30 Haziran 2011 Perşembe

Erdoğan’dan uyarı: Şehrinin sorunlarını bilmeyen vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonraki ilk grup toplantısında yeni vekillere uyarıda bulundu:

“Şehrinin, ilçelerinin, köylerinin sorunlarını bilmeyen, tanımayan vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz, olmamalıdır.”

Başbakan, yerel basını unutmadı

Başbakan Erdoğan, yeni milletvekillerinden iletişim hâlinde olmalarını istediği unsurlar arasında yerel basını da sıralayarak, şunları söyledi:

“Şehirlerinizde kamu idarecileriyle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, yerel basınla, tek tek vatandaşlarımızla tam bir uyum, koordinasyon ve iletişim içinde olmanız, hayatî derecede, sevgili arkadaşlarım, önemlidir.”

Başer, Başbakanla aynı kareye girdi

(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız)

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen eski Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, seçim sonrasındaki ilk grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu koltuğun iki arka sırasında yer aldı. Başer, fotoğraflarda Başbakan Erdoğan ile aynı kareye girdi.

Yusuf Başer, 2009 yılında AK Parti İl Teşkilatı’nın feshedilmesinin ardından, genel merkez tarafından İl Başkanlığı görevine getirilmişti. İl Başkanlığı ile birlikte Baro Başkanlığı’nı birlikte yürüten Başer, 12 Haziran seçimi öncesinde de görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olmuştu. Başer, 12 Haziran seçiminde genel merkez tarafından üçüncü sıradan aday gösterilerek milletvekili seçilmişti.

(Yozgat Muhabir)

Başer Grup Başkanvekili olacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti TBMM Grubu’nun, grup başkanvekillerini seçmek amacıyla pazartesi günü toplanacağını açıkladı.

Nurettin Canikli, grup toplantısının ardından parti genel merkezinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Canikli, bir soru üzerine, “AK Parti TBMM Grubu, Grup Başkanvekillerini seçmek amacıyla Pazartesi günü saat 11.00’de TBMM’de toplanacak” dedi.

Küçük Akgül’den büyük başarı: Tekvandoda Sorgun’a Türkiye ikinciliği kazandırdı

Sorgun Belediyespor’un minik tekvandocusu Ömer Faruk Akgül, hafta sonu Tekirdağ’da yapılan ‘Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya aldı.

Sorgun Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, Akgül’ün, kilosunda 112 sporcunun katıldığı yarışmada çıkardığı birbirinden güzel maçlarla altı rakibini elediğini belirterek, “Bu da gösteriyor ki çocuklarımıza fırsat verildiği ve gerekli ilgi gösterildiği takdirde başarılı sonuçlara imza atabiliyoruz” dedi.

29 Haziran 2011 Çarşamba

Yemin krizi mi? Emin misiniz?..

Sürur Öztürk

Kısa bir süre sonra operasyon tamamlanacak ve ortalık süt liman olacak… Bir de bakacağız ki, Kürt meselesi hallolmuş, toplumsal mutabakat sağlanmış, nurtopu gibi bir Anayasamız olmuş… Güzel, güzel de, bunu bize elin gâvurunun, hem de hiç çaktırmadan yaptırması zoruma gidiyor…

Yeni Tarım Bakanını merak etmiyor musunuz?

Sürur Öztürk

Ben, durumu Yozgat açısından değerlendirdiğimde, Tarım Bakanı’nın kim olacağını daha fazla merak ediyorum. Çünkü Yozgat, nüfusunun büyük bir bölümünün geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı bir şehir. Yozgat, “Türkiye’nin tahıl ambarı” diye nitelendirilen şehirlerinden birisi olmasına rağmen, tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Diğer taraftan, “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” ve “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi” gibi ciddi projeleri var.

Yeni hükümet kuruluyor,
Yozgatlıların beklentisi yükseldi

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da 61’inci Hükümet’in Adalet Bakanı olacağına dair tahminler, Yozgatlıların bu süreci çok daha dikkatle takip etmelerine sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanlığı’na sıcak baktıkları anlamına gelen ifadeler kullandılar. “Samanyolu Haber” televizyonunun Ankara muhabiri de bu gün öğle saatlerinde yapılan canlı yayında, “Başkent kulislerinde Adalet Bakanlığı için Bekir Bozdağ’ın ismi konuşuluyor” dedi.

Bu ihtimallerin bu gün ulusal medyada yüksek sesle dile getirilmesi, Yozgatlıların beklentisinin yükselmesine sebep oldu.

Rektör Uçar’ın ilk icraatı tarıma destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçen Mayıs ayında Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Tamer Uçar’ın ilk icraatı, tarıma destek vermek oldu.

Rektör Uçar, Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü’nde hayata geçirilen “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”ne destek olmak amacıyla Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Bahçe Tarımı ile Tıbbî ve Aromatik Bitkiler bölümü açılması için üniversite senatosunda karar aldıklarını ve onay için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na gönderildiğini bildirdi.

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi Kaymakamı İsmail Şanlı’nın öncülüğünde başlatılan “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” bütünüyle hayata geçirildiğinde, Yozgat ekonomisine yılda 60 milyon Lira (eski parayla 60 trilyon Lira) katkı sağlanmış olacak.

