31 Mayıs 2011 Salı

Darbeden 2 ay önce Yozgat…

“Geçmiş zaman” notlarında bu gün, Milliyet gazetesinin 21 Temmuz 1980 tarihli bir haberi yer alıyor. Yani, 12 Eylül askerî darbesinden yaklaşık 2 ay önce… Haber, “Anarşi Raporu” logosu ile yayınlanmış. Malûm, o yıllarda “terör” kelimesi henüz kullanıma girmemişti ve “anarşi” kelimesi kullanılıyordu. Haberde, “Milliyet ekiplerinin geniş araştırması” ibaresi kullanılmış. Bu ekip hakkında da şu bilgi verilmiş:

“Bu araştırma, Milliyet İstihbarat Servisi Şefi Güngör Gönültaş yönetimindeki ekiplerde görev alan Milliyet muhabirleri Vasfiye Özkoçak, Özer Oral, Erhan Akyıldız, Savaş Ay, Hayri Birler, Atilla Erkoşan, Mustafa İstemi, Yalçın Çınar, Selâhattin Gökhan, Ali Bostancı ile Milliyet yerel muhabirlerinin ortak çalışmaları sonunda hazırlanmıştır. Adana büromuz ise bu kent ve çevresindeki olayların değerlendirmesini hazırlamıştır.”

Haber, “İddialar… İddialar…” başlığıyla sunuluyor. Haberin spotunda da bazı iddialar ve dönemin MHP’li Belediye Başkanı Yaşar Erbaz’ın bu iddialara verdiği cevaplar özetlenmiş. O özet şöyle:

6 gazeteci daha Sarı Basın Kartı sahibi oldu

Sarı Basın Kartı almaya hak kazanan gazetecilere kartları, Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende Vali Necati Şentürk tarafından teslim edildi.

Merhaba Yozgat Gazetesi Sahibi Ahmet Büyüksoy, Akdağ Haber Gazetesi Sahibi Muammer Yıldız, Boğazlıyan Çağlayan Gazetesi Sahibi Ayhan Tarikçi, Çağlayan Gazetesi Sayfa Editörü Erol Tarikçi, Çağlayan Gazetesi Muhabiri Hüseyin Tarikçi ve Sarıkaya Gazetesi Sayfa Editörü Halim Bolat, Sarı Basın Kartı sahibi oldular.

Rahatsızlığı sebebiyle törene katılamayan Sarıkaya Gazetesi Sayfa Editörü Halim Bolat adına kartını Yazı İşleri Müdürü Birol Ünal aldı.

Sorsavuş Köyü’nün adı onun için değiştirilmişti
Millî Güreşçi Nasuh Akar, Yiğitler Köyü’nde anıldı

Millî Güreşçi Nasuh Akar, doğum yeri olan Yozgat‘ın Yenifakılı İlçesi’ne bağlı Yiğitler Köyü’nde düzenlenen pilav şenliğinde anıldı.

Yenifakılı İlçesi’ne bağlı Yiğitler Köyü’nde düzenlenen şenliğe Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yenifakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Ayık, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Yiğitler Köyü halkı katıldı.

Yozgatlı dedektif, ‘gizli izleme’den tutuklandı

Müşterileri için gizli izleme-dinleme yaptığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında da dosya hazırladığı iddia edilen dedektiflik firmasının sahibi Yozgatlı emekli Astsubay Ömer Faruk Koca, tutuklanarak cezaevine konuldu.

gazeteport.com’dan Yusuf Sahici’nin haberine göre, Cumhuriyet Savcısı Kemal Saltuk’un talimatıyla basılan Ankara’daki VIP Dedektiflik Bürosu’nda, eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu birçok kişinin izlendiğine dair dokümanlar ele geçirildi.

Haberde, Ömer Faruk Koca’nın 12 Haziran seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu ancak listeye giremediği belirtiliyor. Koca’ya ait şirketin 15 Şubat 2010 tarihinde 500 TL sermaye ile kurulduğu kaydediliyor.

Yozgat’ta kişi başı millî gelir 9 bin 32 Lira

Sabah gazetesinin internet sitesinin “haber plus” sayfasında “Türkiye’nin en zengin şehri hangisi?” başlığı altında verilen bilgiye göre, Yozgat’ta kişi başı millî gelir 9 bin 32 Lira.




(Yozgat Muhabir)

Varinli’nin projesi hayata geçiyor

Prof. Dr. İnci Varinli’nin Rektörlüğü döneminde Bozok Üniversitesi tarafından hazırlıklarına 2008 yılında başlanan ve tarihî köprülerin onarılması için hazırlanan proje uygulanmaya başlandı.

Yozgat’ta tarihî özelliğe sahip köprülerin onarılması çalışmasına Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisindeki köprüden başlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihî Köprüler Şube Müdürlüğü’nden bir ekip, 2008 yılında yaptıkları inceleme sonucunda Yozgat il genelinde toplam 26 tarihî özelliğe sahip köprünün bulunduğunu belirledi. Bu köprülerden 6’sının onarılmasına yönelik 2009 yılında başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.

Geçen yıl, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan 6 köprünün onarılması için gerekli izin çıktı. Bunlardan onarım projesi Bozok Üniversitesi tarafından hazırlanan Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisindeki köprünün onarılmasına başlandı.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı, soruşturma için
Yozgat’a uzman ekip gönderdi

8 Mayıs Pazar günü Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde trafik kazası geçiren ve Yozgat Devlet Hastanesi’ndeki operasyonlardan sonra hayatını kaybeden 6 yaşındaki Emre Can Şahinkaya’nın, trafik kazası sebebiyle değil, hastanede kaptığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü sebebiyle öldüğü iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin bu gün manşetten yayınladığı “Yozgat-Ankara ölüm hattı” başlıklı habere göre Emre Can, trafik kazası sebebiyle kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde KKKA virüsü kaptı ve bunun fark edilmemesi sebebiyle öldü.

