31 Temmuz 2011 Pazar

Ramazan dayağı, Yozgat’ın imajını bozdu

Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un oğlu Vedat Altunok’un, Ramazan’da sigara içtiği gerekçesiyle geçen yıl Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çabukoğlu’nu darp ederek burnunu kırması, Ramazan ayı arifesinde yeniden gündeme geliyor.

Geçen sene yaşanan bu olay, bugünlerde sosyal paylaşım ağlarından Twitter’da, esprili / alaylı ifadelerle sık sık gündeme geliyor.

Bir kullanıcı, Twitter mesajında, “Bu Ramazan’da oruç tutmayana ilk dayak hangi ilde gerçekleşir? İDDAA’da oranlar şöyle: Erzurum 1.70, Yozgat 2.05, Kayseri 2.35, Tunceli 145.00” diye yazarken, bir başka kullanıcı da, “Oruç ile ilgili ilk dayak haberi hangi sehirden gelir? Bence Yozgat favori, Çankırı plase” diye yazdı. Diğer bir kullanıcı ise mesajında, “Ben bütün maaşımı Yozgat, Çankırı ve Çorum triosuna yatırıyorum. “Yozgat’ta oruç tutmayan genci dövdüler” haberi çok makul geliyor nedense” ifadesini kullandı.

Buna benzer mesajlar, son günlerde Twitter’da sık sık yayınlanıyor.

Yozgat Blues’a bir ödül daha

Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi olan “Yozgat Blues”, Saraybosna Film Festivali’nde Eurimages ödülüne lâyık görüldü. Film, 30 bin Euro’luk ödülün sahibi oldu.

Yozgat Blues’a, bu yıl içerisinde daha önce de İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin, Melodika tarafından da 25 bin Dolar olmak üzere toplam 35 bin dolar ödül verilmişti.

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ilk filmi olan ve bir müezzin ile bir rahibenin platonik aşkını konu alan “Uzak İhtimal” de, Rotterdam Film Festivali’nde birinci olmuştu.

Dizi ekibi “Aksakallı Dede” için Yozgat’a geliyor

TRT 1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun isimli dizinin bazı sahneleri Yozgat’ta çekilecek.

TRT 1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun isimli komedi dizisinin yönetmeni Onur Ünlü, dizinin 1-2 bölümünü Yozgat’ta çekeceklerini söyledi.

Onur Ünlü, dunyabizim.com’da yayınlanan röportajında, dizinin nasıl şekillendiğinden bahsederken, “Tamamen hissimiz bizi nereye götürüyorsa oraya gidiyoruz” diyor ve şu açıklamada bulunuyor:

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Belediyeler yatay geçişi abartınca
Bakanlık işçi atamalarını durdurdu

Pilot il seçilen Yozgat’ta 936 işçiden 500’ü, Kırıkkale’de bin 83 işçiden 715’i, Çankırı’da 450 işçiden 250’si okul ve karakollara gönderildi. Yozgat’ın Yenifakılı Belediyesi 48 işçiden 46’sını gönderdi.

Hükümet, Torba Yasa’ya bir madde ekleyerek belediyelerdeki ihtiyaç fazlası işçilerin okullara ve karakollara gönderilmesine imkân verdi. Ancak pilot bölge olarak seçilen Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı’da işçilerin yarıdan fazlası okul ve karakollara gönderilince İçişleri Bakanı Şahin uygulamayı askıya aldı. Yeni düzenleme yapılması bekleniyor.

TRT 3, Sorgun yağlı güreşlerini canlı yayınladı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde Sorgun Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Sorgun Gurbetçiler Şöleni” kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakaları, TRT’nin spor kanalı TRT 3’te canlı olarak yayınlandı.

Müsabakalarda Sorgun’un tek başpehlivanı Ramazan Yarar, yarı finaldeki rakibi Ali Rıza Kaya’ya mağlûb olarak üçüncü oldu.

Belediyeye tribün eleştirisi

Yağlı güreş müsabakalarını canlı yayında anlatan sunucu, Yozgatlıların yağlı güreşlere olan ilgisinin giderek arttığını, bu ilginin sonucu olarak Yozgat’tan Edirne’ye yağlı güreş müsabalarını izlemeye gidenler olduğunu; ancak Sorgun’da bu gün tribünlerin dolu olmayışının, 40 derece sıcakta tribünlerin kapalı olmamasından kaynaklandığını söyledi. İlerleyen dakikalarda havanın serinlemeye başlaması, sporcuların da işini kolaylaştırdı.

(Yozgat Muhabir)

Yimpaş AVM’de 5D sinema sistemi kuruldu

Yozgat’ın en büyük alışveriş merkezi olan Yimpaş AVM’de yer alan 9D Sinema’ya 5D sinema sistemi kuruldu. Argenova Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, bilet ve rezervazsyon, seyirci sayma, lokal ve web raporlama ile video kayıt yapabilme gibi özellikleri bulunan sistemin kurulum çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, proje dahilinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgi verildi:

Yozgat’a Ramazan hediyesi
Kandil Camisi dualarla açıldı

Yimtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve “Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy ile işadamı Hamdi Solmaz tarafından, Yozgat Belediyesi’nin Şeyh Osman Mahallesi’nde bağışladığı arsa üzerine yaptırılan Kandil Camisi, dün Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Kandil Camisi’nde ilk namazı, Ahmet Büyüksoy’un damadı, Çapanoğlu Büyük Camisi’nin Başimamı Cemalettin Şahiner kıldırdı. Caminin açılışı münasebetiyle, Cuma namazından önce hafızlar tarafından mevlid okundu. Namazdan sonra da cami cemaatine kıymalı pide ve ayran ikram edildi.

29 Temmuz 2011 Cuma

TSK’daki istifalara esprili yorum: Kısalan ilk askerlik Koşaner paşa ve 3 komutanın oldu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları emekliliklerini istediler. (İstifa ettiler)

Kanal A’da yayınlanan “Görüş Farkı” programının Yozgatlı sunucusu gazeteci Ömer Şahin, istifalar hakkında esprili bir yorum yaptı.