28 Haziran 2011 Salı

Sorgun’daki 46 yıllık kömür ocağı kapatılıyor

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde, 46 yıldır linyit kömürü çıkartılan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nin Kaplıcalar mevkisindeki kömür havzasında üretime son veriliyor.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Müdürü Yusuf Yaşarer, yaptığı açıklamada, 1965 yılından bu yana üretim yapılan havzada 40 bin ton kadar kömür kaldığını ve onun da bu yıl çıkartılarak, havzanın kapatılacağını söyledi.

Bedava tanıtım imkânı var,
neden kullanmıyorsunuz?

Sürur Öztürk

Yozgat’ın resmî kurumları, pek çok imkânı değerlendiremediği gibi, internet ortamını da değerlendiremiyor.

Yozgat Valiliği’ne bağlı kurumların internet siteleri zaten dökülüyor; o başlı başına bir yazı konusu, onu ayrıca değerlendireceğim; benim bu yazıda dikkat çekmek istediğim alan, You Tube, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım ağları.

Bütün dünyada devletlerin bazı resmî kurumları da dâhil olmak üzere milyonlarca, kurum, kuruluş, firma, bu sosyal paylaşım ağlarını tanıtım amacıyla kullanırken, Yozgat’ın resmî kurum ve kuruluşları bu imkânı neden kullanmasın? Dünyanın her tarafından izlenme imkânı var… Üstelik bedava…

27 Haziran 2011 Pazartesi

Gözü bağlanan sadece koyun mu?

Sürur Öztürk

Yozgat Valiliği’nin internet sitesinde okuduğum haberde, Köy-Des Projesi kapsamında 2011 yılı asfalt sezonunun, merkez Çalatlı Köyü’nde düzenlenen törenle ve kurban kesimiyle başladığı belirtiliyor. Haberin altında yayınlanan fotoğraflar arasında, kurban kesimi esnasında çekilmiş bir fotoğraf da yer alıyor.

Ben, bu fotoğrafta / bu tabloda, çok ama çok vahim bir zihniyetin yansımasını görüyorum. Buna bağlı olarak da, Yozgat köylüsü adına, riyasız, samimi bir üzüntü duyuyor, bu anlayışa seyirci kalan –daha doğrusu öncülük eden- bürokratlara ve Yozgat milletvekillerine de aynı oranda kızgınlık duyuyorum.

Muhtemeldir ki, pek çok kişi, “Ne var bunda? Hükümet köylerimize yıllardır götürülmeyen hizmetleri götürüyor, bu hizmet de kurban kesilerek, dualar eşliğinde başlatılıyor. Ne güzel işte… Bunun nesinden / neresinden rahatsız oluyorsun?” diyerek tepki gösterecek bana…

İkna edici, farkındalık oluşturucu bir açıklama yapabilir miyim bilemiyorum; ama en azından deneyeceğim…

26 Haziran 2011 Pazar

“Dünya Yozgatlılar Günü” sizlere ömür…

Sürur Öztürk

23 Haziran tarihi, geçen yıl İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ile Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Dünya Yozgatlılar Günü” olarak ilân edilmiş ve İstanbul WOW Hotel’de yüksek katılımlı bir program düzenlenmişti.

Her yıl geleneksel olarak kutlanacağı belirtilen “Dünya Yozgatlılar Günü”, bu sene kutlanmadı. Kutlanmadığı gibi, bu konuda ne bir açıklama yapan oldu, ne de açıklama yapılmasını isteyen…

“Dünya Yozgatlılar Günü”nün âkıbetini öğrenmek için, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Kâzım Ekinci’yi aradım.

Kazankaya’da 50 çiftçiye ikişer adet inek dağıtıldı

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Kazankaya Beldesi’nde, dar gelirli ailelere yönelik hazırlanan besicilik projesi kapsamında 50 çiftçiye 100 damızlık gebe süt sığırı törenle dağıtıldı.

Kazankaya Beldesi’nde düzenlenen törene, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.

Yozgat’tan Kırıkkale’ye baskın: 3 ölü

Kırıkkale’de kızlarına şiddet uyguladığını öne sürdükleri damatlarının evine baskın düzenleyen 4 kişi, av tüfeğiyle 3 kişiyi öldürdü.

Olaydan sonra kaçan zanlıların Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Sorgun’da çıkan bıçaklı kavgada,
biri polis 3 kişi yaralandı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde, iki akraba arasında bahçe duvarı sebebiyle başlayan kavga sonucunda, biri polis 3 kişi yaralandı.
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki Osman Çavuş Mahallesi Eymir Yolu’nda oturan ve akraba olan iki aile arasında bahçe duvarı yüzünden kavga çıktı. Kavgada, Nurettin D., akrabası Adem A’yı evinin önünde falçata ile yaraladı.

Yeni milletvekilleri Soysal ve Başer,
ilk açılışlarını Kazankaya’da yaptılar

12. Kazankaya Kanyonu, Kültür ve Turizm Festivali 25 Haziran Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Festivalde Kazankaya Kanyonu Sosyal Tesisi de Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer tarafından hizmete açıldı.

Programda daha sonra KASDEP Projesi kapsamında alınan ve 50 aileye dağıtılacak olan 100 adet süt sığırının dağıtımı yapıldı.

Sorgun’da trafik kazası: 1 ölü 4 yaralı

Ankara’dan Erzincan’a gitmekte olan 24 EE 603 plakalı otomobil, sürücüsü Akın Aka’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda, Sorgun’a bağlı Doğankent Kasabası çıkışında takla attı.