YSK’dan seçmen sayısı açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanacak seçmen sayısında her hangi bir usulsüzlüğün ve eksikliğin bulunmadığını açıkladı.

CHP eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, 2007 seçiminde 42 milyon 799 bin olan seçmen sayısının şimdi 52 milyon 700 bine çıktığına işaret ederek “Bu ne TÜİK ne de MERNİS verilerini tutuyor. Anormal artışın nedenini YSK açıklamalı” demişti.

Cihan Haber Ajansı’nın “Seçmen sayısında artışlarla ilgili iddialar var, bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusuna Em şöyle cevap verdi:

400 bin fide, seneye meyve vermeye başlayacak
Sonraki yıl da meyve ihracatı başlayacak

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

“Bozok Tarım Ürünleri Üretim Paketleme ve Ticaret Anonim Şirketi” aracılığı ile temin edilen ve 5 bin 400 dekar alana dikilen 50 bin adet kiraz, 350 bin adet de yarı bodur ve tam bodur elma fidesi, gelecek sene meyve vermeye başlayacak. Yetiştirilen meyvelerin 2013 yılından itibaren ihrac edilmeye başlanacağı belirtiliyor.

Bilâl Şahin’in hizmetleri yükseliyor

Yozgat'ta hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından inşaatına başlanılan cami ve külliyesinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkan Yusuf Başer, hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından Çapanoğlu Kent Parkı’nın yanında bulunan alana Namazgâh yaptırıldığını, yanına ise bölgenin ihtiyacını karşılayacak külliyesiyle birlikte büyük bir cami inşaatına başlanılarak, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başer, şu anda tarihî dokuya uygun olarak yapılan 4 lojman binası inşasının tamamlandığını, cami inşaatına ise hız verildiğini kaydetti.

İşadamının Kent Parkı’nın karşısında bulunan bölgeye 24 derslikli ilköğretim okulunun yapılmasına öncülük ettiğini de hatırlatan Başer, işadamı Bilal Şahin’in ayrıca Müftülük Binası, İlahiyat Fakültesi ve Uygulama Camisi, Erkek ve Kız Kur’ân Kursları yaptıracağını, bunun dışında Nohutlu Tepesi projesinin yapımını üstlendiğini kaydetti.

Kimyager-68’liler Yozgat’ta buluştu

Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden 1968 yılında mezun olan kimyagerler Yozgat’ta buluştu.

Her yıl 29 Ekim tarihinde mezuniyet günlerini kutlamak üzere okulda bir araya gelen ve kendilerine “Kimyager-68” adını veren 30 kişilik grup, mezuniyet günü öncesinde veya sonrasında yurdun değişik bölgelerine turistik amaçlı gezi yaptıklarını ifade ettiler.

Üç konu, üç yazı, üç görüş… Ve dördüncüsü…

Yorum - Sürur Öztürk

Pazar gecesi ‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin internet sitesinde Recai Büyüksoy’un, Çetin Mermertaş’ın ve Yakup Salman’ın yazılarını okudum. Üç yazı da ilgimi çekti; çünkü bu üç yazıda ele alınan üç konu da ilgi alanıma giriyor.

Bu üç konu hakkında kısa kısa da olsa ben de görüşlerimi kaydetmek istiyorum.

29 Mayıs 2011 Pazar

Bülent Arınç, Bursa’da piknik yapan Yozgatlıları ziyaret ederken MHP’liler tepki gösterdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın piknik alanlarından Balat Ormanları’nda Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin pikniğine katılanları da ziyaret etti.

O sırada seçim çalışmaları sürdüren ve ziyaretlerde bulunan MHP üyeleri, hiçbir siyasî partinin piknik alanlarında konuşma yapmadığını ileri sürerek, Bülent Arınç’ın konuşma yapmasına tepki gösterdiler.

Farklı Ülkücüler: Elimizdeki görüntüleri yayınlasak, MHP barajın altını değil dibini görür

Yayınladıkları görüntülerle MHP Yönetimi’nde istifalara sebep olan ve kendilerini “Farklı Ülkücüler / Başbuğ Ülkücüleri” olarak isimlendiren grup, amaçlarının MHP’yi barajın altında bırakmak olmadığını belirterek, ‘Elimizdeki görüntüleri yayınlasak, MHP barajın altını değil dibini görür’ mesajı verdi.

Sosyal paylaşım sitesi twitter’da röportaj formatında yayınlanan yazıda, “Hz. Osman’a küfreden, başörtüsüne küfreden, halkına küfreden Recai Yıldırım’a rahmet okutacak konuşmalar var orada” ifadesi kullanıldı.

Yazıda, 13 Haziran sabahına kadar mecbur kalmadıkça yeni görüntüler yayınlamayacaklarını belirten grup, yaptıklarını, ‘tüm vücudun kaybedilmemesi için urlu bölgeye neşter atmak’ olarak tanımlıyor ve “Asıl ameliyat 12 Haziran’dan sonra olacak” ifadesini kullanıyor.

Divanlı Köyü’ne talih kuşu kondu

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Divanlı Köyü, eski bir yerleşim birimi olarak nüfusunun fazlalığı, Bozok Üniversitesi’ne ve yapılacak olan hızlı tren istasyonuna yakınlığı sebebiyle, Yozgat’ın en şanslı köylerinden birisi hâline geldi.

Hızlı tren hattının Yozgat başlangıç kısmı, Ankara- Sivas yolu 174’üncü kilometresi olan Buruncuk Köyü’nün sınırları içerisinde bulunuyor. Yozgat istasyonu, Divanlı Köyü’nün kuzeyine yapılacak.

