31 Mart 2011 Perşembe

Başbakan Erdoğan: Başkanlık sistemi için seçimden sonra referanduma gitmeyi düşünüyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir gündemde olan başkanlık sistemini 12 Haziran seçimlerinden sonra referanduma (halk oylamasına) götürmeyi düşündüklerini söyledi.

Bloomberg TV’ye konuşan Erdoğan, seçimlerin ardından bakanlık sayısının 20’ye düşürüleceğini de belirtti.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Karaman’dan hızlı tren açıklaması:
Karayolundan dolayı projede değişiklik yaptık

Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman, karayolundan dolayı Ankara -Yozgat Hızlı Tren Projesinde değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Yerköy-Ankara projesi yapılmıştı ancak karayolu projelerinden dolayı bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Yeni bir proje başlattık. Bu yıl içerisinde Yerköy Ankara arasını ihale edeceğiz.”

“Yozgat merkezden kara tren geçmedi ama hızlı tren geçiyor” diyen Karaman, “Yozgat, doğuyu batıya bağlayan bir nokta olacak” dedi.

Psikiyatrik tedavi için başvurmuş

Kayseri’de üç çocuğu öldürmek suçlamasıyla tutuklanan şüpheli Uğur Veli Gülışık’ın, iki hafta önce özel bir hastanenin psikiyatri servisinde muayene olduğu belirlendi.

Gülışık, 14 Mart Pazartesi günü Kayseri’de özel bir hastanede muayene olmuş.

Randevusunu internetten alan Gülışık, pazartesi günü 10.17’de dahiliye servisinde; 10.45’te psikiyatri servisinde muayene edilmiş. Gülışık, daha sonra hastaneden ayrılmış. Muayene ile ilgili bilgiler, hastane yetkilileri tarafından da doğrulandı.

(Kaynak: trt.net.tr)

Yozgat Valisi Şentürk,
Etimesgut Belediye Başkanı Demirel’i ziyaret etti

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankara’nın Etimesgut İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel’i ziyaret etti.

ankarahaber.com ve haber2000.com’da yayınlanan 30 ve 31 Mart 2011 tarihli haberlere göre, ziyarette Başkan Demirel, Vali Şentürk’e şilt takdim etti.

Habere göre Başkan Demirel, ziyarette şu değerlendirmede bulundu:

30 Mart 2011 Çarşamba

Ergenekon savcılarının görev yerleri değişti
Bekir Bozdağ: Değişiklik yanlış olmuştur

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yeni adli yargı kararnamesini yayınladı. Kararname ile 128 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yapılanın ‘yargısal bir işlem’ olduğunu belirterek, ‘yargı siyasallaşıyor’ tartışmasına yol açmamak için yorum yapmaktan kaçındığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise, devam eden davada savcı değişiminin süreci olumsuz etkileyeceğini ileri sürerek, “Mahkeme kararlarının üzerine şaibe düşebilir” dedi.

U.V.G.’nin annesi: O benim evlâdım olamaz

Kayseri’de 1,5 yıl önce bayram şekeri toplamak için kapısını çalan ikisi kardeş üç çocuğu öldürdüğü ve Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde bir çukura gömdüğü ortaya çıkan Uğur Veli G.’nin annesi, “O benim evlâdım olamaz” dedi.

Yozgat’ın Külekçi Köyü’nde yaşayan, vahşetin ortaya çıkmasının ardından can güvenliği sebebiyle başka bir köydeki akrabalarının yanına taşınmak zorunda kalan anne F.G., şunları söyledi:

Peker: ‘Çapan’ adı Yozgat değil Aksaray çıkışlıdır

Yrd. Doç. Dr. Selçuk Peker, “Çapan” isminin Yozgat değil Aksaray çıkışlı bir isim olduğunu iddia ediyor.
Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Peker, Millî Folklor dergisinin, 2007 yılında yayınlanan 76’ncı sayısında yer alan “Ad verme geleneği çerçevesinde Aksaray’dan bir isim: Çapan” başlıklı makalesinde şu bilgiyi veriyor:

“Türkiye genelinde kayıtlı Çapan / Çapan Dede / Çapandede adı sayısı 2116’dır. Bu 2116 ad kaydından 1878’i Aksaray’dadır. Bu sebeple adın kaynağının Aksaray ili olduğu rahatlıkla söylenebilir. Çapan adının erkek çocuklarına konulmasına sebep olan Çapan Dede Türbesi, Aksaray’a bağlı Altınkaya kasabası yakınlarında bir tepededir.”

