29 Eylül 2011 Perşembe

Yozgat’ın halıları ve kilimleri de mi sahipsiz?

Sürur Öztürk

Romanya’dan Yozgat’a gelen öğrenciler hakkında mahallî basında yer alan haberlere rastlamışsınızdır.

Bozok Üniversitesi ve Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nin işbirliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan hibe ile gerçekleşen “Motifler Dile Geldi” projesi kapsamında, Romanyalı öğrenciler Yozgat’a geldiler.

Romanyalı üniversite öğrencileri,
Türk motiflerini tanımak için Yozgat’a geldiler

Bozok Üniversitesi ve Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nin işbirliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan hibe ile gerçekleşen “Motifler Dile Geldi” projesi hayata geçiriliyor.

Bozok Üniversitesi’ne mensup öğrenci grubu tarafından geliştirilen proje kapsamında, Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nden bir grup sanat eğitimi alan öğrenci, Türk motiflerini öğrenecek.

Proje kapsamında, Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nde sanat eğitimi alan beş öğrenci ve Proje Koordinatörleri, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti.

27 Eylül 2011 Salı

Rektör öğrencilerin şikâyeti üzerine harekete geçti

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinin, okuldaki elektrik sıkıntısı ve yaşadıkları barınma sorunu hakkında yerel basın vasıtasıyla dile getirdikleri şikâyet üzerine harekete geçti.

ÇEDAŞ trafo yapacak

Okulda incelemelerde bulunan ve öğrencilerle tek tek görüşerek sıkıntılarını dinleyen Rektör Uçar, elektrik sorununun geçici olarak giderildiğini belirterek, “Biz ÇEDAŞ yetkilileri ile görüştük ve ihalesi tamamlanan trafonun yapılacağı bilgisini aldık. En kısa zamanda trafonun inşası ile kesin çözümü de üretmiş olacağız” dedi.

Sorun çözülmezse öğrencileri Yozgat’a alırız

Öğrencilerin yurt sorununun da yerel yöneticilerin desteğiyle giderileceğine inandığını ifade eden Uçar, Eğer en kısa zamanda yurt meselesi başta olmak üzere öğrencilerin barınma sorunu çözülmez ve elektrik trafosunun yapılması işi tamamlanmaz ise, bu sorunlar çözülünceye kadar bizlere emanet edilen öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini Yozgat merkezdeki Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde devam ettirmek ve onları orada misafir etmek de dahil olmak üzere çözümler geliştirmeyi gündemimize alabiliriz” diye konuştu.

Yozgat ve Sivas Jeoloji Mühendisleri Odaları, savunma sanayisi için işbirliği yapacaklar

Sivas’ta yapılan Jeoloji Mühendisleri Odası İç Anadolu Bölge toplantısında, Yozgat ve Sivas Odaları, her iki ilde yapılması planlanan savunma sanayisi yatırımları için işbirliği kararı aldılar.

Yozgat Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, bölgede savunma sanayisi alanında kullanılan madenlerin değerlendirilmesi ve ülke kalkınmasında kullanılması konusunda jeoloji mühendisleri olarak çalışmaların daha da ilerletilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını söyledi.

Şefaatli Kale Sosyal Tesisleri hizmete açılıyor

Yozgat turizmine katkı

Yozgat’ın Şefaatli ilçesindeki “Kale Tepe” mesire yeri, ismine uygun olarak etrafı surlarla çevrilip çevre düzenlemesi yapılarak, dinlenme parkı, çay bahçesi, restoranı, kamelyaları, barbeküleri, Osmanlı çeşmesi, mescidi, şelâlesi ve turistik mağarasıyla 4 bin 500 metrekarelik bir sosyal tesis olarak hizmete açılıyor.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, tesislerin 15 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Rasih Yılmaz: Öyle bir cinayet işlenecek ki…

Sinema eleştirmeni, şair, yazar Rasih Yılmaz, hükümetle Ergenekon savcıları ve polisi karşı karşıya getirecek bir cinayet işleneceğini iddia etti.

Erdoğan’ın yakın çevresine suikast

Rasih Yılmaz, twitter sayfasında yayınladığı mesajında, “Ergenekon soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarıyla hükümeti karşı karşıya getirmek için Başbakan’a yakın isimlerin hedeflendiğini” ileri sürerek, “Öyle bir cinayet işlenecek ki hükümet ile Ergenekon savcıları ve polis karşı karşıya getirilecek” iddiasında bulundu.