Tanla, seçmen sayısındaki artışın sebebini sordu

CHP eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, 2007 seçiminde 42 milyon 799 bin olan seçmen sayısının şimdi 52 milyon 700 bine çıktığına işaret ederek “Bu ne TÜİK ne de MERNİS verilerini tutuyor. Anormal artışın nedenini YSK açıklamalı” dedi.

Tanla, bu artışın yüzde 10 barajını 1 milyon kişi arttırdığını, baraj tehlikesi yaşayan partileri doğrudan etkilediğini ileri sürdü.

Bir önceki genel seçimden bu yana Yozgat’ın seçmen sayısında da 20 bin 535 kişilik bir artış meydana gelmişti.

Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Hacı İbiş oldu

Yozgat Barosu, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda başkanını seçti. 126 avukatın oy kullandığı seçimde, adaylardan Hacı İbiş 75, Ergun Çiftçi ise 46 oy aldı. Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Hacı İbiş, “Yozgat Barosu’nun asıl görevi, meslektaşlarının meslekî sorunlarına çözüm aramak olmalıdır” dedi.

Eskipazar Mahallesi’ne de doğalgaz geliyor

Eskipazar Mahallesi, hem altyapıya, hem asfalta, hem de doğalgaza kavuşuyor.

Yozgat Belediyesi, Eskipazar Mahallesi yolunda asfaltlama çalışması öncesi altyapı çalışmalarına başlarken Sürmeligaz da doğalgaz çalışmalarına başladı.

İmam Hatip’lilerden Kılıçdaroğlu’na tepki

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmam Hatip Liselerinin (İHL) kapatılmasını öngören açıklamalarına tepki gösterdi.

Şefaatli’deki STK’lar adına bir açılama yapan Şefaatli İmam Hatip Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kaya, CHP’deki aynı zihniyetin 28 Şubat’ta da İHL’leri yok etmeye çalıştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmam Hatip Liselerine yaklaşımını kınadıklarını ifade eden Kaya, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

27 Mayıs 2011 Cuma

Rektör Uçar: Ayrı ayrı fakülteler olarak değil, hepsinin işbirliği ile projeler üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat’ın kalkınmasına üniversitenin sağlayacağı katkı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat’ın en büyük probleminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Rektör Uçar, şehrin ekonomik yapısını şöyle özetledi: “Nüfusun önemli bölümü kırsalda yaşıyor. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı. Ekonomi, sanayi yetersiz, daha çok KOBİ’ler hâkim.”

Rektör Uçar, üniversite olarak Yozgat’ın kalkınması için yapacakları çalışmalarda uygulayacakları yöntemi de şöyle ifade etti:

“Kırsal alanın geliştirilmesi için, bizim üniversitemizde mevcut olan bazı fakültelerin ayrı ayrı değil de, işbirliği hâlinde bazı projelere imza atması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız da olacaktır. Biz üniversiteyle halkımızı kucaklayan, bulunduğu bölge ile barışık bir yönetim olmayı hedefliyoruz.”

Rektör Uçar, Ziraat Fakültesi’nin bitki ve hayvansal üretimde bilgi verecek durumda olduğunu, fakat yörenin durumu göz önüne alındığında Veterinerlik Fakültesi’nin bulunmayışının eksiklik olduğunu belirtti.

Sorgun’da trafik kazası: 5 yaralı

Sivas istikametinden Yozgat’a gitmekte olan Batuhan Y. yönetimindeki 42 AAP 94 plakalı otomobil, gece saat 23.50’de E-88 Karayolunda tali yoldan çıkan Cerciş C.’nin kullandığı 66 LP 154 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kazada Batuhan Y., otomobilde bulunan Ali Osman Uğurlu, Halil Muhammed Başboğa ve Sinan Günaydın ile kamyonet sürücüsü Cerciş C. yaralandı.

Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vali Şentürk, 17. Yüzyılda yaptırılan tarihî Divanlı Köyü Camisi’nde incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Merkez İlçe’ye bağlı Divanlı Köyü’nü ziyaretinde, Osmanlı Padişahı Sultan 4. Mehmet’in Silahtarı ve Kaptan-ı Deryası Bozoklu Mustafa Paşa tarafından (1678–1679) yaptırılan ve 1995 yılında onarılan Divanlı Köyü Camisi ile Divanlı Köyü İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Vali Şentürk, Divanlı Köyü’nü ziyaretinde, Muhtar Yusuf Caner’den bilgi aldı. Divanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Doğan da dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Şentürk, köy meydanında vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

26 Mayıs 2011 Perşembe

Yozgat’ın seçmen sayısı artmış: 317 bin 137

2010 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sitemi’ne göre nüfusu 476 bin 96 olan Yozgat’ta 317 bin 137 seçmen bulunuyor. Bir önceki genel seçimlerin yapıldığı 2007 yılında ise seçmen sayısı 296 bin 602 idi. Bu rakamlara göre bir önceki genel seçimden bu yana Yozgat’ın seçmen sayısında 20 bin 535 kişilik bir artış meydana geldi.

Merkez’den sonra en çok seçmen Sorgun’da

64 bin 140 seçmenle Merkez İlçe ilk sırada yer alırken, hemen ardından 56 bin 617 seçmenle Sorgun İlçesi geliyor. En az seçmen sayısı ise Çandır. Çandır’ın seçmen sayısı 4 bin 316.

Yozgat’ın ilçelerinin seçmen sayıları şöyle:

Yozgat’tan en az 1 milletvekili çıkaracağız

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde partisinin sürpriz yapacağını ve oylarını tahminlerin üzerinde yükselterek en az 1 milletvekili çıkaracağını iddia etti.