Selçuk Peker, makalesinde “Çapan” adının çıkış yerinin Yozgat olmadığı konusunda ayrıca şu değerlendirmede bulunuyor:

29 Mart 2011 Salı

BBP Genel Başkanı Topçu, 3 çocuğun
katil zanlısının idam edilmesini istedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 2009 yılı Kurban Bayramı’nda Kayseri’nin Talas İlçesi’nde kaybolan 3 çocuğu öldürüp Yozgat’ta toprağa gömdüğü ortaya çıkan Uğur Veli Gülışık’ın idam edilmesini istedi.

İdam cezasının yeniden uygulanması için referanduma gidilmesi teklifinde bulunan Topçu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Meclis’e sesleniyoruz; idamı kaldırdınız. Canınız sıkıldıkça referanduma gidiyorsunuz. İdamın geri getirilmesini de millete sorun” dedi. Topçu, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda imza kampanyası başlattı.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun “İdam cezası yeniden uygulamaya konulsun” teklifi, konunun siyaset ve hukuk camiasında yeniden tartışılmaya başlanmasına sebep oldu.

Sayın Valimiz o köye gidip moral vermeli

Yorum - Sürur Öztürk

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2009 yılı Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için kapısını çalan 3 küçük çocuğu evinde alıkoyduktan sonra öldüren ve cesetlerini Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Yahyasaray Köyü civarında bir çukura gömen sapık katilin, aynı ilçeye bağlı Külekçi Köyü nüfusuna kayıtlı Uğur Veli G. olduğu ortaya çıktı.

Toplumda infial uyandıran bu vahşi cinayete dair haberler, bütün ayrıntılarıyla ulusal gazetelerin ve televizyon kanallarının tamamında yayınlanınca, ‘katilin memleketi’ ve ‘öldürülen çocukların gömüldükleri şehir’ durumunda kalan Yozgat’ta halkın üzüntüsü daha da artmış oldu.

Bu üzüntü, katilin doğup büyüdüğü Külekçi Köyü’nde yaşayanları daha derinden etkiledi. Bütün Türkiye’nin nefretle tepki gösterdiği bir katil, kendi köylerinde doğup büyümüş olan bir adamdı. Günahsız 3 küçük çocuğun vahşice öldürülmesine üzülmelerinin yanı sıra, şimdi bir de köylerinin ‘katilin köyü’ olarak anılmasına üzülüyorlardı.

Külekçi Köyü Muhtarı Arif Kaygısız, dipnot.tv’ye yaptığı açıklamada, cinayetin bir vahşet olduğunu, köy halkı olarak şokta olduklarını belirtip, “Kim ister köyünün üç çocuğun katiliyle anılmasını?” diyor.

Fakat bana göre verdiği daha önemli bir bilgi var ki, ben de bu yazıda o hususa dikkat çekmek istiyorum:

28 Mart 2011 Pazartesi

Külekçi Köyü’nde herkes eve kapandı

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2009 yılı Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için kapısını çalan 3 küçük çocuğu öldürüp Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Yahyasaray Köyü’nde toprağa gömdüğü ortaya çıkan Uğur Veli Gülışık’ın doğduğu köy olan Külekçi Köyü’nde, tam bir şok yaşanıyor.

www.dipnot.tv’ye açıklamada bulunan Külekçi Köyü Muhtarı Arif Kaygısız, köylerinin adının böyle bir olayla birlikte anılmasından rahatsız olduklarını ve köyde tam manâsıyla bir matem havası olduğunu söylüyor. Kaygısız, Uğur Veli Gülışık’ın ailesinin bu olaydan sonra Kayseri’den memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını, Gülışık’ın ailesinin de köy halkının da eve kapandığını anlatıyor.

