimiz olması hâlinde iş potansiyelimiz çok daha artacaktır. Tüm derdi çabası evine bir lokma ekmek götürmek olan biz beden işçileri, çoğu zaman iş bulmakta zorlanıyoruz; ya da birlik ve beraberlik içerisinde olmadığımız için, gittiğimiz işlerde emeğimizin karşılığının çok altında ücret alıyoruz. Bir de ilçe dışından gelen beden işçileri, toplu halde hareket etmelerinden dolayı büyük işleri onlar alıyor.

Tüm bunların önüne geçmek, beden işçilerinin bir arada bulunabileceği, dertlerine, sorunlarına birlikte çözüm arayacağı bir dernek çatısı altında bir araya gelmemiz, adresimizin belli olmasının hepimizin yararına olacağına inanıyor, tüm beden işçisi arkadaşlarımızı dernek çalışmamıza katılmaya, destek vermeye davet ediyoruz.”

Hiç yorum yok: