18 Ekim 2011 Salı

Bozdağ, kütüphanesini üniversiteye bağışladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kütüphanesinde bulunan 2 bin kitabı, Bozok Üniversitesi Vakfı aracılığıyla üniversitenin ilahiyat fakültesine bağışladı.

Bozok Üniversitesi Vakfı Müdürü Mehmet Yancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, manevî değeri çok yüksek olan kitaplarını vakfa bağışladığını söyledi.

Yancıoğlu, “Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, üniversite vakfı aracılığı ile kendi kitaplığındaki 2 bin kitabı bize hediye etti. Biz bu kitapları bir tutanakla İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na devredeceğiz. Sayın Bozdağ’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

16 Ekim 2011 Pazar

CHP Sivas Kadın Kolları Başkanı toprağa verildi

Yozgat’ta meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Oltulu Karababa’nın cenazesi, toprağa verildi.

12 Ekim 2011 Çarşamba

Gazeteci Mermertaş’a göre, AK Parti’de teşkilatçılar ile vekilcilerin mücadelesi kızışıyor

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, kongre süreci öncesi AK Parti teşkilatlarında büyük çaplı bir parti içi mücadele yaşandığını ileri sürdü.

Parti teşkilatlarında “Teşkilatçılar ile vekilciler” şeklinde bir ayrışma yaşandığını iddia eden Mermertaş, bu sessiz mücadeleyi “Parti içi güçlülerle söz sahiplerinin mücadelesi” olarak tanımladı. Mermertaş, “Kulis” başlıklı yazısında, “Bakmayın siz ortamın durgunluğuna; ne volkanlar patlıyor” diye yazdı.

Çetin Mermertaş, “Bugün iktidar partisinin çatısında olanların, birlikte hareket edip verdikleri mücadelenin dışına çıkmaları oldukça garip, çelişkili” yorumunda bulundu.

Mermertaş, yazısında, MHP’nin kongre sürecini işlettiğini belirtirken, CHP’nin geri adım atıp kongreleri askıya alma ihtimali bulunduğunu kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

6 Ekim 2011 Perşembe

OSB’ye 400 metrekarelik soğuk hava deposu

Yozgat İl Özel İdaresi, Organize Sanayi Bölgesi’ne 400 metrekarelik soğuk hava deposu yaptırıyor.

Yolcu otobüsü önce araçlara çarptı
sonra benzinliğe daldı: 27 yaralı

Yozgat’ta yolcu taşıyan otobüs, ışıkta duran araçlara çarptıktan sonra hızını alamayarak önce bir benzinliğe, ardından yolun karşı tarafındaki diğer benzinliğe daldı. Otobüs, benzinliğin yanında bulunan seramik yığınlarına çarparak durabildi. Kazada 27 kişi yaralandı.

Otomobilin çarptığı kadın öldü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolun karşı tarafına geçmek isteyen 73 yaşındaki kadın, yoldan geçen bir otomobilin çarpması sonucu kaza yerinde hayatını kaybetti.

25 yaşındaki Buğra Özsoy yönetimindeki 67 TN 984 plakalı otomobil, Karakaya kavşağı yakınlarında yolun karşı tarafına geçmek isteyen 73 yaşındaki Arife Küçük’e çarptı. Yaşlı kadın, 112 Acil Servis’le kaza yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Otomobil sürücüsü Buğra Özsoy, polis tarafından gözaltına alındı.