dipnot.tv’nin telefonda yönelttiği soruları cevaplayan Muhtar Kaygısız, şunları söyledi:

Rektör Adayı Prof. Karaca: Ben, kadrosu
Yozgat’ta olmayan rektör adaylarından değilim

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, diğer adaylar arasında kadrosu Bozok Üniversitesi’nde bulunan ikinci akademisyen olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kadrosu Yozgat’ta olmayan rektör adayları, rektör olarak atandıkları takdirde dört yıl hizmet etme imkânı bulacaklar. Atanamadıkları takdirde ise Bozok Üniversitesi ile hiçbir ilişkileri kalmayan öğretim üyeleri olarak kendi üniversitelerine dineceklerdir. Ben, Bozok Üniversitesi mensubu olarak, atanmış olsam da olmasam da Yozgat’a hizmet etmeye devam edeceğim.”

Üniversitedeki yolsuzluk iddialarına da işaret eden Prof. Karaca, “İhalelerin şeffaf, denetlenebilir ve kayıt altında alınabilir olması sağlanacak” dedi.

Prof. Dr. Ergin de Rektör Adayı

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Yozgat Grand Eser Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Seçilmesi hâlinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Ergin, üniversitenin ve şehrin gelişmesi için öncelikle bir bütünlüğün oluşturulması gerektiğini söyledi. Prof. Ergin, şöyle konuştu:

“Halk ile bütünleşmiş, bölge ve ülke problemlerini bilen, bunlara özgün çözümler üretebilen, evrensel anlamda tanınan ve saygın bir yeri olan, fiziksel ve bilimsel altyapısını yeterli ve dengeli bir şekilde tamamlamış, kendi içinde hoşgörü, huzur ve güven ortamını oluşturmuş, her türlü sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılayabilen, mensubu olmaktan herkesin mutluluk ve onur duyduğu bir üniversite anlayışı içerisinde olacağım.”

25 Mart 2011 Cuma

Halı dokuyan elleriyle
boks şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu

Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halıcılık Bölümü öğrencisi Dindar Gölçek, Üniversitelerarası Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, şampiyonada elde ettiği başarıdan dolayı Dindar Gölçek’i kutlayarak Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

24 Mart 2011 Perşembe

MHP’de temayül yoklaması yok,
Genel Merkez telefonla bilgi alacak

Yozgat Milletvekilliği için MHP’ye 9 başvuru yapıldı
Aday adayları, başvurularını Genel Merkez’e yaptılar


12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimi’nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekilliği için 14-21 Mart tarihleri arasında 9 kişi, aday adaylığı için MHP Genel Merkezi’ne başvuruda bulundu.

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, 9 aday adayını kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Çınarer, “Yozgat’tan milletvekili aday adaylığı için birbirinden kıymetli 9 arkadaşımız müracaatta bulunmuştur” dedi.

MHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda, milletvekili aday listesinin Genel Merkez yoklaması ile belirleneceğini, bu sebeple de Yozgat’ta temayül yoklaması yapmayacaklarını belirten Çınarer, “Ancak Genel Merkezin merkez yoklamasında bütün üyelere ve partililerimize ulaşacağı kesindir. Bu da büyük bir ihtimalle telefon yoluyla olacaktır” diye konuştu.

Yozgat Milletvekilliği için MHP’ye başvuruda bulunan isimler şöyle:

23 Mart 2011 Çarşamba

Akkuyu nükleer santraline karşı çıkan profesörler:
İllâki kurulacaksa Yozgat’a kurulsun !..

Akkuyu’ya nükleer santral kurulmasından vazgeçilmesi gerektiğini ileri süren Nükleer Reaktör Mühendisi Prof. Dr. Tolga Yarman ile Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, “İllâ ki kurulacaksa Yozgat’a ya da Ankara’ya kurulsun” teklifinde bulunuyorlar.