Kazada, sürücü Akın Aka hayatını kaybetti, otomobilde bulunan aynı aileden Sevinç Aka, 4 yaşındaki Bengisu Elif Aka ve Gizem Sena Aka yaralandı.

Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Nalburun kasasındaki 2 bin Lirayı çaldılar

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki bir nalbur dükkânına giren kişi veya kişiler çelik kasadaki 2 bin lirayı çaldıktan sonra, iş yerindeki boya, tornavida ve matkap uçlarını da alarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde Çay Mahallesi Zileli Rıza Efendi Sokak’taki nalbur dükkânına gelen Necati Daşgın, iş yerinin kapısının açık olduğunu gördü. Dükkâna girdiğinde çelik kasasının da açıldığını fark eden Daşgın, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, iş yerine giren hırsız veya hırsızların çelik kasadaki 2 bin lira ile tornavida, çelik matkap ucu ve boyaların çalındığını belirledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bazlambaçlılar Yayla Şenliği’nde buluştu

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Bazlambaç Beldesi’nde “4. Bazlambaçlılar Yayla Şenliği” yapıldı.

Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Gödek, Yayla Şenliği ile birlik ve beraberliği sağladıklarını belirterek, “7’den 70’e gönül bağımızı tazelemiş oluyoruz” dedi.

Yöresel kıyafetli bayanlar şenliğe büyük renk katarken, Çorum’dan gelen Anadolu Kervanı Müzik Gurubu da gençleri eğlendirdi.

24 Haziran 2011 Cuma

Daha iyi bir üniversite için Vali-Rektör işbirliği

2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen gelişimini hızla sürdüren Bozok Üniversitesi’nin karşılaştığı sıkıntılar, Yozgat Valisi Necati Şentürk ile Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar tarafından masaya yatırıldı.

Rektör Uçar’ı makamında ziyaret eden Vali Şentürk, “Üniversitemizin çağdaş üniversiteler arasında mümtaz bir yer edinebilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi. Rektör Uçar da, üniversitenin hızlı yapılaşma sürecinde karşılaştıkları maddî konularda ve hukuksal mevzuatlardan kaynaklanan birtakım sıkıntılar olduğunu söyledi.

(Yozgat Muhabir)

İllere göre işsizlik rakamları açıklandı
Yozgat’ta işsizlik oranı yüzde 12.7

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son verilere göre Yozgat’ta işsizlik oranı yüzde 12.7 seviyesinde.

Yozgat’ın sınır komşularında ise işsizlik oranları şöyle:

Çorum: 6.5, Amasya: 6.7, Tokat: 6.7, Sivas: 13.6, Kayseri: 14.1, Nevşehir: 8.4, Kırşehir: 10.8

Yerel basın tarafından Yozgat’ın sık sık mukayese edildiği Tunceli’de ise işsizlik oranı 11.5 seviyesinde.

(Yozgat Muhabir)

Vatandaşın teşhisi: Pazar çok düzensiz, pazarcılar da çok kaba; ürünleri de seçtirmiyorlar

Yozgat Pazarcılar Derneği’nin Başkanı Salih Çavuşoğlu, sebze ve meyveyi marketlerden daha ucuza sattıkları halde, vatandaşın pazar yerine marketlere rağbet göstermesinden şikâyetçi. Ali Çalışkan isimli bir vatandaş ise, bu tercihin sebebini şöyle açıklıyor:

Modern bir pazara ihtiyaç var

“Yozgat’ta pazardaki ürünler gerçekten marketlere göre daha ucuz; ancak pazarın kurulumu çok düzensiz. Pazara gelen vatandaşlar yürüyemiyor. Bazı pazarcı esnafının davranışları kaba. Bu sebeple halk, pazar yerine marketi tercih ediyor. Alacağı ürünü kendi seçip alıyor. Pazarda ürüne dokunamıyorsunuz bile. Modern, kapalı ve vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapacakları bir pazar kurulmuş olsa, inanıyorum ki halkın tamamına yakını pazardan alışveriş yapacaktır. Öncelikle Yozgat’a modern bir pazarın kazandırılması gerekir.”

23 Haziran 2011 Perşembe

Yozgat Belediyesi’nin 69 milyon Lira borcu var

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, daha önce mülkiyeti belediyeye ait olan Et ve Süt Entegre Tesisleri’nin (BESET), belediyenin İller Bankası’na olan borcuna mahsuben 17 milyon Lira karşılığında Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredildiğini, belediyenin hâlen 69 milyon Lira borcu olduğunu açıkladı.

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin “Belediyeyi BESET de kurtaramadı” başlığıyla yayınladığı habere göre, Yozgat Belediyesi’ni 2004 yılında 120 milyon Lira borçla devraldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Başer, yapılandırma ile birlikte borcun 86 milyon Liraya düşürüldüğünü, BESET’in EBK’ya devri sonucunda da bu borcun 69 milyon Liraya düştüğünü anlattı.

Yusuf Başer, ‘Merhaba Yozgat’ gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Yozgat’ın ünlü hindilerine ne oldu?

“Geçmiş zaman” notlarının bu günkü bölümünde, Milliyet gazetesinin 17 Haziran 1981 tarihli turizm ekinde yayınlanmış bir haber yer alıyor.