İhbar mektubu var

Yılmaz, “Rüşvetin de cinayetin de iş bittikten sonra belgesi olmaz. Ama RTE’nin çevresine suikast konusunda bir ihbar mektubu var” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Şeker politikası yerli üreticiyi mağdur ediyor

2 şeker fabrikasına sahip olan ve Türkiye’de şeker pancarı üretiminin yüzde 9’unu karşılayan Yozgat’ta, şeker pancarı hasadı başladı.

Ancak, hükümetin şeker politikası, şeker pancarı üreticilerimizi ve sanayicilerimizi endişelendiriyor.

Bu konuda yurt dışı baskılar sebebiyle yerli üreticilerimizin nasıl mağdur edildiğini, Sabah gazetesi yazarı Süleyman Yaşar rakamlarla ortaya koymuş, Yozgat Muhabir olarak bu yazıyı “İşte Türkiye’nin pancar ve şeker gerçeği” başlığıyla Yozgat gündemine taşımıştık.

Bu gün de, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün 250 bin ton şekeri ihrac etme kararına dair tartışmaları okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

25 Eylül 2011 Pazar

Taha Akyol, Milliyet’ten Hürriyet’e geçiyor

Yozgatlı gazetecilerden Taha Akyol, 20 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Milliyet’ten Hürriyet gazetesine geçiyor.

Taha Akyol, Hürriyet’e geçişi üzerine hakkında yazılanları ve kendisine yönelik eleştirileri Akşam gazetesinin Pazar ilâvesine değerlendirdi.

İpek Özbey’in Akşam Pazar’da yayınlanan röportajı şöyle:

23 Eylül 2011 Cuma

Yozgat’ın marka isimlerinden
Bayram Bilge Tokel her Pazar Ülke TV’de

Çalışmalarıyla Türk Halk Müziği ve Türk Halk Edebiyatı’na önemli katkılar sağlamış olan sanatçı Bayram Bilge Tokel, her Pazar günü saat 21.00’de Ülke TV’de yayınlanan “Salkım Söğüt” programında dinleyicisini arayan türkülerle, türküsünü arayan dinleyicileri ekranda buluşturmaya devam ediyor.

Türkülere sadece gönlünü değil ömrünü de vermiş değerli sanatçı Bayram Bilge Tokel’in sesiyle ve sazıyla hayat verdiği Salkım Söğüt’te her hafta sanatçı konuklarla türküler söyleniyor, türküler üzerine konuşuluyor. Salkım Söğüt’te türkü klasikleri orijinaline uygun olarak icra ediliyor, yöre, tavır ve üsluplar öne çıkarılıyor ve program sanatçı konuklarla zenginleşiyor.

Şehit Jandarma Er Göçer, toprağa verildi

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Doğan Göçer’in cenazesi, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından Tepedoğan köyünde toprağa verildi.

Doğan Göçer’in cenazesi, dün akşam Van Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Sarıkaya’ya getirildi. Sarıkaya miting alanında kılınan cenaze namazı öncesi bir grup vatandaş, terör örgütü aleyhinde slogan attı.

22 Eylül 2011 Perşembe

Yozgat’tan bir şehit daha

Şehit Er Doğan Göçer’in anne ve babasının 4 yaşındayken ayrıldıkları öğrenildi.

Dün Van’ın Çatak ilçe merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi’nde terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan köyü nüfusuna kayıtlı Er Doğan Göçer, 2 köy korucusu ile birlikte şehit oldu. Çatışmada 2 köy korucusu da yaralandı.

Meslek Yüksek Okulu’nda elektrik yok

Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’nda bu yıl eğitim-öğretime açılan Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nün öğrencileri, okul binasında elektrik olmadığını ve ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililerden ve Boğazlıyan halkından yardım istediklerini duyurdular.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü’ne kayıt yaptıran 27 öğrenci, basına yaptıkları açıklamada, Boğazlıyan Kaymakamlığı, Boğazlıyan Belediyesi, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilçe esnafından, okulun elektrik ve ulaşım sıkıntısının giderilmesi için yardım istediler.