Prof. Dr. Tolga Yarman, 36 yıl önce “Akkuyu’ya nükleer santral kurulabilir” raporu hazırlamış. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise, bu rapora hazırlık olacak bir çalışmada yer almış. Şimdi her ikisi de Akkuyu’ya nükleer santral kurulmasına karşı çıkıyorlar ve alternatif adresler gösteriyorlar. Bu adreslerden birisi de Yozgat…

bulancakhaber.com’da yayınlanan röportajda, Prof. Yarman ile Prof. Ercan’ın görüşleri şöyle özetleniyor:

“Onlar artık en azından yerin doğru seçilmesi için çabalıyor. “İllaki nükleer santral kurulacaksa...” diye başlıyorlar anlatmaya... Ne Akkuyu ne de Sinop güvenli. Peki nereye kurulabilir? Ya Yozgat ya da Ankara Nallıhan... Olmadı Güneydoğu’da bir yer, mesela Gaziantep, Kilis ya da Şırnak... Ankara seçeneğine TBMM’den olur çıkmayacağından emin gibiler. Yozgatlılar’dan ise özür diliyorlar!”

(Yozgat Muhabir)

Başbakan Erdoğan, Yozgat Milletvekili
Mehmet Yaşar Öztürk’ü mü kast etti?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında aday listelerinin belirlenmesi konusunda bilgi verirken, geçmişte listedeki yerini beğenmeyen adaylara tepkisini de dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın isim telaffuz etmeden verdiği örnek, Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk’ü kast ettiği şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, geçmişte listedeki yerini beğenmediği için seçim çalışmalarına katılmayan adaylara tepkisini ifade ederken, “ ‘Aa ben listenin şurasındayım’ deyip de çalışmalara katılmayanlar oldu geçmişte. Daha sonra da kazandı ama açıkça söyleyeceğim; utanmadan, sıkılmadan buraya geldi. O tür tipler fazla da durmadılar biliyor musunuz? Sonra da çekip gittiler” dedi.

AK Parti’de mülâkatlar başladı; Yozgat sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur

AK Parti’de temayül yoklaması sonrasında milletvekili adaylarını mülâkata tabi tutacak komisyonlarda görev alacak başkan ve üyeler belirlendi. Yozgat aday adaylarının mülâkatından, İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur sorumlu olacak. Uğur’un sorumluluğundaki diğer iller şöyle: Kocaeli, Muğla, Denizli, Samsun, Kütahya, Rize, Bitlis ve Malatya.

AK Parti Genel Merkezi’nde, aday adaylığı için başvuruda bulunan 5 bin 559 isim, bu günden itibaren mülâkata alınmaya başlandı. Mülâkatların yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

Bir genel başkan yardımcısı başkanlığında oluşturulan komisyonlar dörder üyeden oluşuyor. Her bir komisyonda bir bayan üye bulunuyor.

(Kaynak: zaman.com.tr)

21 Mart 2011 Pazartesi

Erbakan’ın Yerköylü avukatı Tunusluoğlu,
Yozgat milletvekilliği için AK Parti’den aday adayı

Saadet Partisi’nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın darbe dönemi avukatı Enver Tunusluoğlu, AK Parti’den Yozgat milletvekili aday adayı oldu.

Erbakan’ın ilk partisi Milli Nizam Partisi (MNP) 12 Mart 1971 askeri darbesi sırasında kapatılmıştı. İkinci partisi Milli Selamet Partisi (MSP) ise 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yasaklanmış ve Necmettin Erbakan da partisinin yöneticileriyle birlikte tutuklanmış ve Mamak Cezaevine götürülmüştü.

Erbakan ve 27 Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesini askeri mahkemelerde Avukat Enver Erkan Tunusluoğlu savunmuştu. 10 aylık tutukluluğun ardından Necmettin Erbakan ve MSP yöneticileri Ağustos 1981’de serbest bırakıldı. Merhum Necmettin Erbakan ve MSP yöneticilerini savunan Avukat ve eski Yozgat Baro Başkanı Enver Tunusluoğlu, AK Parti Yozgat milletvekili aday adayı oldu.

20 Mart 2011 Pazar

Temayülde en yüksek oyu İsmail Yılmaz aldı

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde aday göstereceği isimleri belirlemek için, bu gün temayül yoklaması yaptı. Oylama sonucunda en yüksek oyu İsmail Yılmaz aldı. 757 oy alan Yılmaz’ı 723 oyla Üzeyir Arslan, 670 oyla İskender Minar, 512 oyla Ertuğrul Soysal takip etti.