Kaytan, ‘Yozgat’ gazetesine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Haziran’da Yozgat Merkez İlçe’de düzenlenecek olan mitingde halka hitap edeceğini hatırlatarak, “Mitingimize partili partisiz tüm Yozgatlı hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.

MHP’ye oy vermeyecekseniz BBP var

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Recai Büyüksoy, ‘kaset skandalları’ sonrası MHP seçmeninin eğilimlerini değerlendirdiği yazısında, “MHP’ye oy vermeyecekseniz CHP’ye verin” tavsiyesinde bulunanlara karşı farklı bir seçenek sundu.

Büyüksoy, “Milliyetçi ve muhafazakâr kesim, oyunu AK Parti’ye vermeyecekse de, kendi geçmişine yakın olan bir Büyük Birlik Partisi var” hatırlatmasında bulundu.

Recai Büyüksoy, “MHP’yi kurtarma operasyonu” başlıklı yazısında, tespitlerini şöyle ifade etti:

MHP’nin başına geçecek isim belirlendi

Eski MİT Daire Başkanı, Strateji Uzmanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerini alacak olan ismin belirlendiğini ileri sürdü.

Prof. Mahir Kaynak’a göre, MHP’nin Meclis’e girmesine izin verilecek, ama daha sonra lideri değiştirilerek politikasının da değişmesi sağlanacak. Kaynak, “Bana göre o kişi de belirlenmiştir; ama söylemeyeceğim kim olduğunu, bu kişinin” dedi.

Bahçeli: Atı alan Üsküdar’ı geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün MHP’de istifalara sebep olan görüntüler hakkında söylediği, “Çok çirkin ve tehlikeli” sözlerini “Geç kaldı, atı alan Üsküdar’ı geçti” diye değerlendirdi.

Devlet Bahçeli, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gül ile Erdoğan arasındaki ince çizgi

“Sayın Cumhurbaşkanının değerlendirmesi çok geç kalmış bir değerlendirme. Büyük bir tahribat yapıldıktan sonra sözün hiçbir anlamı yoktur. Aradan 23 gün geçti, atı alan Üsküdar’ı geçti. 23 gün içerisindeki bu büyük tahribatın, Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması ile telâfisi mümkün değil. Kendisi ile Recep Tayyip Erdoğan arasına bir ince çizgi koymak istiyorsa, bu geçti. Bütün bunlara rağmen savcıların harekete geçmesi isteği var. Savcılar bu isteği yerine getirse iyi olur.”

CHP toplantısında MHP’ye de destek talebi

İzmiri Sevenler Platformu (İZSEV) Başkanı Sancar Maruflu, CHP İzmir milletvekili adaylarının sivil toplum kuruluşlarına yönelik tanıtım toplantısında, “Çevremizdekileri, 12 Haziran’da CHP’yi destekleyecek şekilde uyarmamız lâzım. Eğer çok fazla sağ görüşte olup da, ‘Ben CHP’ye oy vermiyorum’ diyen olursa, onları da MHP’ye yönlendirmek gerekiyor. Başka çaremiz de yok” dedi.

Toplantıda buna karşı çıkan olmadı. Maruflu, konuşması bitince uzun süre alkışlandı.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Karadeli hem yanılmış hem de ayıp etmiş

Yorum – Sürur Öztürk

Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, “Çifte standart” başlıklı yazısında, Çamlık Millî Parkı’nda gördüğü birtakım çelişkili uygulamaları eleştirmiş.

Karadeli, yazısında işaret ettiği çelişkili uygulamalardan birisini, şöyle özetlemiş:

“500-700 yıllık ağaçların olduğu yerde ocaklar kurulmuş, mangal serbest. 30-50 yıllık ağaçların arasında, hemen göletin kenarında “ateş” de, “mangal” da yasaktır.”

Eğer gerçekten böyle ise, bu elbette çelişkili bir uygulama ve Sayın Karadeli’nin bunu kamuoyunun dikkatine sunması da normal.

Fakat Çamlık’taki bir tabelada yazılı olduğunu belirttiği ‘alkollü içkiler kullanılamaz’ ifadesine getirdiği eleştiri tamamen yanlış. Üstelik tabelaya bu ifadeyi yazan kişi için “sivri zeka” ithamında bulunmuş olması da çok yakışıksız, çok çirkin bir ifade olmuş. Çünkü gramer / dilbilgisi / imlâ hatası tabelada değil, Sayın Karadeli’nin yazısında.

En iyi yumruğun bu mu kovboy?

Yorum – Ahmet Turan Alkan

Western filmlerinin klasik sahnelerindendir; illâ bir meyhane kavgası sahnesi olur; dayak yiyenler, yediği yumruğun şiddetiyle camdan dışarı fırlayıp atların bağlı olduğu su yalağının üstüne düşerler vs...

Kavga ise genellikle şöyle başlar: Sığır çobanlarından biri ötekine sıkı bir yumruk çakar, öteki, gülümseyerek elinin tersiyle kanayan dudağını şöyle bir siler ve rakibine der ki,

-En iyi yumruğun bu mu kovboy; bir daha dene istersen!

Eski DEP milletvekili, yeni entelektüel Mahmut Alınak’ın, “Gençler ölmesin, Ocaklar sönmesin” girişimi adına İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmesinden sonra Radikal’e söylediklerini okurken aklıma bu sahne geldi. Diyor ki Alınak,

Çalışan dernek ışıldar… Tarihî Yozgat konaklarının tamiratı için 115 milyon Lira ödenek

Yozgat’taki tarihî konak ve evlerden 4’ünün daha restore edilebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan toplam 115 milyon Lira ödenek tahsis edildi.

Tarihî Yozgat Evleri ve Konaklarını Koruma Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Taşar, yaptığı açıklamada, il merkezinde restore edilmesi planlanan şahıslara ait toplam 22 tarihî ev ve konak tespit ettiklerini bildirdi.