Şahin, twitter’da yaptığı değerlendirmede, “Askerlik kısalacak denildiği gün ilk adımı paşalar atarak öncülük mü yaptılar? Kısalan ilk askerlik Koşaner paşa ve 3 komutanın oldu” yorumunu yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, askerlik süresinin kısaltılması konusunda başlatılan çalışmaların devam ettiğini söylemişti.

(Yozgat Muhabir)

Yaralı işçi Konya’ya sevk edildi

Yozgat’taki bir maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan işçi, ambulans helikopterle Konya’ya sevk edildi.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir maden ocağının arıtma tesisinde meydana gelen patlamada bir işçi yaralandı. Kurşun ve çinko çıkarılan maden ocağının ayrıştırma bölümü arıtma tesisinde meydana gelen patlamada yaralanan Ahmet Demir, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Demir, burada yapılan müdahalenin ardından ambulans helikopterle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yozgatlı sosyalist bir iktisatçı

1928 Yozgat doğumlu iktisatçı ve siyasetçi Arslan Başer Kafaoğlu, yazlığının bulunduğu Çanakkale’de geçen salı günü rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede ertesi gün vefat etti. 83 yaşında hayata veda eden Kafaoğlu, bu gün İstanbul’da, Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eskiden kalma bir alışkanlıkla, günümüzde “Milliyetçi” kimliği ile sembolleşen bir şehir olarak kabul edilen Yozgat’ta doğmuş, sosyalist ekonomiyi savunan, İşçi Partisi’nde siyaset, Aydınlık dergisinde yazarlık yapmış bir iktisatçıydı…

Radikal’den Bahadır Özgür, siyasî ve iktisadî görüşleri bakımından birbirine muhalif olan Yozgatlı kardeşler Adnan Başer Kafaoğlu ile Arslan Başer Kafaoğlu’nun ekonomiye dair görüşlerindeki farklılığın, adeta Cumhuriyet’in de ekonomi tarihi olduğunu ifade ediyor. Bahadır Özgür, şöyle yazıyor:

Fehmi Koru, Zaman’dan neden ayrıldı?

13 yıl aradan sonra 21 Şubat 2011 tarihli ilk yazısıyla tekrar Zaman gazetesine dönen gazeteci yazar Fehmi Koru, bu gün yayınladığı veda yazısıyla Zaman’dan ayrıldığını duyurdu.

Zaman gazetesinin Yozgatlı Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Fehmi Koru’nun Zaman’dan neden ayrıldığını twitter mesajlarında açıkladı. Dumanlı, şunları yazdı:

Kandil Camisi bu gün ibadete açılıyor

Yimtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve “Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy ile işadamı Hamdi Solmaz tarafından Şeyh Osman Mahallesi’nde yaptırılan Kandil Camisi, bu gün ibadete açılıyor.

Yozgat Belediyesi’nin bağışladığı arsa üzerine 6 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen bir törenle temeli atılan Kandil Camisi, bu gün Cuma namazıyla birlikte ibadete açılıyor.

6 kubbeli, 2 minareli Kandil Camisi’nde, kadınlar mahfilinde yapılan son düzenlemeyle birlikte, aynı anda 500 kişi namaz kılabilecek.

İç tezyinatı geleneksel Türk İslâm sanatları uygulanarak yapılan ve yaklaşık 650 bin Lira’ya mal olan caminin alt katı ise Kur’ân Kursu olarak hizmet verecek.

(Yozgat Muhabir)

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bozdağ, “Görüş Farkı”na katılmadı

Bu akşam Kanal A’da yayınlanan “Görüş Farkı” isimli haber programına katılacağı duyurulan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “acil bir durum” sebebiyle programa katılmadı.

Esenli Belediyesi personelinin maaş sıkıntısı Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a iletilecek

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, bu akşam saat 21.30’da Kanal A’da yayınlanacak olan ve Yozgatlı gazeteci Ömer Şahin’in sunduğu “Görüş Farkı” programına katılarak soruları cevaplayacak.

23 aydır maaş alamadıklarını belirterek Bozdağ’dan yardım isteyen Esenli Belediyesi personelinin sıkıntısını, Yozgat Muhabir adına program sunucusu Ömer Şahin’e ilettik. Bozdağ’ın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Ulusalcılar, PKK ve liberal vesayetçiler

Ahmet Turan Alkan

Silvan faciasından sonra bazı liberal yazarların, “Hükümet Kürt siyasetine verdiği sözleri yerine getirmedi; eylemlerin bir sebebi de budur” şeklinde yorum yaptıklarına şahit olduk; bu fikir erbabına göre çözüm, Öcalan’ın bir şekilde affedilerek aktif siyasete dönmesi, KCK sanıklarının salıverilmesi, anayasa çerçevesinde Kürt varlığının kabulü cinsinden tavizlerdir.

Liberallerin Türkiye’de anayasal düzenin demokratikleşmesinde ve darbe krizlerinde takındıkları tavır doğru ve değerliydi fakat hükümet politikaları üzerinde bir nevi “Liberal vesayet” kurma istekleri dikkat çekiyor ve sevimliyken sevimsizleşiyorlar.

Erdoğan: Bu defa teğet bile geçmeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı’da, Avrupa’da kriz olabilir; ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce ‘teğet geçecek’ dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve muhabirlerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, Avrupa’da baş gösterdiği belirtilen ekonomik krizin Türkiye’ye yansımalarının olup olmayacağı konusunda şu değerlendirmede bulundu:

Bu feryâdı duymak lâzım

Sürur Öztürk

Eğer durum gerçekten de bu belediye çalışanının yazdığı gibiyse, yani belediye çalışanları 23 aydır maaş alamıyorsa, bu çok vahim bir durum… Zaten o da durumun vahametini “Ailelerimiz, çoluk çocuğumuz ve bizler, çok ama çok perişanız” diyerek özetlemiş. Daha ne desin? 2 yıldır maaş alamamak ne demektir? Bu insanlar nasıl geçinirler, ne yer, ne içerler?..