Haber, “Tarihin çok eski dönemlerine ait izleri taşıyan ‘hindi’leri ile ünlü bir şehir Yozgat” başlığını taşıyor.

Yozgat’ın merkez hariç 8 ilçesi olduğu belirtilen haberde, “Ülkemizin buğday ambarlarından biri olan Yozgat, halı, kilim ve hindileri ile ünlü bir ilimiz” ifadesi kullanılmış. Haberde, “kültür etkinlikleri belirgin” olarak vasıflandırılan bölgede Yozgat’ın kültür seviyesinin yüksekliği konusunda anlatılan ve bir mutasarrıfla bir köylü arasında geçen fıkra da kaydedilmiş. Haber, orijinal imlâsıyla şöyle:

22 Haziran 2011 Çarşamba

Uğur Bektaş, bula bula bu çözümü mü buldu?

Sürur Öztürk

Unutmamak gerekir ki, esnafın ekonomik sıkıntısına çözüm bulmak, öncelikli olarak evlenmeye hazırlanan gençlerin ya da onların ailelerinin değil, YESOB Başkanının işidir… Sayın Bektaş, “Evlenecek kardeşlerimiz, alışverişlerini Yozgat’tan yapsın” demek yerine, yıllardır oturduğu o makamda, esnafın sorunlarına daha etkili çözümler, projeler üretmelidir. Bunu yapmak aslında hiç de zor değildir. Sadece samimi olmak ve daha çok çalışmak gerekir…

21 Haziran 2011 Salı

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz: ‘Ekici istifa etmedi’ iddiası MHP’ye 15 bin oy kaybettirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, 12 Haziran seçimi öncesinde ortaya atılan ‘Mehmet Ekici resmen istifa etmedi’ iddiasının Yozgat’ta MHP’ye 15 bin oy kaybettirdiğini iddia etti.

Yozgat Adliyesi’nde mazbatasını aldıktan sonra kendi seçim bölgesi olan Yerköy İlçesi’ne giden Sadir Durmaz, partililer tarafından davul zurna ile karşılandı. Yerköylüler, Sadir Durmaz için bir de kurban kestiler.

MHP Yerköy İlçe Başkanlığı önünde yapılan vedalaşma töreninin ardından Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Ankara’ya uğurlandı.

Akdağmadeni’de silahlı kavga: 1 ölü 2 yaralı

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Akdaş mevkisinde hayvanlarını otlatan Davulbaz Köyü’nden Hikmet K., oğulları Emrah ve Saffet ile Başçatak Köyü’nden Nezaket Y., Yakup Y. ve İsmail Y., arasında mera paylaşımı sebebiyle tartışma çıktı.

Bu vefasızlıkla nereye kadar?

Sürur Öztürk

Daha önce yazmak için birkaç kere niyet ettim; kimisinde vazgeçtim, kimisinde araya başka işler girdi ve öylece kaldı. Bu gün tekrar hatırladım ve yazmadan edemedim…

‘Dışarıdan’ ve uzaktan bakarken bile Yozgat, çok vefasız bir şehir olarak gözüküyor. Yozgat’ta yaşayanlar, bu vefasızlığın daha eski ve daha vahim örneklerini verebilirler; ama benim son dönemde ‘uzaktan’ şahit olduğum iki vefasızlık örneği, Yozgat’ın mülkî âmirlerini de yakından ilgilendiriyor.

Bunlardan birisi Hayri İnal’a, diğeri de Japon Mimar Tatsuya Yamamoto’ya karşı sergilenen vefasızlık…

Çiçek, Bozdağ, Başer…

Sürur Öztürk

Mutlaka duymuşsunuzdur, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na seçileceği, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da yeni hükümete bakan olarak gireceği ileri sürülüyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 14 Haziran’da bir muhabirin, adının Meclis Başkanlığı için geçtiğini belirtilerek bu konudaki düşüncesini sorması üzerine, “Ben özel hayatımda dolmuşa çok bindim; ama siyaseten dolmuşa hiç binmedim” diyerek temkinli ve tedbirli bir değerlendirmede bulunmuştu. Fakat bu açıklama “yok böyle bir şey” anlamına gelmiyor…

20 Haziran 2011 Pazartesi

Hayırsever İşadamı Şahin: Fethullah Gülen’in hizmetlerini görünce kendimi hayır işlerine adadım

Türkiye Hocaefendi’yi anlasa, başka bir Türkiye olurdu

Yozgat’taki hayırsever işadamlarından Bilal Şahin, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Amerika’da İslâm adına, Müslümanlık adına yaptığı hizmetleri görünce ‘kendisinden utandığını’ belirterek, “Zaten o hizmeti orada gördükten sonra kendimi bu hizmetlere ve hayır işlerine adadım. Bugüne kadar yaşadığım şeylerin boş olduğunu Gülen Hocaefendi vesilesi ile öğrendim. Allah ondan razı olsun” dedi.

Şahin, “Türkiye’nin yurt dışındaki manevî temsilcisi” olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, dünyadaki devletlerin yapmak isteyip de yapamadıkları hizmetleri hiçbir menfaat gözetmeksizin yaptığını belirterek, “Hocaefendi, çok büyük bir zât. Eğer Türkiye Hocaefendi’yi anlasa, Türkiye başka bir Türkiye olurdu. Silahla, atom bombası ile yapılamayan hizmetleri Hocaefendi Allah’ın rızasıyla, iman gücü ile yapıyor” dedi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan yer değiştirme ile Yozgat’tan 11 hakim ve savcı başka illere atanırken, yerlerine 7 hakim ve savcının ataması gerçekleştirildi.