Abide İş Hanı’ndaki bakımsızlık tehlikeye dönüştü

Abide İş Hanı’nın üst katlarından dökülen sıva parçaları, iş hanının girişinde yer alan Hadi Tat Lokantası’nın önündeki yemek masalarından birisinin üzerine düştü.

O esnada yemek masasında müşteri olmaması sebebiyle herhangi bir yaralanma meydana gelmedi ancak iş yeri sahipleri, bakımsızlığın giderek tehlikeye dönüştüğünü ifade ediyorlar.

Divanlı Köyü’nün imamı
camideki eski halıların arasında Kâbe örtüsü buldu

Divanlı Köyü Camisi’nin imamı Yasin Cenan, camide temizlik yaparken eski halıların, kilimlerin arasında bulduğu kumaşın ne olduğunu araştırınca, bunun Kâbe’nin örtüsünden bir parça olduğu sonucuna vardı.

www. divanli.com’da yer alan haberde, camideki Kâbe örtüsünün, vaktiyle köyden Hacca giden köylülerden birisi tarafından camiye bağışlandığının tahmin edildiği; örtünün onarıldıktan sonra ay yıldızlı bir bayrak direğine takılarak caminin içine asıldığı belirtiliyor. Haberde ayrıca şu bilgi veriliyor:

Hasan Sağındık, Cuma günü Yozgat’ta

Millî hassasiyete sahip gençlerin gönlünde özel bir yeri olan ünlü şarkıcı Hasan Sağındık, Alperen Ocakları Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen “Birlik Konseri”nde sevenleriyle buluşacak.

Konser, 27 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da, Abide İş Hanı’nda bulunan Sedefler Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kocabıyık: ‘Kaset operasyonu’nda asıl hedef Erdoğan’ı ve AK Parti Hükümeti’ni devirmek

Baykal’ı tasfiye edenlerle MHP kasetlerini çıkaranlar aynı çevreler

1995-99 yılları arasında Tansu Çiller’in başdanışmanlığını yapan siyasî analizci Hüseyin Kocabıyık, TRT Haber’de yayınlanan Kozmik Oda programında önemli açıklamalar yaptı.

Kocabıyık, “Deniz Baykal ile ilgili kaseti çıkarıp onun genel başkanlıktan tasfiyesini mümkün kılanlarla MHP kasetini çıkaranlar, üretenler aynı kişiler” dedi.

Balyoz Darbe Planı’nı gerçekleştiremeyen, Cumhuriyet Mitingleri ile hükümeti devirmeyi de başaramayan çevrelerin, CHP-MHP koaliyonu projesinin altına odun atmaya başladıklarını hatırlatan Kocabıyık, bugünlerde uygulamaya konulan ‘kaset operasyonları’nın asıl hedefinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

Kocabıyık’a göre, Devlet Bahçeli’nin, CHP-MHP koalisyonu için gereken oy oranını yakalayamayacağını düşünen bu çevreler, Bahçeli’yi genel başkanlıktan indirmekle, aynı zamanda ülkücülerin sokağa inmelerinin de önünü açmış olacaklar.

Kocabıyık, “Bakın unutmayın, Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde, bir etnik gerilim varsa bunun bir tarafı sokağa inmişse Kürt hareketi sokağın üzerinden oyunu yükseltiyor. Bu MHP’ye dönük kaset operasyonunun asıl hedefi Tayip Erdoğan. Asıl hedef orası. Çünkü bunu tertip eden insanlar Tayip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin daha uzun süre iktidarda kalacağını düşünüyorlar, eğer bir şey yapmazlarsa. Tayip Erdoğan’ı ancak bir istikrarsızlık ortamı bir dahaki seçimde indirir.”

Koray Düzgören’in 1989 Yozgat izlenimi:
Yozgat’ta sokak araları köy yollarından beter

Tarih 17 Mart 1989. Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi. Gazeteci Koray Düzgören, Milliyet gazetesinde seçim öncesi Yozgat’ın nabzını tutmuş, izlenimlerini aktarmış.

Haberin üst başlığı “Yozgat’ta sokak araları köy yollarından beter” şeklinde. Başlık ise şöyle: Çamur deryasında oy avcılığı.

Koray Düzgören, 17 Mart 1989 tarihli Milliyet gazetesinin 15. sayfasında yayınlanan haberinde, Yozgat izlenimlerini şöyle yazmış:

“Yozgat, Orta Anadolu’nun hemen hemen en geri kalmış illerinden biri. İl merkezinde yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor ve köylerden merkeze sürekli göç olduğu halde nüfus hiç artmıyor. Çünkü merkezden de Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere bir göç var. Yozgat, tam bir çamur deryası. Kentin her yanı çamurdan geçilmiyor. Hele sokak araları köy yollarından bile beter. Sanki bu kente hiç belediye girmemiş, hiçbir hizmet yapılmamış. İnsanın içini karartan bir görünüm. Yozgatlılar da bu durumdan şikâyetçi.

24 Mayıs 2011 Salı

Diker: Kasetçiler, İstanbul’un Avrupa yakasında

19 ve 20’nci dönem milletvekili Tevfik Diker, MHP yönetiminde istifalara sebep olan görüntüleri yayınlayanların İstanbul’un Avrupa yakasında olduklarını iddia ediyor.

Diker, ilk görüntü yayınlandıktan sonra, başka kimlerin görüntülerinin yayınlanacağına dair elindeki istihbaratı iletmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediğini ancak Bahçeli’nin bu talebini kabul etmediğini ifade ediyor. Diker, bundan şu sonucu çıkarıyor: Bahçeli zaten o görüntüleri yayınlanmadan önce biliyordu.

Diker, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin, kendi görüntüleri yayınlanmadan önce, “MHP bu organizasyonun ne olduğunu biliyor. Şu anda söylemeye mezun değilim” dediğini de hatırlatıyor.