25 Temmuz 2011 Pazartesi

“Sorgun Gurbetçiler Şöleni” Cuma günü başlıyor

Yozgat’ın Sorgun Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Sorgun Gurbetçiler Şöleni” 29 Temmuz Cuma günü başlıyor.

31 Temmuz Pazar günü sona erecek olan “Gurbetçiler Şöleni”nde Murat Göğebakan ve Türkü konser verecek. Şölen kapsamında düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakalarına 300’ün üzerinde güreşçinin katılacağı bildirildi.

Bu ısrarın gerçek sebebi nedir?

Sürur Öztürk

Kamuoyunda şöyle bir kanaat oluşturuluyor: Özel Yozgat Şifa Hastanesi, Yozgat gibi kalp hastalıklarının ve buna bağlı ölümlerin yüksek seviyede olduğu Yozgat’a 12 milyon Liralık bir yatırımla bir kalp hastanesi yapmak ve üstelik 250-300 kişiye istihdam alanı açmak istiyor ama Yozgat Belediyesi bu dev yatırıma engel oluyor…

Bu algı, bu kanaat, açıklığa kavuşturulması gereken bir kanaat. Acaba durum gerçekten basında yansıtıldığı gibi mi? Yoksa başka boyutları da var mı?

Çekerek Irmağı’ndan elektrik üretiliyor

Çekerek Irmağı’nın Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Kazankaya Beldesi’nden geçen kısmı üzerine kurulan 2 hidroelektrik santrali sayesinde bölgedeki 2 ilçenin elektrik ihtiyacı karşılanmaya başlandı.

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Kazankaya Kanyonu’nun girişinde kurulan santrallerin yakınında yeni bir santralin daha yapılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Yaz aylarında suyun debisinin düştüğünü, bu nedenle de elektrik üretiminin mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, “Çekerek’te yapılan Süreyyabey Barajı’nın devamı olan projeler bunlar. Yani Süreyyabey Barajı kışın yeteri kadar su depolayacak, yazın da suyun debisi düştüğü zaman barajdan yeterli debide su vererek bu HES’lerin 12 ay sürekli çalışmasını temin edecek” diye konuştu.

Yerköy’de trafik kazası: 1 ölü 3 yaralı

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Yerköy ilçe merkezinden Yozgat istikametine giden Mehmet Bolat (55) yönetimindeki 66 KC 137 plakalı otomobil, ilçe merkezi çıkışındaki TOKİ Kavşağı’nda Ali Can (23) idaresindeki 66 KL 754 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Kazada yaralananlardan Mehmet Bolat, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Mehmet Bolat’ın eşi Melek (53), oğlu Sadık (26) ve diğer otomobilin sürücüsü Ali Can ise Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

24 Temmuz 2011 Pazar

Terhis olduğu gün trafik kazası geçirdi

Ankara Mamak’taki vatani görevinin ardından Yozgat’taki ailesinin yanına dönmek için yola çıkan Ali Yiğit isimli 21 yaşındaki genç, Çorum’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.

Çorum Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Ali Yiğit’in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kale tamamlanınca Şefaatli çok daha güzel olacak

Şefaatli Belediyesi, Kale Tepe’de 300 metrekarelik bir restoran ile birlikte şelâle, oturma grupları, hisar, Osmanlı çeşmeleri gibi halkın kullanabileceği alanlar yapıyor.

Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, Kale Tepe projesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Gurbetteki İnönü köylüleri şenlikte buluştu

Merkezi Kayseri’de bulunan İnönü Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin köy muhtarlığı ile birlikte bu yıl 9’uncusunu düzenlediği şenlik, köy dışında ikamet edenleri buluşturdu.

Çayıralan ormanlığında gerçekleşen etkinliğe İnönü Köyü Muhtarı Osman Kadimli, İnönü Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasmin Metin, dernek üyeleri, köylüler ve davetliler katıldı.

Gökhan Ay, güzellik yarışmasında jüri üyesi

ECCE Müzik’ten çıkan “Hayal Yarim” isimli singılı ile adını duyuran ve pek çok ili kapsayan turnesine devam eden Yozgatlı şarkıcı Gökhan Ay, bu akşam Antalya’da sahne alacak.

Gökhan Ay, twitter mesajında “Akşam sahne alacağım ve konuk jüri olacağım Akdeniz Güzellik Yarışması Antalya Belek (Kadriye) Zeynep Golf Hotel (Convention Center)’da.....” açıklamasında bulundu.

(Yozgat Muhabir)

Özkan Kayhan, Bahariye Köyü’nde toprağa verildi

Antalya’daki lunaparkta ‘typhoon’ isimli eğlence aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden lunapark görevlisi 24 yaşındaki Özkan Kayhan’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine Bağlı Bahariye Köyü’nde toprağa verildi.

Mustafa Armağan tarih dergisi çıkaracak

Zaman gazetesi yazarı, tarih araştırmacısı Mustafa Armağan, bir tarih dergisi çıkarmak için hazırlıklara başladığını bildirdi.

Armağan, twitter mesajlarında, derginin yayınlanmaya başlanacağı tarihin henüz belli olmadığını kaydetti. Armağan, twitter takipçilerine, “Dergiye destekleriniz için teşekkürler. Maksadımız, hayrı ve hakkı yaymak, hakkı düştüğü yerden, çiğnenme pahasına, tutup kaldırmaktır” diye yazdı.

Samanyolu Grubu radyolarından Burç FM’de Perşembe günleri saat 21:00’de “Tarihin Ufuklarında” isimli programı sunan Mustafa Armağan, Ramazan ayıyla birlikte TV NET’teki televizyon programının yeniden başlayacağını da duyurdu.

(Yozgat Muhabir)

Kiracı: Gizli sansür devam ediyor

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Türk basınında resmî sansürün kaldırılışının yıldönümü olması sebebiyle her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kiracı, mesajında, basın özgürlüğünün henüz tam anlamıyla sağlanamadığını ileri sürdü.