21 Eylül 2011 Çarşamba

İşte Türkiye’nin pancar ve şeker gerçeği

Boğazlıyan ve Sorgun ilçelerinde şeker fabrikaları bulunan Yozgat’ta şeker pancarı üretimine dair gelişmeler çiftçiler için büyük önem taşıyor. Şeker fabrikalarının özelleştirildiği bir dönemde, gazeteci Süleyman Yaşar’ın yazdıkları, konunun uluslar arası boyutunu gözler önüne seriyor.

Avrupa’da pancar üretimi yüzde 13 artacak. Türkiye’de ise İMF eliyle ve Kemal Derviş marifetiyle pancar ekim alanları 492 bin hektardan 323 bin hektara, pancar eken çiftçi sayısı ise 492 binden 187 bine düşürülmüştü. Türkiye’de bu operasyon yapılırken, Ağustos 2006’da tonu 470 ABD doları olan şekerin tonu, ağustos 2011’de 819 dolara yükseldi. Geçen yıl ağustosta ise şekerin tonu 620 dolardan işlem gördü. Yani son bir yılda şeker fiyatları yüzde 32 yükseldi.

Sabah gazetesi yazarı Süleyman Yaşar, “IMF’ye pancar sorusu” başlıklı yazısında, Türkiye’nin korkunç pancar ve şeker gerçeğini yazdı. İşte o yazı:

20 Eylül 2011 Salı

Füze kalkanı, savunma sanayisi ve Yozgat

Haber-İnceleme / Sürur Öztürk

Yozgat halkı, savunma sanayisi alanında Yozgat’ta üretim yapılmasına yönelik Millî Savunma Bakanlığı’nın yatırım kararı almasını beklerken, Yozgat’ın adı, NATO tarafından Malatya’nın Kürecik ilçesine kurulacak Füze Radar Sistemi’ne dair tartışmalarda da geçmeye başladı.

NATO’nun Füze Radar Sistemi’nin, Yozgat’ın doğusundaki illeri korumayacağı iddiası ortaya atılmıştı. Ardından web sitelerinde “NATO Yozgat’ı denizden koruyacak” başlıklı haberler yer aldı. Bu haberlerde de özetle, güvenlik açısından zayıf kaldığı iddia edilen illerin güvenliğinin, ABD’nin Doğu Akdeniz’e doğru harekete geçen USS Monterey gemisinin bir ‘yüzer kalkan’ olarak kullanılması sayesinde sağlanacağı ifade ediliyordu.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Yozgat’ın marka isimlerinden
“türkülerin ustası” Nida Tüfekçi törenle anıldı

Bine yakın türkü derleyip notaya geçirerek Türk Halk Müziği arşivlerine kazandıran, “İhsan Hınçer Türk Folkloruna Hizmet Ödülü” sahibi, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın kurucu üyesi, “Devlet Sanatçısı”, Yozgat’ın marka isimlerinden “türkülerin ustası” merhum Nida Tüfekçi, ölüm yıldönümünde törenle anıldı.

18 Eylül 2011 Pazar

Rıza Kayaalp olimpiyat şampiyonluğu sözü verdi

2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Lopez’i mağlûb ederek altın madalya kazanan güreşçimiz Rıza Kayaalp, “İnşaallah 2012 Londra Olimpiyatları'nda da altın madalya alıp bunu Türk halkına armağan etmek istiyorum” dedi.

17 Eylül 2011 Cumartesi

Yerköy’de hafif şiddette deprem

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bu gün saat 16.07’de 2.8 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre deprem, yerin 9.3 kilometre altında meydana geldi.

15 Eylül’de Yozgat’ta 2.8, Sorgun ilçesinde 2.3, 13 Eylül’de Sarıkaya ilçesinde 2.6 büyüklüğünde hafif şiddette depremler meydana gelmişti.

Yetkililer, bu tür hafif şiddetteki depremlerin her gün Türkiye’nin pek çok bölgesinde meydana geldiğini belirtiyorlar.

(Yozgat Muhabir)

15 Eylül 2011 Perşembe

Dünya şampiyonunu görmeyen bir şehir
“marka şehir” olabilir mi?