En güzel Sorgun şiirleri 26 Mayıs’ta okunacak

Sorgun Belediyesi’nin düzenlediği “Sorgun” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri 26 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren seçici kurul şu isimlerden oluşuyor:

Gazeteci Yazar Durali Doğan,
Encümen Üyesi Memiş Yakın
Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Peker
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsmail Zeybekoğlu
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seyit Özdemir

(Yozgat Muhabir)

Dayakçı kocalar tutuklandı

Eşlerini dövdükleri iddia edilen E.B. ve F.Ş. isimli iki kişi, “eşe karşı şiddet, kasten yaralama ve tehdit” suçundan tutuklandı.

2 çocuk annesi 34 yaşındaki M.B., yemek yapmadığı gerekçesiyle; 2 çocuk annesi 39 yaşındaki S.Ş. ise ‘engelli çocuğu ile yeterince ilgilenmediği’ gerekçesiyle kocası tarafından dövüldüğünü iddia ederek şikâyetçi oldu.

Yargıdan yardım isteyen kadınların şikâyetleri üzerine mahkeme ‘tedbir kararı’ aldı. Mahkemenin ikazına rağmen eşlerine şiddet uygulamaktan vazgeçmeyen E.B. ile F.Ş, ‘’Eşe karşı şiddet, kasten yaralama ve tehdit’’ suçundan tutuklandı.

Ekici: Görüntülerdeki kişi imam nikâhlı eşim

İnternette yayınlanan uygunsuz görüntüleri sebebiyle MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Ekici’nin avukatı Süleyman Ayhan, görüntülerdeki mağdurenin, Ekici’nin imam nikâhlı eşi olduğunu ve iddia edildiği gibi evli bir kadın olmadığını söyledi.

Ayhan, bu görüntüleri çekmek için mağdurenin evine kamera sistemi yerleştirenler, görüntüyü kaydedenler, internet sitelerine servis yapanlar ve internet sitelerinin kurucuları ile sahipleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

MHP Başkale ilçe teşkilatı istifa edip BDP’ye geçti

MHP Başkale İlçe Başkanı Ömer Bozkurt ile 16 kişilik ilçe teşkilat yönetimi, partilerinden istifa ederek BDP’ye katıldı.

Bozkurt, istifa dilekçelerini İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettikten sonra Bağımsız milletvekili adayı Kemal Aktaş’ın seçim bürosuna giderek BDP’ye katıldıklarını bildirdi. Bozkurt, neden böyle bir karar aldıklarını şöyle açıkladı:

“Artık düzen partilerinde değil, halkımın yanında olmak istiyorum. Artık yolumuza BDP ile devam edeceğiz. Bu bir örnek temsil etmeli.”

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Yozgat nasıl ‘marka şehir’ olacak?

Haber – İnceleme / Sürur Öztürk

“Yozgat’ı marka şehir yapacağız” vaadi, son olarak AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 17 Mayıs 2011 tarihli Yozgat mitinginde dile getirildi. Başbakan Erdoğan, o mitingde şöyle demişti:

“3 Kasım 2002’de siz, bu harekete sahip çıktınız. Siz, AK Parti’yi bağrınıza bastınız. Yozgat, bu bakımdan bizim göz bebeğimizdir, canımızdır. Yozgat’a hizmet üretmek, bizim gururumuzdur. Yozgat’ı imar etmeye, Yozgat’ı yeniden inşa etmeye devam edecek, bozkırın ortasında, Bozok Ovası’nda bir dünya kenti, bir marka kent oluşturmak için çok daha fazla ter dökeceğiz.”

Başbakan Erdoğan, bu tabiri sadece ‘marka kent’ şeklinde kullanmamış, “Bozok Ovası’nda bir dünya kenti” ifadesiyle birlikte kullanmıştı.

Şüphesiz bu, oldukça iddialı ve büyük bir vaad.

Göçün AK Parti’ye bedeli 20 milletvekili

“Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” ile yapılan son nüfus sayımında bazı illerin nüfus rakamı düşük çıkınca, bu illerin çıkaracağı milletvekili sayısı da düştü. Nüfusu artan büyük şehirlerin milletvekili sayısı ise yükseldi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği milletvekili dağılımına göre; Konya’nın milletvekili sayısı 16’dan 14’e, Afyon ve Tokat’ın 7’den 5’e, Trabzon’un 8’den 6’ya, Yozgat’ın ise 6’dan 4’e düştü.

AK Parti, İstanbul’da artan 15 milletvekilinin 10’unu; Ankara, Kayseri, Bursa, Gaziantep ve İzmir’de artan vekil sayısının da en az birini almayı hedefliyor. Ancak bu illerde artan vekil sayısının CHP ve MHP’nin milletvekili sayısını artırması bekleniyor.

Bu durumda, nüfus kaybı sebebiyle milletvekili sayısı düşen iller, AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısının19-20 civarında azalmasına sebep olacak.

Bilal Çetin’in Bugün gazetesinde yayınlanan Ankara mahreçli haberi şöyle:

Nohutlu Baba Türbesi belediyeden ilgi bekliyor

(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız.)

“Yozgat Haber” gazetesi, Nohutlu Tepesi’nde bulunan “Nohutlu Baba Türbesi”nin, sıvaları dökülmüş duvarları, camları kırılmış pencereleri ve toz içinde kalmış halıları ile adeta bir harâbe görüntüsü verdiğine dikkat çekerek, ilgili kurumları göreve davet etti.

“Nohutlu Türbe Dökülüyor” başlıklı haberde, sürekli açık bırakılan kapılardan türbenin içine böcek dolduğu da belirtiliyor.