5 Kasım 2010 tarihinde çıkarılan kararname ile Alanya’dan Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atatan Ali Yeldan ve eşi Hakim Didem Yeldan Samsun’a atanırken, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Tetkik Hakimi Metin Durgun getirildi.

Şimdi gözler Yozgat Belediyesi’nde...

Sürur Öztürk

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, artık aynı zamanda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Daha önce Yerköy Belediye Başkanlığı’na aday olmuş bir milletvekilinin, “Yerel Yönetimlerden Sorumlu” Genel Başkan Yardımcısı olması, bana kalırsa, Yozgat’ta Mahallî İdareler Seçimi sürecini de başlatmış durumdadır.

AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkanı Adayı kim olursa olsun, Yozgat Belediyesi’nin bundan sonraki performansı, seçimde belirleyici olacaktır. Başkan Yusuf Başer, daha 29 Mart 2009 seçimi öncesinde bile, çıraklık döneminin sona erdiğini ve tekrar seçilmesi hâlinde ustalık döneminin başlayacağını söylüyordu. “Ustalık dönemi”ne geçiş henüz kendisini hissettirmiş değil…

AK Parti Yozgat Milletvekilleri mazbatalarını aldılar

Artık resmen milletvekili oldular

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonucunda AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Yozgat Adalet Sarayı’nda mazbatalarını Yozgat İl Seçim Kurulu Başkanı, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaaslan’dan aldılar.

Mazbata merasimine AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve bazı partililer de katıldı.

Mazbatalarını teslim alan Bozdağ, Soysal ve Başer, daha sonra toplu fotoğraf çektirdiler.

19 Haziran 2011 Pazar

Sadir Durmaz MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonucunda MHP’den Yozgat Milletvekili seçilen Sadir Durmaz, bu gün MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

MHP'de Başkanlık Divanı üyeleri belirlendi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin başkanlığında parti genel merkezinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) ilk olarak istifalar sonucunda boşalan yerlere yedek üyelerden atama yapıldı.

Daha sonra Başkanlık Divanı için oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Genel Sekreterliğe İsmet Büyükataman getirilirken, Semih Yalçın, Faruk Bal, Münir Kutluata, Tunca Toskay, Mevlüt Karakaya, Tuğrul Türkeş, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Reşat Doğru, Ruhsar Demirel, Hamit Ayanoğlu ve Mustafa Erdem, Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Muzaffer Çakmaklı ile Abbas Bozyel de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)

Çalatlı Köyü’nde 120 kuzu çalındı

Yozgat’a 12 kilometre mesafede bulunan ve içerisinden E-88 Karayolu’nun geçtiği Çalatlı Köyü’nde Halil Çay isimli çiftçinin ağılına giren hırsızlar, 120 kuzuyu çalarak kayıplara karıştılar.

Hayvan hırsızlığı çoğaldı

Kuzuları çalınan Halil Çay, geçen hafta bölgelerinde 48 koyunun çalındığını, Sarıbekirçiftliği Mahallesi’nde de 7-8 ineğin son anda çalınmaktan kurtarıldığını hatırlatarak, emniyet güçlerinin artan hayvan hırsızlıklarına karşı daha fazla tedbir almalarını istedi.

Yozgat kartalı yuvasına döndü

Nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarından “Şah kartal”, bir yıllık aradan sonra Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’ndaki yuvasına döndü. Şah kartal, Yozgat Orman İşletmesi tarafından koruma altına alınan yuvada, yavrusunu büyütmeye çalışıyor.

Yozgat Çamlığı ile birlikte Beynam Ormanı, Meriç Deltası, Ilgaz Dağları, Eskişehir Türkmen Baba Dağları’nda yaşadığı bilinen “Şah kartal”, halk arasında “Anadolu kartalı” veya “Yozgat kartalı” olarak da adlandırılıyor.

Bahçeli, muhalif isimleri partiden ihrac edecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, genel başkan değişikliği için kurultay hazırlıkları yaptıkları ileri sürülen Koray Aydın, Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ’ı partiden ihrac edeceği ileri sürüldü.

Takvim gazetesinin “Üç Hilal’e üç kurban” başlığıyla bu gün manşetten yayınladığı habere göre Bahçeli, yakın çevresine, bu 3 ismi, yeni Başkanlık Divanı üyelerini belirledikten sonra ihrac edeceğini söyledi.
Hüsniye Oral imzalı haberde, “Devlet Bahçeli, 3 güçlü rakibinin biletini kesti. Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Mansur Yavaş’ı ihrac etmek için düğmeye bastı” ifadesi kullanıldı.

Haberde, Koray Aydın’ın 12 Haziran akşamı yaptığı “MHP yeniden yapılanmalıdır” açıklaması sebebiyle ihrac edileceği ileri sürülüyor. Ümit Özdağ’ın, uyarılmasına rağmen, BDP destekli Bağımsız milletvekilleriyle televizyon programına çıkması; Mansur Yavaş’ın da, 12 Haziran seçimi öncesi Ergenekon tutuklusu Engin Alan’ın adaylığına karşı çıkmış olması sebebiyle ihrac edilecekleri belirtiliyor.