Kiracı, son yıllarda Türk medyasının üzerinde “gizli sansür” uygulandığını iddia ederek, bunun yanı sıra kamplaşma ve tekelleşme sorunu yaşandığını vurguladı. Kiracı, mesajında şunları kaydetti:

Ülkücü camianın önde gelen yazarlarından
gazeteci Necdet Sevinç vefat etti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören gazeteci-yazar Necdet Sevinç, önceki gece kaldırıldığı Florance Nightangel hastanesinde dün vefat etti.
Sevinç’in cenazesi bu gün Fatih Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yozgat çamlığı gelişim planı onaylandı

Türkiye’nin ilk millî parkı olan Yozgat Çamlığı için hazırlanan uzun vadeli gelişim planı onaylandı.

Planın onaylanması ile birlikte, Çamlık’a yapılacak yatırım ve hizmetlerin, bürokrasideki gecikmelerden kurtularak daha çabuk hayata geçirilebileceği belirtiliyor.

Sorgun Yukarı Eymirler Köyü’ne 3 katlı cemevi

Cemevi’nin açılış töreninde konuşan, Almanya SPD Eyalet Milletvekili Ali Rıza Şimşek, “Bir ülkede fakirlik sadece işsizlikle ölçülmemeli. Yok olan kültürler de en büyük fakirliktir. İşte sizler burada bu yok olan fakirliğe bir çözüm getirdiniz” dedi.

Toplam bin 280 metrekarelik alan üzerine inşa edilen 3 katlı cemevinde toplantı salonları, kütüphane, yemekhane, aşevi, morg ve tuvalet bulunuyor.

Boğazlıyanlı genç, Antalya’da çalıştığı lunaparkta geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetti

Antalya’da Aktur Park isimli lunaparkta çalışan Boğazlıyanlı 24 yaşındaki Özkan Kayhan, ‘typhoon’ isimli eğlence aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Özkan Kayhan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan polis, işletmenin müdür yardımcısı A. Ç. ve olayın meydana geldiği makinenin sorumlusu R. A.’yı gözaltına aldı.

Özkan Kayhan’ın cenazesi, amcası ve kuzenleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından alınarak, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne getirildi.

21 Temmuz 2011 Perşembe

Vali Şentürk: Artık projeler dönemindeyiz
Her kaymakamdan en az 1 proje bekliyorum

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye’de artık plansız-programsız ve projesiz hiçbir yatırıma kaynak tahsis edilmediğini belirterek, her ilçe kaymakamından en az 1 proje beklediğini söyledi.

Şentürk, “Kaymakam arkadaşlarımız proje hazırlayacaklar, proje yapacaklar. AB projesi olacak, TUBİTAK projesi olacak, ORAN projesi olacak, belki ORAKAP ile ilgili projeler olacak ve daha başka kuruluşlardan kaynak teminine yönelik proje yapacaksınız” diye konuştu.

Tarımda modern tekniklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Şentürk, ilk planda 8 göletin “Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemi”ne geçilmesi için hazırlatmış olduğu projelerin Tarım Bakanlığında kabul görerek gerekli hibenin alındığını da kaydetti.

Çiftçilerin şikâyetleri neden manşet olmaz?

Sürur Öztürk

Anlaşılan şu ki, çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu yıl buğdayların protein değerini ölçerek alım yapacağı konusunda bilgilendirilmemişler. Bu sebeple de, mahsulün bir kısmı hayvan yemi olmak üzere yem fabrikalarına gönderiliyor…

Yozgat’ta 750 dekar buğday ekili alan yandı

Yozgat Merkez Divanlı Köyü Kılıçlar mevkisinde elektrik tellerine çarpan bir kuşun sebep olduğu iddia edilen yangında yaklaşık 750 dekar buğday ekili alan yandı.

Bir kuşun elektrik tellerine çarpmasıyla çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yangını fark eden Divanlı Köyü halkı traktörlerle yangına müdahale ederken Yozgat Belediyesi İtfaiye ekiplerinden de yardım istendi. Köylülerin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Köylüler yaklaşık 750 dekar buğday ekili alanın yandığını ifade ettiler.

Yozgat Belediyesi, her gün 500 kişiye iftar verecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ramazan ayı boyunca her gün 500 kişilik iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Başkan Başer, Ramazan ayının sıcaklığın en yoğun olduğu ağustos ayına denk gelmesinden dolayı yemekleri iftar çadırı yerine, Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan Mikro Kredi Bayanlar Çarşısı’nda vereceklerini kaydetti. Başer, “Burada bulunan bayanlarımız ise 1 aylığına geçici olarak başka bir yere taşınacak” dedi.

Başkan Başer, Ramazan ayının aylar içerinde en hayırlı ve en bereketli ay olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Bakanlık, çocuk ve genç işçiler için harekete geçti; tuğla ve kiremit fabrikaları denetlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı, yılsonuna kadar Yozgat ve Çorum’daki tuğla ve kiremit fabrikalarında, çocuk ve genç işçilere yönelik bir teftiş yapacak.

İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı, yılsonuna kadar Yozgat ve Çorum’daki tuğla ve kiremit fabrikalarını denetleyecek.

Tuğla-Kiremit Fabrikalarında Çalışan İşçilerin Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Projesi kapsamında yapılacak teftişlerde, sektördeki risklerden en fazla etkilenen çalışan grubunu oluşturan çocuk ve genç işçilere ağırlık verilecek.

Geçmişte bazı fabrikalarda küçük yaştaki çocukların çok kötü şartlarda çalıştırıldıkları kamuoyuna yansımıştı. Teftişlerde, bu tür olayların yaşanmaması için bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra gerekiyorsa da cezai yaptırımlara başvurulacak.

Evlat acısının böylesi görülmedi
Derecik Köyü’nde korkunç ölüm

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne bağlı Derecik Köyü’nde tarlasında biçerdöverle hasat yapan Osman Ş., ekinlerin arasında uyuyan 14 yaşındaki oğlu Ömer Ş’yi fark edemeyince, biçerdöverle üzerinden geçti.


