19 Ocak 2012 Perşembe

Boğazlıyan’a yeni bir cezaevi için çalışma başlatıldı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, Boğazlıyan’a L tipi cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduklarını bildirdi. Bu konuda siyasîlerden destek beklediklerini de dile getiren Özcan, “L tipi cezaevinin yatırım programına alınarak inşa edilmesi hâlinde, Boğazlıyan’daki ve Sarıkaya’daki mevcut cezaevlerimizi kapatacağız” dedi.

Başsavcı Özcan, 150 kişi kapasiteli olarak planlanan cezaevine bakanlık tarafından onay verilmesi hâlinde, Atatürk Yolu Yoğunhisar Köyü yol ayrımı mevkiindeki 150 dönümlük alanda inşa edileceğini söyledi. Mevcut cezaevinin ihtiyaca cevap veremeyecek noktaya geldiğini belirten Özcan, ilçeye yeni bir cezaevi kazandırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Başsavcı Murat Özcan, yeni cezaevinin ‘bölge cezaevi’ olmasını arzu ettiklerini; ancak Yozgat ve Kayseri’de büyük çapta cezaevleri bulunması sebebiyle bakanlığın buna sıcak bakmadığını söyledi. Başsavcı Özcan, “Hal böyle olunca, bakanlığımızın da biraz daha sıcak bakması dolayısıyla 150 kişilik L tipi cezaevi seçeneği üzerinde çalışma başlattık. Projemizi hazırlayarak, bakanlığa sunduk. Mevcut cezaevimizde halihazırda 40 tutuklu, 17 hükümlü var. Bu sayı, kapasitesinin bir hayli üzerindedir. Ayrıca bize bağlı olan Sarıkaya’daki cezaevinde de 16 tutuklu var” dedi.

Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, yer tahsisi hazır olan L tipi cezaevi projesini Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne sunduklarını kaydeden Başsavcı Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Projemizin onaylanarak, yatırım programına alınmasını bekliyoruz. L tipi cezaevinin yatırım programına alınarak, inşa edilmesi hâlinde Boğazlıyan’daki ve Sarıkaya’daki mevcut cezaevlerimizi kapatacağız. Tabii yeni cezaevinin kapasitesinin yüksek olması, cezaevi personeli sayısında ciddi artış sağlayacak. Bununla birlikte İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı cezaevi içerisine bir de karakol kurulacak. Asker ve rütbeli sayısında da artış yaşanacak. Tüm bunlar da Boğazlıyan’a kazanç ve hareket getirecek. Hedefimiz, görev süremiz içerisinde Boğazlıyan’a L tipi cezaevi kazandırmak. Bu noktada siyasilerimizin de gerekli desteği vermelerini bekliyoruz.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Adalet dağıtılan bir ülkede suçlu sayısının artması mı azalması mı beklenir?