Bu konuda daha önce ne olmuştu?

(Yozgat Muhabir)

18 Haziran 2011 Cumartesi

Çiftçileri siyasetçiler de unuttu, basın da…

Sürur Öztürk

Siyasetçiler de, sivil toplum kuruluşları da, mahallî basın da, seçim döneminde çiftçileri unuttu. Çiftçiler adeta ‘kayıt dışı seçmen’ durumuna düştüler… Haberciler, çoğu zaman olduğu gibi, seçim döneminde de ‘protokol haberciliği’ yaptılar. Oysa halk; çiftçiler, köylüler, orada, yanı başlarındaydı. Mikrofon uzatıp birkaç soru sorma gereği bile duymadılar… Önemli olan adayların ne söylediğiydi çünkü… Haberlerde siyasetçiler vardı; ama halk yoktu, köylü yoktu, çiftçi yoktu…

17 Haziran 2011 Cuma

Yozgat’ı herkes severdi eskiden…

Yozgat’taki Türk hemşehrilerine sarılıp ağlayan Yozgatlı Rumlar…

“Geçmiş Zaman” notlarının bu günkü kupürü, 2 Ağustos 1970 tarihli Milliyet gazetesinden.

Haberin üst başlığı “35 Yozgatlı Rum 48 yıl sonra Yozgat’a geldi”, ana başlığı ise “Yozgatlı Rumlar Türkçe söyleyip ‘kef’ ettiler” şeklinde. Suat Türker imzasını taşıyan haberin birinci sayfa özeti şöyle:

İMKB’ye Yozgat’tan 5 şirket

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeyen halka açık şirketlerin finansal durumlarının ve halka açıklık yapılarının incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda; 84 şirketin hisse senetlerinin, İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verdi.

Bu 84 şirket arasında, Yozgat’tan da 5 şirket yer alıyor. Bu şirketler şunlar:

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.
Yimpaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Yimpaş Holding A.Ş.
Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.
Yozgat Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.

(Yozgat Muhabir)

Bozdağ, yine Grup Başkanvekili olacak mı?

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK ve MKYK toplantılarında, AK Parti Grup Başkanvekilleri seçiminin, TBMM’de yemin töreni yapılacağı gün gerçekleştirilmesine karar verildi.

AK Parti’nin yeni Grup Başkanvekillerinin 28 veya 29 Haziran’da seçilmesi beklenirken, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Grup Başkanvekili olarak kalıp kalamayacağı merak ediliyor.

(Yozgat Muhabir)

16 Haziran 2011 Perşembe

Erdoğan: Iğdır’dan vekil olmamasına üzüldüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK ve dün gerçekleştirilen MKYK toplantılarında seçimde alınan yüzde 50 oy masaya yatırıldı.

MYK’dan, oy oranının neden düşük olduğunu ortaya koyan bir rapor isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Iğdır’da niye vekil çıkaramadık? Üzüldüm. Bunun sebeplerinin araştırılıp rapor hâlinde bana sunulmasını istiyorum” dediği iddia ediliyor.

Koray Aydın yeniden harekete geçer mi?

Sürur Öztürk

MHP Trabzon birinci sıra adayı olarak girdiği 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonucu milletvekili seçilen Koray Aydın’ın seçimin hemen ardından yaptığı açıklama dikkat çekici.

57’inci Hükümet’te Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yapmış olan Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı delegelerden imza toplayıp olağanüstü kongre çağrısı yapmış bir isim. Yani, parti içi muhalefetin öne çıkan bir aktörü…

Seçim değerlendirmesinde verdiği mesajlar, yeni bir hamle daha yapabileceğinin açık işareti gibi. Aydın, kişisel internet sitesinde de yer alan açıklamasında, “Seçim sonuçlarından MHP kurumsal kimliği olarak bizim de ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum” diyor. Daha önemlisi, “Seçim sonuçlarının daha sağlıklı bir analizinin yapılmasından sonra MHP’nin önemli bir değişikliğe gitmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ortada büyük bir başarısızlık var MHP olarak” diyor.

Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Altunbaş,
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu

Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Altunbaş, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak Ankara’ya tayin edildi.

Altunbaş, veda töreninde yaptığı konuşmada, Boğazlıyan İlçesi’nin gönlünde özel bir yeri olduğunu belirterek, “Artık onların da Ankara da bir kardeşleri var” dedi.

Yeni görevi sebebiyle Boğazlıyan Kaymakamlığı görevinden ayrılacak olan Altunbaş için Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde veda töreni düzenlendi.

15 Haziran 2011 Çarşamba

MHP, “gecesefası” olmaktan vazgeçmeli

Yorum - Sürur Öztürk

‘Gecesefası’ ya da ‘akşamsefası’ isimli çiçeği bilirsiniz; çiçekleri sabahları kapanır, akşam günbatımından sonra tekrar açılır. Karanlıkta açan bir çiçektir yani. Genellikle tek yıllığına yetiştirilir, dağınık olarak büyür. Çabuk gelişir, boyu 1 metreye kadar uzayabilir. Çok sudan hoşlanır fakat kuraklığa da dayanır. Çiçeklenme bittikten sonra, yumrular toprak içinde kalacak şeklide budanır. Soğuğa dayanıklıdır, vesaire…

Ben, MHP Yozgat İl Teşkilatı’nı birçok yönüyle ‘gecesefası’na benzetirim… Evet, gecesefası güzel ve özel bir çiçektir. Varlığı, bulunduğu ortama renk ve güzellik katar; ama yokluğu bir kayıp sayılmaz.