Olayda ağır yaralanan Ömer Ş., bölgedeki vatandaşların da yardımıyla kaldırıldığı Yerköy Devlet Hastanesi’nde yapılan tıbbî müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Yozgat, AB Hibe Programları
başarı sıralamasında 23’üncü sırada

Avrupa Birliği (AB) tarafından Türkiye’ye sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında yürütülen Hibe Programları aracılığı ile Yozgat’ta toplam 31 projeye hibe desteği sağlandı. Yozgat’ta başarılı olan 31 projeye sağlanan hibe desteği toplam 5 milyon 754 bin 420 Euro tutarında.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye geneli kapsamında illere göre yapılan başarı değerlendirmesinde Yozgat, sağlanan hibe desteği itibariyle 23. sırada yer alıyor.

Yozgat’ta AB Hibe Programları kapsamında finanse edilen projelere Merkezi Finans ve İhale Biriminin web sayfasında yer alan “Hibe Veritabanı”ndan ulaşmak mümkün.

Yanık: Köylerin hayat standardını artırarak,
köyden kente göçü önlemeye çalışıyoruz

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, KÖYDES ve Özel İdare imkânlarıyla köylerdeki hayat standardını artırmak suretiyle köyden kente göçü önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ve parke taşı gibi temel sorunlarının büyük bölümünü çözdüklerini söyledi. Böylece köylerdeki yaşam kalitesinin arttığını belirten Yanık, “KÖYDES’le amaç, insanların yaşam standardını arttırarak, köyden kente göçü önlemektir. Bunun yanı sıra sosyal projelere de ağırlık vererek, tamamen yaşanacak yerler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Çiftçiler, Tarım Müdürlüklerine müracaat edip anız parçalama makinesinden faydalanabilecekler

Yozgat Tarım Müdürlüğü, büyük maddî hasarlara ve can kaybına yol açmasının yanı sıra, tabiatın dengesinin bozularak farelerin çoğalmasına sebep olan anız yangınlarının önüne geçmek için, İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 8 adet anız parçalama makinelerini çiftçilerin hizmetine sundu.

Çiftçiler, tarım il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ederek, anız parçalama makinesini alıp kullanabilecekleri gibi, destekleme projesi kapsamında, hibe desteklerinden yararlanarak, bu makinelere şahıs olarak da sahip olabilecekler.

19 Temmuz 2011 Salı

Teröristlerin telsiz konuşmaları saldırıdan 4 saat önce kaydedilmiş

13 şehit verdiğimiz Silvan'da, teröristlerin telsiz konuşmalarının çatışmadan 4 saat önce belirlendiği ortaya çıktı. "Askerler önünüzden geçiyor. Ne bekliyorsunuz?" şeklindeki muhaberenin, Jandarma, MİT ve polis tarafından aynı anda kaydedildiği öğrenildi. Buna rağmen bölgeye destek timlerinin gönderilmemesi soru işaretlerine yol açtı.

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Silvan saldırısını İçişleri Bakanlığı da soruşturacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Diyarbakır Silvan’da 13 askerimizin şehit edildiği saldırı hakkında Genelkurmay Başkanlığı tarafından idarî soruşturma açıldığını ve bu konuda bazı komutanların görevlendirildiğini belirterek, Bakanlar Kurulu toplantısında İçişleri Bakanlığı’na da inceleme talimatı verildiğini bildirdi.

Arınç, sınır ötesi harekâtın toplantıda gündeme gelmediğini söyledi.

Eski Sarıkaya Kaymakam Vekili
Mehmet Kılıçlar Emniyet Genel Müdürü oldu

80’li yıllarda Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde Kaymakam Vekilliği yapan Tokat Artova doğumlu Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, geçici görevle Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı.
Kılıçlar, “Tevdi edilen yeni görevimin öneminin farkındayım. Eskişehir Valiliği’nde olduğu gibi, bu önemli görevi de en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım” dedi.

“Marka şehir” olmak istediğinizden emin misiniz?

Sürur Öztürk

Lütfen şu soruya içinizden cevap veriniz:

Siz, Yozgat Milletvekillerinin, siyasî partilerin Yozgat İl Başkanlarının, Yozgat Valisi’nin, Yozgat Belediye Başkanı’nın, Yozgat’taki sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının, mahallî basının temsilcilerinin “marka şehir” kavramının ne anlama geldiğine dair görüşlerini biliyor musunuz?

Bilemezsiniz, çünkü hiçbirisi bu konuda ne düşündüğünü söylemiş değil.

Bizler, Yozgat kamuoyu olarak, daha ne anlama geldiğini bile bilmediğimiz, bilmek için de herhangi bir teşebbüste bulunmadığımız bir kavramı nasıl hayata geçireceğiz?

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Komiser Demir’i şehit eden terörist öldürüldü

Siirt’te Komiser Osman Demir’i şehit ettiği belirlenen terör örgütü üyesi, çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 1 polis memuru da yaralandı.

Dün gece Haydar Koyuncu Caddesi’nde devriye görevi yapan polis otosuna terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda komiser Osman Demir’in şehit edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı.

15 Temmuz 2011 Cuma

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet…
Kimse bizden geri adım beklemesin!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi konusunda, terör örgütü PKK’nın ve onun siyasî uzantılarının, kendilerinden asla iyi niyet beklememeleri uyarısında bulundu. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, “Kimse bizden geri adım beklemesin” dedi.

Güvenlik güçlerinin geçmişe göre çok daha güçlü olduğunu ve bugün çok daha farklı bir yaklaşımla olaylara yaklaştığını belirten Erdoğan, “Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir, ben buna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında muhabirlerin sorularını cevaplayan Erdoğan, hiçbir zaman, PKK ve onun siyasî uzantılarının gayri samimi teklifleriyle masaya oturmayacaklarını söyledi.

Cezaevinde Sürmeli’yi çaldıran Adalet Bakanı

(TBMM Başkanı Çiçek-Eski Yozgat Belediye Başkanı Çiçek...)

Yozgatlı siyasetçi Cemil Çiçek’in Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olması sebebiyle, basın organlarında onun hayatına ve özelliklerine dair yazılar, röportajlar yayınlanıyor.