Yozgat’ın ayıbı

Haberde, Nohutlu Baba Türbesi’nin Yozgat için büyük bir değer olduğunun altı çizilerek, türbenin kendi hâline bırakılmış olmasının Yozgat’ın bir ayıbı olduğu kaydediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun Yozgat mitingi 1 Haziran’da

1 Mayıs’ta Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde düzenlenen mitinge katılarak halka hitab eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Haziran’da da Yozgat’ta düzenlenecek olan mitinge katılacak.

CHP Yozgat İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu’nun 1 Haziran 2011 Çarşamba günü saat 11.00’de halka hitab edeceğini bildirdi.

22 Mayıs 2011 Pazar

Akgül: Sorgun’da 300 kişiyi TIR ve kamyon
sahibi yaptık, çalışana iş de var sermaye de

AK Parti Yozgat 1. sıra adayı Abdülkadir Akgül, Sorgun İlçesi’nde şoförlük ehliyetinden başka hiçbir imkânları olmayan ve kendisinden iş isteyen 300 kişiyi, çalışıp parasını ödemek üzere TIR ve kamyon sahibi yaptıklarını söyledi.


Akgül, “Demek ki çalışana, isteyene iş ve sermaye var. Şimdi biz bunu tüm Yozgat’ta başlatacağız. ‘İşim yok’ diyen herkes, ehliyeti ile geldiği zaman biz ona kamyon alacağız, TIR alacağız, ‘işte sana iş’ diyeceğiz”

Abdülkadir Akgül’ün davetlisi olarak Yozgat’a gelen Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da, Yozgat’ın 3 ilçesinde şube açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan: Kaset tezgâhları ile
MHP’yi şekillendirmek istiyorlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çirkin kaset tezgâhları ile şekillendirilmek istendiğini belirterek, bunu ‘çok çirkin ve çok tehlikeli’ gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, “Siyaset elbette ki kirinden, pasından edepsizliklerden arındırılmalıdır, elbette temiz olmalıdır; ama bunu milletim sandıkta yapar. Demokrasilerde siyaset tasarımını siyasetin yeniden dizaynını, sadece ve sadece millet yapar” diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

Bekir Bozdağ, TV 8’de açıkladı:
Hayvancılık OSB, TSO’nun değil bizim projemiz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Bekir Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık’ın her fırsatta gündeme getirdiği ve Hükümeti projeye destek vermemekle suçladığı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin, TSO’nun değil AK Parti’nin projesi olduğunu söyledi.

Bozdağ, “Biz söyledik, Sayın oda başkanımız da bizden aldı satıyor. Yani en azından telif hakkı bizim. Bunlar AK Parti’nin konuştuğu projeler ve biz gündeme getirdik, Sayın Başkanımız da bizimle beraber bunu takip ediyor. Yani bizim gündeme getirdiğimiz bir projeye bizim sahip çıkmamamız olabilir mi? Öyle bir şey olur mu?” dedi.

TSO Başkanı Özışık’ın bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Tevfik Diker: Üç kaset daha var

Eski DYP Milletvekili Tevfik Diker, MHP ile ilgili üç yeni kasetin daha bulunduğunu iddia etti. Diker, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin partide kimlerin kasetinin bulunduğunu bildiğini öne sürdü.

Diker, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin bir kadınla uygunsuz görüntülerinin partide adeta bir bomba etkisi yaptığını belirterek, “İlk kasetin yayınlandığı 27 Nisan’dan itibaren katıldığım her TV programında ve yazdığım her yazıda ‘yeni kasetler varmış ve 8’i sırasıyla yayınlanacak’ demiştim. Dediklerim bir bir çıktı. Keşke çıkmasaydı. Son yayınlanan kasetlerden sonra ‘elde 3 kaset daha hazır bekliyor’ demek için 8’den 5’i çıkarmak yeterlidir” dedi.

MHP’de kimlerin kasetinin olduğunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bildiğini öne süren Diker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İstifa eden MHP’li Osman Çakır, “MHP’li erkeklerin eşleri MHP’ye oy vermiyorlar” demişti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici’nin uygunsuz görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, kendi görüntülerinin de yayınlanmaması için istifa eden isimler arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır da yer alıyor. Osman Çakır’ın istifası, geçen Ocak ayında yaptığı ilginç bir açıklamanın yeniden hatırlanmasına da sebep oldu.

MHP Genel Merkezi’nde Araştırma, Strateji ve Geliştirme biriminin başkanlığını da yürüten eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, MHP’li kocaları kendilerine kötü davranan kadınların, sandıkta başka partilere oy vererek intikam aldıklarını ileri sürmüştü.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

MHP Yozgat Milletvekili Ekici ile birlikte
6 üst düzey yönetici görevlerinden istifa etti

Mahkeme kararıyla erişim engellendikçe farklı adreslerde yayınına devam eden ‘Farklı ülkücülük’ isimli internet sitesi, ‘istifa etmezseniz uygunsuz görüntülerinizi yayınlarım’ uyarısına istifayla karşılık verilmeyince, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici’nin görüntülerini yayınladı. Ekici’nin görüntülerinin yayınlanmasının ardından, peş peşe istifalar geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı ve Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, partideki görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. 6 isim, milletvekilliği adaylıklarından da çekildi.

Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, 'Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Yozgat Milletvekili Adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı' ifadelerini kullandı.