Sürur Öztürk

Bir şehir düşünün ki, bağrından çıkardığı bir sporcusu dünya şampiyonu olsun ama o şehrin ne mülkî âmirlerinden, ne ilgili daire müdürlerinden, ne milletvekillerinden, ne de sivil toplum kuruluşlarından tek bir temsilci bile çıkıp basit bir kutlama / tebrik mesajı bile yayınlamamış olsun…

İnsan, bu durumu tanımlayacak bir kelime bulmakta bile zorluk çekiyor…

Malûmunuz, Yozgatlı sporculardan Rıza Kayaalp, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Lopez’i mağlûb ederek şampiyon oldu.

Üniversite hastanesi Başhekimi Yazar istifa etti

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kurucu Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, “akademik çalışmalarına daha fazla vakit ayırabilmek için” 2 yıldır sürdürdüğü başhekimlik görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Başhekim Yazar, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

14 Eylül 2011 Çarşamba

Başer: Yozgat bürokrasisi çalışmıyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Merhaba Yozgat” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş’a yaptığı değerlendirmede, Yozgat bürokrasisinin yeterince çalışmamasından yakındı. “Ne yapılacak?” sorusuna ise “Herkes çalışacak” diye cevap verdi.

“Merhaba Yozgat” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, “Bürokrasi yorgun” başlıklı yazısında, Yozgat bürokrasisine yönelik eleştirilerde bulundu.

Yozgat’ın gururu
Rıza Kayaalp dünya şampiyonu

2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Lopez’i mağlûb ederek şampiyon olan Rıza Kayaalp, “Benim oğlum dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak” diyen babasının yüzünü kara çıkarmadığı için çok mutlu…

Dünkü şampiyonluğun ardından bu gün Eyüp Sultan’a giderek dua eden Kayaalp, “Cihan Pehlivanı” unvanlı ilk dünya şampiyonu Türk güreşçi Karaahmet’in kabrini de ziyaret etti. Karaahmet’in kabrinin başında şükür duası eden Rıza Kayaalp, şampiyona öncesinde yaptığı duaların kabul olduğunu söyledi.

Eyüp Sultan ziyaretinde vatandaşlar da dünya şampiyonu Kayaalp’e büyük ilgi gösterip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

13 Eylül 2011 Salı

Yozgat’ta tarihî toplantı

Kamu ve özel savunma sanayisi temsilcileri, Millî Savunma Bakanlığı’nın Yozgat’ta üretim yapılmasına yönelik projesi için bu gün Yozgat’ta ön inceleme yaptılar.

Hazırlanacak olan rapora göre, Yozgat’ta üretim yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Yozgat’ta üretime başlanması hâlinde, hem istihdam sağlanarak işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlanacak, hem de Yozgat coğrafî konumunun dışında stratejik bir özelliğe daha sahip olacak.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, savunma sanayisinin yan ürünlerinin Yozgat’ta üretilmesi konusunda siyasî irade oluştuğunu söyledi.

Futbolcu Serhat’ın katil zanlıları yakalandı

Geçen hafta Kayseri merkez Kocasinan İlçesi’ne bağlı Yazır Köyü’ndeki çiftliğinde uyurken av tüfeğiyle vurularak öldürülen Yozgat Süper Amatör Ligi takımlarından Sarıkaya Belediyespor’da forma giyen futbolcu Serhat Çınar ile 21 yaşındaki çiftlik çalışanı Ahmet Muş’un katil zanlıları Şanlıurfa’da yakalandı.

Kardeş oldukları belirtilen zanlılar A.M. ve H.M., Kayseri’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldular.

Özel İdare binası ve AVM böyle olacak

Yozgat İl Genel Meclisi İl Özel İdare Hizmet Binası ve Alışveriş Merkezi (AVM), Uludağ Üniversitesi’nden Mimar Semih Arslan, Yusuf Uyar ve Gürcan Demirtaş tarafından hazırlanan projeye göre yapılacak.

Yozgat İl Özel İdaresi, Hizmet Binası ve AVM yapımı için ulusal çapta proje yarışması düzenlemiş, 29 Mayıs’ta sonuçlanan yarışmada Uludağ Üniversitesi’nden Mimar Semih Arslan, Yusuf Uyar ve Gürcan Demirtaş tarafından hazırlanan proje, birincilik ödülüne lâyık bulunmuştu.