Bunlardan birisini de, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat yazdı. Cemil Çiçek’e dair hatıralarını anlatan Donat, Çiçek’in şakacılığından, duygusallığından, Türk Sanat Müziği’ne ve Yozgat türkülerine olan düşkünlüğünden bahsetti. İşte Yavuz Donat’ın o yazısı:

14 Temmuz 2011 Perşembe

Yozgat’tan tatil için gittikleri Fethiye’de otomobille denize uçan aileyi vatandaşlar kurtardı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, içerisinde aynı aileden biri çocuk 3 kişinin bulunduğu otomobil, 50 metreden denize uçtu. Kaza sonrasında araçta bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtarıldı. Yaralılar botlarla hastanelere kaldırıldı.

Yozgat’tan Fethiye’ye tatile gelen Okay Sağnak (28), eşi Yüksel Sağnak (26) ve 2 yaşındaki çocukları Yağız Sağnak’ı da alarak dün 23.00 sıralarında 38 VK 470 plakalı otomobille Küçük Samanlık Koyu’na gezintiye çıktı. Havanın karanlık olması ve yol kenarında herhangi bir trafik işareti ile bariyer bulunmaması sebebiyle yoldan çıkan otomobil, 50 metreden denize uçtu. Dik yamaçtan uçan otomobil, hızlı bir şekilde denize çakıldı.

Tarım Bakanı buğday taban fiyatını açıkladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, müdahale alım fiyatı olarak, 2011’de protein oranı yüzde 11,5-12 olan Anadolu kırmızısı sert ekmeklik buğday için ton başına Temmuz ve Ağustos aylarında 605 lira, Eylülde 610, Ekimde 615 lira, Kasımda 620 lira ödeneceğini bildirdi.

Bakan Eker, ayrıca ton başına 115 liralık prim ve destek sağlanacağını, toplam ödemenin ton başına 720 lirayı bulacağını, buğdayda protein oranı arttıkça müdahale alım fiyatının da yüzde 1-3 artacağını kaydetti.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Çocuklara mı kızmalı, belediyeye mi?

Sürur Öztürk

Bence, sadece çocuklar değil, bisiklete binmenin keyfini yaşamak isteyen kadın, erkek, her yaştaki bütün vatandaşlar, Yozgat Belediyesi’nden bir “bisiklet yolu” talep etmeliler… Hatta birgün bisikletleriyle belediyenin önünde toplanıp, bu taleplerini renkli bir sivil toplum eylemi ile de dile getirebilirler…

“Bisikletli çocuklar tehlike saçıyor”muş… Bence asıl tehlikeyi, çocukları umursamayanlar saçıyor…

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Kazankaya’da alacak verecek kavgası:
2 ölü, 3 yaralı

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesinde iki aile arasında alacak verecek yüzünden çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Olay, Kazankaya belde meydanında meydana geldi. Dayı-yeğen İ.D. (37) ile H.A. ve yanında bulunan S.Ö. (52) ile H.E (68), daha önceden aralarında husumet bulunan amca çocukları M.O. (32) ve M.O. (55) arasında kavga çıktı. Kavgada taraflar birbirlerine tabanca ile ateş etti. Vücutlarının çeşitli yerlerine kurşun isabet M.O, M.O., İ.D, S.Ö. ve H.E. yaralandı.

Yozgat’ın ilk milletvekilleri

1920-1923 yılları arasını kapsayan Türkiye Büyük Millet Meclisi birinci yasama yılında görev yapan 7 Yozgat Milletvekili şu isimlerden oluşuyordu:

Akdağmadeni’den Sivas’a hasta taşıyan
ambulans devrildi: Kalp hastası yaralandı

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nden Sivas’a hasta taşıyan İsmail Rıfat Doğan yönetimindeki 66 HH 326 plakalı ambulans, Sivas-Ankara Karayolu’nun 10. kilometresinde yağış sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazada ambulansta bulunan ve kalp hastası olduğu öğrenilen Salim Suna yaralandı. Olay yerine gelen ekiplerin yardımıyla ambulanstan çıkarılan Salim Suna, başka bir ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Suna’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ambulansta bulunan sağlık görevlilerinin ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattıkları kaydedildi.

(Kaynak: aksam.com.tr)

Cemil Çiçek: Siyasette başlangıçta hırsım aklımın önündeydi, şimdi aklım öne geçti

Siyaseti ‘stabilize yolda dolmuş sürmek’ olarak tanımlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “27 yıl stabilize yolda dolmuş sürmenin ve hiç kaza yapmamanın sırrı nedir?” sorusunu cevaplarken, “Siyasette başlangıçta hırsım aklımın önündeydi. Şimdi aklım öne geçti. Özel hayatımda dolmuşa bindim; ama siyasette binmem” dedi. Çiçek, bazı kelime ve ifadelerin ondaki karşılıklarını açıklarken de, “Geriye dönebilsem” şıkkına şu karşılığı verdi:

“Geriye dönebilsem, yaptığım hataları yapmazdım. Hırsımı aklımın önüne koymazdım.”

Kanunların ‘Efendi’si

1983’te girdiği siyasette hep ön safta yer aldı. Özal döneminin en önemli figürlerinden biri, AK Parti’nin iki numaralı adamıydı. Şimdi, iki numaralı koltuğun sahibi. Meclis’in 25. başkanı Cemil Çiçek yoklukla başlayıp devletin en önemli kademelerine yükselen hayatını Aksiyon’a anlattı.

12 Temmuz 2011 Salı

Abbas Sayar’ı ne çabuk unuttuk!..

Sürur Öztürk

Yozgat’ın hâlini yıllar önce “Yozgat var, Yozgatlı yok” diyerek tek bir cümleyle özetleyen, gerçek bir Yozgat âşığı, hikâye ve roman yazarı, şair, ressam ve gazeteci Abbas Sayar’ı unuttuk mu? Yozgat Valiliği, 2009 yılında Abbas Sayar’ın vefatının 10’uncu yılı münasebetiyle hikâye yarışması düzenlemiş, yarışmanın ödül töreni, Abbas Sayar’ın vefat tarihi olan 12 Ağustos’ta gerçekleştirilmiş, törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılmıştı.