Bu, varlığı ve yokluğuna dair mukayeseye “E ama haddizatında bütün çiçekler öyle değil midir?” diye itiraz edebilirsiniz. Evet, ama diğer özellikleriyle birlikte düşündüğünüzde, bir siyasî parti böyle bir ‘saksı çiçeği’ne, bir ‘süs bitkisi’ne benzememelidir.

Ne demek istiyorum?

CHP yönetimi, seçimde başarısız olan
yerel yöneticileri görevden alacak

12 Haziran seçiminin ardından CHP’de yapılan İlk değerlendirmelerde, bazı teşkilatların yeterli oranda çalışmadığı sonucuna varıldığı ve oylarını artıramayan yerel yöneticilerin görevden alınmasının benimsendiği öğrenildi.

Bu amaçla oluşturulacak bir komisyonun, Türkiye genelinde iller ve ilçeler bazında nerelerde başarılı olunup olunamadığına dair bir rapor hazırlaması kararlaştırıldı.
Raporların yetkili organlarda değerlendirilmesinin ardından ‘başarısız’ bulunan il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınacağı belirtiliyor.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Korkunç tablo: Yozgat’ta 56 bin 570 kişi oy kullanmadı, 4 bin 303 oy da geçersiz sayıldı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) “2011 Milletvekili Geçici Sonuçları”na göre, 317 bin 356 kayıtlı seçmenin bulunduğu Yozgat’ta, 260 bin 786 seçmen oy kullandı. Bu rakama göre, Yozgat genelinde oy kullanmayan seçmen sayısı 56 bin 570.

YSK verilerine göre Yozgat’ta kullanılan oyların 4 bin 303’ü geçersiz sayıldı.

Yozgat’ta oy kullanmaya gitmeyen seçmenlerin ilçelere göre dağılımı da şöyle:

14 Haziran 2011 Salı

Kaytan: İstifa yok, görevimizin başındayız

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, partisinin Türkiye genelinde yaklaşık 3,5 milyon oy artışı sağladığını ancak Yozgat’ta istedikleri başarıya ulaşamadıklarını ifade etti.
Çalışmalarını daha da artırarak ‘yarın seçim varmış gibi’ sürdüreceklerini belirten Kaytan, Yozgat İl Örgütü’nün görevinin başında olduğunu, herhangi bir istifanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Kaytan, yeni seçilen AK Parti milletvekillerinin 4 yıllık görev süreleri boyunca kendi cepleri için değil Yozgat’a yatırım yapılması için çalışmalarını istedi ve bu konuda üzerlerine düşen her türlü göreve de hazır olduklarını ifade etti.

Bozdağ: Akgül, yaklaşık 2 bin oyla kaybetti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ta % 62 civarındaki oy oranını yaklaşık % 67’ye yükselttiklerini belirterek, partisinin Yozgat dördüncü sıra milletvekili adayı Abdülkadir Akgül’ün 2 bin civarında oyla milletvekilliğini kaybettiğini söyledi.

AK Parti milletvekilleri CHP’nin kalesinde

12 Haziran seçiminde Yozgat’tan milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, bugüne kadar CHP’nin Yozgat’taki kalesi olarak bilinen ve resmî olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin % 49.92 oranında oy alarak birinci parti olduğu Boğazlıyan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiler.

Samanyolu Haber’in Yozgatlı spikeri Yıldırım, ‘bidonlu protesto’ sebebiyle görevden alındı

‘Samanyolu Haber’ televizyonunun Yozgatlı spikeri Asım Yıldırım, 12 Haziran seçiminde oy kullanırken sergilediği ‘bidonlu protesto’ sebebiyle görevden alındı.

Samanyolu Haber televizyonunda yayınlanan ‘Son Durum’ programının sunucusu Asım Yıldırım, 12 Haziran Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanırken, bidonlu protesto gösterisinde bulundu.

Bazı gazetecilerin AK Parti’ye oy veren vatandaşlara yönelik olarak kullandıkları “bidon kafalılar”, “göbeğini kaşıyan adam” gibi ifadeleri protesto etmek isteyen Yıldırım, oy kullanmaya elinde bidon ve üzerinde atletle gitti. Bu şekilde oy kullanırken eşi tarafından çekilen fotoğrafı Twitter’da paylaşan Asım Yıldırım, televizyon yönetimi tarafından ‘Son Durum’ programının sunuculuğundan alındı.

Twitter’da, yaptığından pişman olmadığını belirten Asım Yıldırım, kişisel web sitesinde yayınladığı “Zaruri açıklama” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Sadir Durmaz: Daha çok oy bekliyorduk

MHP’den Yozgat Milletvekili seçilen Sadir Durmaz, seçim sonucunu değerlendirirken, 2007 seçimlerine göre oylarını artırdıklarını ancak aldıkları oyun beklentilerinin altında kaldığını söyledi. Durmaz, “Bu şartlarda olabileceğinin en iyisini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

MHP Yozgat ikinci sıra adayı Sadir Durmaz, birinci sıra adayı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin kaset skandalı sebebiyle adaylıktan çekilmesi üzerine birinci sıraya kaydırılmış ve MHP’nin Yozgat’taki tek milletvekili olmuştu.