Projenin ‘mimarî rapor’unda, tasarlanan bina hakkında şu bilgiler veriliyor:

9 Eylül 2011 Cuma

Ahmet Hakan’dan Yozgat müdafaası

Yozgatlı gazetecilerden Ahmet Hakan Coşkun, Yozgat’ın sosyal medya mecralarının bir numaralı “şamar oğlanı” olduğunu belirterek, bir “Yozgat müdafaası” kaleme aldı.

Ahmet Hakan Coşkun, 8 Eylül 2011 tarihli Hürriyet gazetesinde yayınlanan “Gelişigüzel” başlıklı yazısının bir bölümünde, Yozgat’a yönelik önyargılı eleştirilere tepki gösterdi.

“İzmir’e güzelleme yapmayanın dövüldüğü, Adanalıyım demenin bir kıvanç vesilesi sayıldığı, Diyarbakır’a Paris muamelesinin çekildiği bir ortamda “Küçük bir Yozgat müdafaası” yapmayı, hem hak hem de vazife bildim” diyen Ahmet Hakan Coşkun’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

8 Eylül 2011 Perşembe

Futbolcu Serhat’a çiftlikte av tüfeğiyle infaz

Yozgat Süper Amatör Ligi takımlarından Sarıkaya Belediyespor’da forma giyen futbolcu 29 yaşındaki Serhat Çınar ile çiftliğinde çalışan 21 yaşındaki Ahmet Muş, çiftlikte yataklarında av tüfeği ile vurularak öldürüldü.

Kayseri merkez Kocasinan İlçesi’ne bağlı Yazır Köyü’ndeki çiftliğinde 60 büyükbaş hayvan besleyen futbolcu Serhat Çınar ile 21 yaşındaki çiftlik çalışanı Ahmet Muş, önceki gece hayvanların yemlerini verdikten sonra dinlenmek üzere yataklarına yattı. İddiaya göre gece geç saatlerde çiftliğe gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler önce çoban Ahmet Muş’u, ardından Serhat Çınar’ı yataklarında uyurken av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Kapalı Fuar Alanı’nın bir kısmı,
Çağrı Merkezi’ne tahsis edilecek

Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nın bir kısmı, kısa vadede 200 uzun vadede 1000 kişinin istihdam edileceği Çağrı Merkezi’ne tahsis edilecek.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Yozgat’a kurulması planlanan Çağrı Merkezi hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Vali Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, İlçe Kaymakamları ve Çağrı Merkezini Kuracak olan Callpex Customer Center Şirketinin Yönetici Ortağı Birkan Babakol ve Genel Koordinatör Mustafa Özkan katıldı.

Vali Necati Şentürk, şu açıklamada bulundu:

Yozgat’ta Türk-Ermeni dostluğu canlanıyor

Ermeni vatandaşlarımız yıllar sonra yaşadıkları köyü ziyaret ettiler

1915 yılında tırmanan kanlı İngiliz provokasyonlarına kadar Yozgat’ta etle tırnak gibi kaynaşmış olan Türkler ve Ermeniler arasındaki dostluk, yıllar sonra yeniden canlanıyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Terzili Kasabası, Menteşe, Burunkışla ve Bebek köylerinden yıllar önce İstanbul'a göç eden Ermenilerden oluşan 50 kişilik bir grup, Sarıkaya ilçesini ve çocukluk yıllarını geçirdikleri köylerini ziyaret etti.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Yerköylü müteşebbisler, Vali Şentürk’ün desteği ile kabuksuz kabak çekirdeği üretecekler

Yerköylü Kâmil ve Kenan Çınar kardeşler, Avrupa’da 100 gramı 5 Euro’ya satılan “Kabuksuz kabak çekirdeği” üretiminin Yozgat’ta desteklenmesi için Vali Necati Şentürk’ü ziyaret ederek, beraberinde götürdükleri kabağı kesip ürün hakkında bilgi verdiler.

Çınar kardeşlerin verdikleri bilgilerden tatmin olan Vali Şentürk, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak’a önümüzdeki yıl uygun bölgelere bu ürünün dikilmesi ve üretiminin desteklenmesi talimatı verdi.