Bakan Günay, Abbas Sayar’ı gençlik yıllarında tanıdığını belirterek, “Yozgat’tan böyle bir şair ve yazarın çıkması çok önemlidir. Şair ve yazarımızın tanıtılması gerekir. Bu şekilde bir program hazırlandığı için Sayın Valimize teşekkür ediyorum” demiş, ayrıca şunları söylemişti:

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Sünnet düğününde havaya ateş eden kadın,
bir kişinin ölümüne sebep oldu

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde sünnet düğününde kocasının tabancasıyla havaya ateş eden kadın, bir kişinin ölümüne sebep oldu.

Yerköy’ün Aşağıeğerci Köyü’nde yapılan sünnet düğününde, Özlem S., eşi Recep S.’nin ruhsatlı tabancasıyla havaya 2 el ateş etti.

Tabancanın tutukluk yapması üzerine namlusunu aşağı doğru eğen Özlem S., yeniden tetiğe basınca, Dağıstan Avcı isimli 28 yaşındaki şahıs, kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Avcı, Yozgat Devlet Hastanesi’ne götürülürken hayatını kaybetti. Ceset, otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yerköy Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan Özlem ve Recep S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(Kaynak: aksam.com.tr)

10 Temmuz 2011 Pazar

Bakan Yıldız: Yozgat’ta yatırımı artırmak için, önce yatırım kültürünü geliştirmemiz gerekiyor

Sürur Öztürk

Hüzün henüz terk etmedi beni, bağışlayın… Bir yaprak yere düşse hisseder gibiyim…

Cumartesi günü, 4 yaşındaki oğlum Ahmet’le İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’ndeydik. Baba-oğul vakit geçiriyoruz. Ahmet, henüz bilmiyor dedesinin öldüğünü… Ölüm, bu yaştaki bir çocuğa nasıl anlatılır ki?.. Yozgat’tan döndüğümde, hesap soran bir edayla, “Sen niye gittin baba Yozgat’a?” diye sormuştu ağlamaklı bir sesle. “Yozgat’a”nın “ta” hecesini, “Ha?” diye sorar gibi vurgulayarak… Annesi araya girip, “Çok ağladı arkandan… Deden hasta olmuş, onun için gitti baban, dedim… Sen öyle söylemiştin” demişti… Yaz sıcağında, bir çınar ağacının gölgesinde, oğlumla küçük hasır iskemlelere oturmuşuz, o bütün kaygılardan âzâde dondurma yiyor, arada sırada diliyle dudaklarına bulaşan dondurma kırıntılarını yalıyor, ben de âdeta bir âşık gibi, onun o sevimli, çocuksu tavırlarını seyrediyorum… Aslında bütün babalar evlâtlarına âşıktır da, evlâtlar bunu ancak anne-baba olduklarında anlarlar…

Derken, birkaç kişilik bir grup yaklaşıyor… İçlerinden birisinin siması oldukça tanıdık… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız… Az ileride küçük hasır iskemlelere oturuyor, karşısında kendisine bir şeyler anlatan ve ‘Anadolu insanı’ oldukları anlaşılan adamları dinlemeye başlıyor.

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Çiçek: Hayırsever işadamlarımız da var,
hayır sevmez işadamlarımız da…

Temel atma töreni için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, sözünde durmayan Yozgatlı işadamlarına sitem etti.

Yozgat’ın, üniversite sayesinde daha hızlı gelişeceğini belirten Çiçek, hayırsever işadamları Erdoğan Akdağ ve BilalŞahin’e teşekkür ettikten sonra, “Hayrı sevmeyen hemşehrilerimiz de var. Söz verdikleri halde sözlerini yerine getirmediler” dedi.

Sürmeli Festivali başladı

Bu yıl 8-10 Temmuz tarihleri arasında 3 gün devam edecek olan 12. Uluslar arası Sürmeli Festivali, dün düzenlenen açılış töreni ve ilk gün etkinlikleri ile başladı.

Program, Sorgun Mehter Takımı ve Erzincan Atlı Spor Okulu’ndan atlı sporcuların eşliğinde, Nida Tüfekçi Anıtı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden Festival yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında etrafa gül kokusu püskürtüldü.

8 Temmuz 2011 Cuma

76 yaşındaki adamın cesedi gölette bulundu

Cevdet Dündar Göleti’nde 76 yaşındaki Salih Şahin’in cesedi bulundu.

Yozgat Çamlığı Kent Ormanı'ndaki Cevdet Dündar Göleti çevresinde oynayan çocuklar, suda ceset olduğunu görerek, durumu vatandaşlara bildirdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet Savcısı gözetiminde cesedi göletten çıkardı. 76 yaşındaki Salih Şahin’e ait olduğu belirlenen ceset, otopsi için Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ölümü en iyi köylüler bilir…

Sürur Öztürk

Babam, geçen Cuma gecesi vefat etti… Cumartesi günü ikindi namazının ardından, Sarıkaya İlçesi’nin Akbucak Köyü’nde toprağa verdik… Bu, ailemizden ilk ölüm… İğde kokulu köy yollarında, koca bedenleri sarsan sessiz hıçkırıklar, gözyaşları… Birbiriyle sürekli yer değiştiren, geçişken, karmaşık duygular…

Sarıkaya Devlet Hastanesi morgunun dolaplarından birisinin kapağı açılıyor, kızaklı sedye dışarıya çekiliyor; karşımda, beyaz kefeni içerisinde babam… Bir an öylece durup ona bakasım geliyor… Fakat, Sarıkaya Belediyesi’nin cenaze aracı kapının önünde bekliyor, kapağı açık halde duran tabutu da yanı başımızda… Ölüm beklemez, ölüler bekletilmez… Artık toprakla buluşma vaktidir ve acele edilmelidir…

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 61. Hükümetin Bakanlar Kurulu’nu açıkladı. AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 61. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı. Yeni Bakanlar Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Bakanlar Kurulu bu gün açıklanacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu gün saat 12.00’de Çankaya Köşkü’ne çıkarak, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunacak.