Ekici: Yozgat hâlâ MHP’nin kalesidir

Bahar yağmuru umuyorduk, güz yağmuru yağdı

Dün TV 8’de Yozgat’tan canlı olarak yayınlanan “Seçim Kervanı” programından hemen önce yağan şiddetli yağmur sebebiyle program sunucusu Tayfun Talipoğlu, “Programa böyle son anda, birden bire hazırlandık çünkü biraz önce dehşet bir yağmur yağdı, arkasından doluya çevirdi. Burada vatandaşlar da ıslandılar ama Milliyetçi Hareket Partililer inatla bekliyorlar, adayları Mehmet Ekici’yi desteklemek adına” diyerek söze başladı. Talipoğlu, Ekici’ye, “Efendim Yozgat’ta böyle ânî geçer ve güneş açar mı sonra?” diye sordu. Ekici de, “Açar inşallah, bekliyoruz onu. Bahar yağmuru olmasını umuyorduk ama güz yağmurları gibi bir yağmur yağdı” dedi.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, program sunucusu Tayfun Talipoğlu’nun “Yozgat eskiden Milliyetçi Hareket Partisi’nin kalesi olarak bilinirdi. Sonra ne oldu da MHP bu kaleyi bıraktı? Yoksa MHP’liler başka kalelere mi geçtiler?” sorusunu da cevapladı.

Ekici, “Aslında olan bir şey yok. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yozgat yine kalesidir ve kalesi olmaya devam edecektir, bunda şüphe yok” dedi.

20 Mayıs 2011 Cuma

EBK’nın kurulması yatırımcıyı cesaretlendirdi
İşadamı Biçer, köyüne süt ve yem tesisi yaptırıyor

Açılışını 17 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Et ve Balık Kurumu (EBK) kombinası, Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı yatırımcıları cesaretlendirdi.

25 yıldır İzmir’de sağlık sektöründe faaliyetini sürdüren İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi İşadamı Ömer Biçer, süt ve yem bitkileri üretimi yapmak üzere, Yerköy İlçesi’ne bağlı Kömüşören Köyü’nde yaklaşık 500 dönüm alan üzerine üretim tesisi kuruyor.

“Yozgat’ta Et Balık Kurumu’nun olması hayvancılığın gelişmesi açısından çok büyük bir şanstır” diyen İşadamı Biçer, temel atma töreninden sonra yaptığı açıklamada, kuracağı tesiste başlangıçta 20 kişinin istihdam edileceğini, 2015’ten sonra kurmayı planladığı yem fabrikasının da faaliyete geçmesiyle 250 kişiye iş imkânı sağlanacağını söyledi.

Yozgat siyasetinin cevap bekleyen soruları,
TV 8’in canlı yayınında cevaplandı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun sunduğu ve TV 8’de canlı olarak yayınlanan “Seçim Kervanı”nın bu günkü durağı, Yozgat oldu.

Cumhuriyet Meydanı’na kurulan platformdan canlı olarak yayınlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren programda sırasıyla, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici, CHP Yozgat birinci sıra adayı Ali Ayık ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat birinci sıra adayı Bekir Bozdağ, yerel basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Programa, yerel basını temsilen Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Merhaba Yozgat gazetesi sahibi Ahmet Büyüksoy, Yozgat Hakimiyet gazetesi sahibi Yusuf Kenan Yılmaz ve İleri gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç katıldı.

Programda, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve birinci sıra milletvekili adayı Kâzım Arslan ile yapılan bir röportaja da yer verildi.

19 Mayıs 2011 Perşembe

Yozgat ‘sihirli değnek’ bekliyorsa çok bekler

Yorum - Sürur Öztürk

Yozgat’ın kalkınması konusunda fikrimi soran herkese aynı cevabı veriyorum:

Bir şehrin kalkınmasının en temel unsuru, o şehrin kendi maddî ve manevî dinamikleridir. Eğer bir şehir, kendi mahallî dinamiklerini harekete geçiremiyorsa, kaç milletvekili çıkarırsa çıkarsın sonuç değişmez. İsterse o milletvekillerinin hepsi bakan olsun…

Bir şehrin kendi dinamiklerini harekete geçirebilmesi için, öncelikle bir “şehir kültürü” kazanmış olması ve bu kültürü besleyen mekanizmaları sürekli canlı tutması gerekir. Bunu yapacak olan da şehrin medyasıdır, kanaat önderleridir, sivil toplum kuruluşlarıdır, işadamlarıdır.

Açılışını Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Erensan’dan Yozgat’a 10 milyon dolarlık yeni yatırım

(Fotoğraf: erensan.com.tr)

17 Mayıs’ta Yozgat’ta halka hitab eden ve toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı 16 tesisten birisi de, Erensan Isı Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yeni üretim tesisleriydi.

“Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki itibarı giderek yükseliyor” diyen Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren, Yozgat’taki fabrikaya 10 milyon dolarlık yatırımla 2 yeni üretim holü daha ekleyerek üretimdeki hol sayısını 5’e çıkardıklarını söyledi. Eren, “Erensan’ın Yozgat Fabrikası, bu yönü ile tersine göç olgusunun sembol yatırımlarından biri haline geldi” dedi.

Erensan’ın önceki üretim holünün açılışını da 2008 yılında AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ile Mehmet Çiçek yapmıştı.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

MHP Yozgat Milletvekili Ekici: Bu bana yapılmış bir komplodur, istifa etmeyi düşünmüyorum

Daha önce üst düzey 4 MHP’linin istifa etmelerine sebep olan uygunsuz görüntüleri yayınlayan internet sitesi, ellerinde isimlerini sıraladığı 6 MHP kurmayının daha görüntüleri olduğunu iddia ederek, bu kişilerin istifa etmemeleri hâlinde görüntüleri yayınlayacağını duyurdu.

Sitenin yayınladığı isim listesinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, iddiaların komplo olduğunu belirterek, istifa etmeyi düşünmediğini bildirdi.

Mehmet Ekici, yaptığı açıklamada, bu gün bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağını, yasal hakkını arayacağını belirtti.
İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ekici, “Alnım açık, yüzüm ak. Bu, bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kim elinde ne varsa açıklasın. Yel kayadan bir şey alamaz. Arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.