4 Eylül 2011 Pazar

Şehit annesinden komutanlara: Oğlumun öcünü alın

Tunceli’deki hain saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu’nun annesi Ayten Buharalıoğlu, şehit oğlunun Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen cenaze töreninde kendisine başsağlığı dileyen komutanlardan oğlunun öcünü almalarını istedi. Acılı anne, gözyaşları içinde “Ne olur oğlumun öcünü alın. Oğlumun kanı yerde kalmasın” dedi.

Yozgat, şehidini cennete uğurladı
Gelinle damat düğünü kesip şehit cenazesine geldi

Tunceli’deki hain saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu’nun cenazesi, memleketi Yozgat’ta toprağa verildi.

Törene Buharalıoğlu’nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadır Durmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni evlenen bir çift de düğünlerini yarıda bırakarak cenaze törenine katıldı. Kübra-Emin Karakoç çifti, şehit haberini dün aldıklarını, bu yüzden düğünü erteleyemediklerini belirterek, şehide vefa borçlarını ödemek için düğünü yarıda bıraktıklarını ve tüm davetlilerle cenazeye geldiklerini anlattı.

Şehidimizin cenazesi bu gün toprağa verilecek

Dün Tunceli Geyiksu’da teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun cenazesi, ikindi namazının ardından şehitlikte toprağa verilecek.

Şehit Teğmen için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlenecek. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılması bekleniyor…

Bakan Yılmaz: Ben umutluyum, Sivas’ın da, Yozgat’ın da işsizlik problemi çözülecektir

Bakan Yılmaz’ın açıklaması Yozgat’ta umutları artırdı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin silah ve mühimmat ihtiyacının yüzde 50’sini yerli üretimle temin ettiklerini, amaçlarının bu oranı yüzde 100’e çıkarmak olduğunu belirterek, Sivas ve Yozgat’ta savunma sanayisi üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Yatırım planlaması için hazırlanacak raporu beklediklerini kaydeden Yılmaz, “Ben umutluyum. O rapor bir ortaya çıksın, ondan sonra Sivas’ın da, Yozgat’ın da işsizlik problemi çözülecektir diye düşünüyorum” dedi.

Savunma sanayisinin temsilcilerinin 13 Eylül’de Yozgat’a gelerek incelemelerde bulunmaları bekleniyor.

Tatil dönüşü trafik kazası: 7 yaralı

Yozgat- Sivas karayolu Alaca kavşağında, Mehmet Öngören’in kullandığı 01 UE 521 plakalı kamyon ile Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bayram iznini kullanarak İstanbul’a dönmekte olan A. Kadir Coşan’ın kullandığı 34 DJJ 66 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 7 kişi yaralandı.

Kazada kamyon şoförü Mehmet Öngören ile otomobilde bulunan şoför A. Kadir Çoşan, Ayşe Coşan, Emine Coşan, Fatma Coşan, Mehmet Coşan ve Serkan Coşan yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

3 Eylül 2011 Cumartesi

Yozgat bir şehit daha verdi

Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu kırsal alanında arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik kuvvetlerine teröristlerce ateş açılması sonucu Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu ve Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes şehit düştü.

28 yaşındaki Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun Yozgat’taki baba evine acı haber akşam saatlerinde ulaştı.

2 Eylül 2011 Cuma

Savunma sanayisinin temsilcileri, yatırım
incelemesi için 13 Eylül’de Yozgat’a geliyor

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas ve Yozgat’ta ağır sanayi parçalarının üretimiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, bu kapsamda hem özel hem de kamu savunma sanayisinin temsilcilerinin incelemelerde bulunarak rapor hazırlayacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, Temsilcilerin ayın 13’ünde Yozgat, 14’ünde de Sivas Organize Sanayi Bölgeleri’nde incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Türkiye’de patent sayısı 5 kat arttı ama
Yozgat hâlâ hiç patent alamayan 23 il arasında

Mucit mi yok, patent kültürü mü?

Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından son 5 yılda verilen patent sayısı 5 kattan fazla artış gösterdi. TPE tarafından verilen patent sayısı 2006 yılında 122 iken, bu sayı geçen yıl 642’ye yükseldi. Bu yılın 7 aylık döneminde ise toplam 492 buluşa patent verildi.

Yozgat ise, henüz hiç patent alamayan 23 il arasında yer alıyor.