Başbakan Erdoğan’ın saat 13.00’te bir basın toplantısı düzenleyerek yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklaması bekleniyor.

Bozdağ Başbakan Yardımcısı olabilir

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Cemil Çiçek’in TBMM Başkanı seçilmesinin sevincini yaşayan Yozgatlılar, bu gün de AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın bakan olup olmayacağının merakını yaşayacak. Bozdağ’ın bakan olması hâlinde, bu heyecanlı bekleyiş, yerini ikinci bir kutlamaya bırakacak.

Gazeteci Ömer Şahin’in tahmini

Kanal A’da yayınlanan “Görüş Farkı” programının yapımcısı Yozgatlı gazeteci Ömer Şahin’e göre, Adalet Bakanı yine Sadullah Ergin olacak. Gazeteci Şahin, twitter mesajında, “Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı gibi…” diye yazdı.

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Çiçek: Kürt sorunu ve terör sorununun çözümü için siyaset hukuku yeniden tanzim edilmeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 25. Başkanı seçilen AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, yaptığı teşekkür konuşmasında, “24. Dönem milletvekilleri olarak milletimize insan hakları ve özgürlükler açısından çağdaş değerler içeren yepyeni anayasayı armağan etmek hem hepimizin taahhüdüdür, hem de bu dönem milletvekilleri olarak milletimize borcumuzdur” dedi.

Kürt sorunu ve terör sorununun ülkenin önemli sorunlarından olduğunu belirten Çiçek, siyaset hukukunun bu manâda yeniden tanziminin, Meclis’in öncelikli görevleri arasında olduğunu kaydetti.

Cemil Çiçek’in konuşmasını dinlemek için çalma düğmesine tıklayınız.



(Yozgat Muhabir)

Cemil Çiçek Meclis Başkanı seçildi

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından, 60’ıncı Hükümet’in Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı seçiminin 3’üncü turunda 322 oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 25’inci Başkanı seçildi.

Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olması bekleniyor

Bu gün saat 14.00’te başlayacak olan Meclis Başkanı seçiminde Yozgatlı siyasetçi Cemil Çiçek’in 3. turda Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da Adalet Bakanı olması bekleniyor.

Yeni hükümet Çarşamba günü belli olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nın ardından bir muhabirin sorusu üzerine, yeni kabineyi sunmak için çarşamba günü Çankaya Köşkü’ne çıkacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı Cemil Çiçek’i Meclis’teki odasında kabul ederek bir süre görüştü.

Yeni Grup Başkanvekilleri belli oldu

Bu arada AK Parti, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği ve basına kapalı olarak yapılan Grup Toplantısı’nda yeni Grup Başkanvekillerini belirledi.

AK Parti Grup Başkanvekilliklerine Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal seçildi.

(Yozgat Muhabir)

3 Temmuz 2011 Pazar

Yerköylü asker, Bingöl’de şehit oldu

Bingöl’de PKK'lı teröristlerin jandarma karakoluna inşaat malzemesi taşıyan kamyonete yönelik saldırısında, 1 asker şehit oldu, 1 rütbeli asker ile araç sürücüsü de yaralandı.

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde yapımı devam eden Suveren Jandarma Karakolu’na kamyonetle inşaat malzemesi taşıyan araca teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda araçta bulunan Yozgat Yerköy nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki onbaşı Deniz Bacanak ağır, bir rütbeli asker ile araç sürücüsü N.B. yaralandı.

Askerî helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırılan Deniz Bacanak’ın şehit olduğu öğrenildi.

(Kaynak: hurriyet.com.tr)

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Yozgat’ta çalınan kuzular Gaziantep’te bulundu

Yozgat’ın Çalatlı Köyü’nde çiftçilik yapan Halil Çay isimli çiftçinin iki hafta önce ağılına giren hırsızlar, ağıldaki 117 kuzu ve 6 koçu çalarak kayıplara karışmışlardı. Olayın üzerinden geçen iki haftalık sürede Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titizlikle sürdürdükleri çalışma neticesinde çalınan 117 kuzudan 80 tanesi ve 1 koç, Gaziantep’te buldu.

Kuzuların sahibi Halil Çay, malının helâl kazanılmış parayla alındığını, haram para ile alınmış olsaydı bulunamayacağını ifade ederek, “Öncelikle Yozgatımızın değerli Valisi Sayın Necati Şentürk’e, İl Jandarma Komutanımız Engin Ünalan ve personeline çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

1 Temmuz 2011 Cuma

Ekmek Teknesi’nin Songül’ü Ekin Türkmen: Hayatımın en güzel günleri Sarıkaya’da geçti

Adını atv’de yayınlanan ‘Ekmek Teknesi’ isimli dizideki Songül rolüyle duyuran ünlü televizyon dizisi ve sinema oyuncusu Ekin Türkmen, çocukluğunun en güzel günlerinin Sarıkaya’da geçtiğini söyledi.

Ekin Türkmen, Milliyet gazetesinin ilâvesi Cadde’de “Aşığım ve mutluyum” başlığıyla yayınlanan röportajında, inşaat mühendisi olan babasının aldığı bir iş dolayısıyla çocukluğunu Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde geçirdiğini belirterek, “Hayatımın en güzel günleriydi” dedi. Türkmen’in, “Sarıkaya Köyü” ifadesini kullandığı röportajın ilgili kısmı şöyle:

AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı Cemil Çiçek

AK Parti’nin TBMM Başkan adayı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek oldu. Çiçek, AK Parti’li milletvekillerinin imzasını taşıyan iki ayrı başvuruyla TBMM Başkanlığına aday gösterildi.

Dün TBMM Grubu’nu toplayan AK Parti’de TBMM Başkanlığı için temayül yoklaması yapılmıştı. Akşam saatlerinde ise Cemil Çiçek’in aday gösterildiği iki ayrı dilekçe TBMM Başkanlığı’na sunuldu.