Bu uyanık ekmek fırını hangisi?

İddiaya göre, Yozgat’ta bir ekmek fırını, ürettiği kepekli ekmeğin ambalajına, ekmeğin B vitamini deposu ve kolesterol düşürücü olduğunu belirttikten sonra, Bozok Üniversitesi’nden bir dekan tarafından tavsiye edildiğini yazdı.

Bozok Üniversitesi ise, böyle bir tavsiyede bulunmadıklarını belirterek, fırından resmî olarak şikâyette bulundu. Fırının sahibi ise, kendisini şöyle savundu: “Hoca gelmiş, ekmeği tatmış, beğenmiş, biz de yazdık...”

İddiayı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, sosyal paylaşım ağı Twitter’da “Tam komedi bir dosya var, bunu paylaşmalıyım” diye yazarak dile getirdi. Kızılay’ın Twitter mesajında söz konusu ekmek fırınının ve adı kullanılan dekanın ismi kaydedilmiyor.

(Yozgat Muhabir)

BDP, Iğdır’da MHP’den çok memnun

Mehmet Ekici’nin damadı, MHP’den Iğdır Milletvekili seçilen Sinan Oğan, AK Parti’yi ve hâlen Iğdır Valiliği yapan eski Yozgat Valisi Amir Çiçek’i ihanetle suçluyor. BDP ise, Ekici’nin damadı Oğan’ın bu tavrından çok memnun. BDP’nin desteklediği Bağımsız aday olarak milletvekili seçilen Pervin Buldan, “Bana göre Iğdır’da istenen sonuç elde edildi. Bana göre Iğdır’da AK Parti kaybetmeliydi, kaybetti” dedi.

13 Haziran 2011 Pazartesi

“Yozgat’ı defterinden sildin mi paşam?”

Kenan Evren’i de alkışlamışız netekim…

“Geçmiş Zaman” notlarının bu günkü haberi, 15 Ağustos 1983’te Milliyet gazetesinin 6. Sayfasında “Helikopter yolu şaşırdı” başlığıyla yayınlanan haber.
Kemal Balcı imzalı haberde, 12 Eylül darbesinin üçüncü yılında Yozgat’ta halka hitab eden darbe lideri Kenan Evren’i yaklaşık 10 bin yurttaşın dinlediği, Evren’in konuşmasının sık sık alkışlarla kesildiği kaydediliyor.

Haberde Kenan Evren’in, kendisine yazdığı şiirde “Yozgat’ı defterinden sildin mi paşam?” diye soran ve Evren’i bu yolla Yozgat’a çağıran Yozgatlı Âşık Hurşit’in şiirini okuyup cevap verdiği de belirtiliyor. Haber, orijinal imlâsıyla şöyle:

AK Parti’den ilk seçim değerlendirmesi:
Millet muhalefeti çıraklığa mahkûm etti

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde Yozgat’ta yaklaşık yüzde 67 oranında oyla seçimden birinci parti olarak çıkan AK Parti’nin milletvekili adayları, bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonucunu değerlendirdiler.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat birinci sıra adayı Bekir Bozdağ, ikinci sıra adayı Ertuğrul Soysal, üçüncü sıra adayı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz katıldı.

Akgül, alkışlarla uğurlandı

12 Haziran’da milletvekili seçilemeyen AK Parti Yozgat dördüncü sıra adayı Abdülkadir Akgül, seçim sonucu belli olduktan sonra, seçim akşamı çalışma arkadaşlarıyla vedalaşarak Ankara’ya döndü.

Akgül, AK Parti’den Yozgat milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, Ertuğrul Ersoy, Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve partililer tarafından AK Parti İl Başkanlığı önünden alkışlarla uğurlandı. Akgül’ün Yozgat’tan ayrılışı esnasında duygulu dakikalar yaşandı.

(Yozgat Muhabir)

Yozgat’ta 3 parti de hayal kırıklığı yaşıyor

Sürur Öztürk

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nin sonucu, Yozgat’ta bütün partiler için tam bir hayal kırıklığına sebep oldu.

Sonuçlardan ne AK Parti memnun, ne MHP, ne de CHP… Hiçbirisi kendisini seçimden başarıyla çıkmış gibi hissetmiyor…

AK Parti, kesin gözüyle baktığı 4-0’lık sonuca ulaşamadı. MHP ve CHP, Yozgat’ın hiçbir ilçesinde birinci parti olamadı. Üstelik CHP, Boğazlıyan gibi yıkılmaz zannedilen bir kalesini kaybetti. Sarıkaya ve Yerköy’ü almak için uğraşan MHP, göz diktiği 2 ilçede de birinciliği AK Parti’ye kaptırdı.

12 Haziran 2011 Pazar

AK Parti’nin 4-0 hayali gerçekleşmedi
AK Parti: 3 MHP: 1

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nin Yozgat’taki sonuçları belli oldu.

Yozgat’ta 317 bin 137 seçmen, bin 537 sandıkta oy kullandı. 476 bin 96 nüfusuyla Yozgat, 4 milletvekili çıkarıyor.

Resmî olmayan kesin sonuçlara göre, oyların yüzde 66.74’ünü alan AK Parti 3, oyların yüzde 18.40’ını alan MHP de 1 milletvekili çıkardı.