İşte temayül yoklamasının sonucu:

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’dan
twitter’da Yozgat temayül mesajları…

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde aday gösterilecek isimleri belirlemek amacıyla yapılan temayül yoklamasının heyecanı, sosyal paylaşım ağı twitter’a da yansıdı.

AK Parti Sivas Milletvekili şampiyon güreşçi Hamza Yerlikaya, yayınladığı twitter mesajlarında, “Yozgat çok sıcak aday adaylarında temayül yoklama heyecanı var”, “Yozgat'ta temayül yoklaması başladı”, “Yozgat'ta oy sayımı hala devam ediyor. Kolay biteceğe benzemiyor.” diye yazdı.

Elif Uncu isimli twitter kullanıcısı da, “Kuççücük gibi görünen Yozgat amma da büyükmüş meğer, bitemedi gitti bi temayülü…” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

İşadamı Fadıl Akgündüz, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 800 dönümlük termal tesis yapacak

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, İstanbul’un Bayrampaşa İlçesi’nde inşa edilecek olan 7 Yıldızlı Caprice Gold Otel’in temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne de 2015 yılında “Termal Saray” yapacaklarını söyledi.

“Arsalarını aldığımız üç otel projemiz de yolda” diyen Akgündüz, bu projelerini şöyle sıraladı:

“Silivri 2013 29 Mayıs’ında, deniz hizmetini buradan Silivri’ye servislerle sağlayacağız. 2014 Mayıs’ında Bodrum, 2015 Mayıs’ında Orta Anadolu’da 800 dönüme kurulu Yozgat Sorgun Termal Saray hizmete girecek.”

Temel atma törenine, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile eski futbolcu Tanju Çolak da katıldı.

(Yozgat Muhabir)

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı temayül yoklaması yapıyor, sonuçlar bu akşam açıklanacak

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, 35 milletvekili aday adayı için temayül yoklaması yapıyor.

Yimpaş AVM Konferans Salonu’nda düzenlenen temayül yoklaması için yaklaşık 2 bin 500 AK Partili delege, 35 aday adayı için bu gün oy kullandı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği temayül yoklamasında AK Parti Genel Merkezi’nden gelen yöneticiler de gözlemci olarak katılıyor.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, oylama öncesi yaptığı konuşmada oylamanın aday adaylarına ve Yozgat’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Dumandan zehirlenen 3 yaşındaki çocuk öldü

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ndeki bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen 3 yaşındaki çocuk öldü.

Akdağmadeni İlçesi Yeni Mahalle 27. Sokak’taki iki katlı ahşap evin oturma odasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, mahalle sakinleri tarafından söndürüldü. Evde, 3 yaşındaki Emirhan Arslan’ın cesedi bulundu.

Dumandan zehirlenerek öldüğü belirlenen minik Emirhan’ın cesedi, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Muhtarlar çuvalla yarıştı, müdürler topaç çevirdi
“1. Çiğdem Pilavı Şenliği” renkli ve eğlenceli geçti

Orta Anadolu’nun sahip olduğu zengin kültürü arasında yer alan ve özellikle Yozgat genelinde yaygın olarak görülen “çiğdem pilavı” geleneğini yaşatmak amacıyla Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen “1. Çiğdem Pilavı Şenliği”, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Oldukça renkli ve eğlenceli geçen senlikte, muhtarlar arasında çuvalla koşma yarışı düzenlendi, daire müdürleri topaç çevirdi.

Geçmiş yıllarda Yozgat’ta, baharın müjdecisi çiğdemlerin çiçek açtığı günlerde gerçekleştirilen “Çiğdem Pilavı” geleneği, Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla “şenlik” olarak kutlanmaya başlandı.

Barajın su seviyesi yükselince,
Yozgat Alaca yolu ulaşıma kapatıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yozgat-Alaca yolunun 0-18. kilometreleri arasında bulunan Koçhisar Barajı’ndaki su seviyesinin yükselmesi sebebiyle yol trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Yozgat-Boğazkale-Sungurlu-Çorum yolu üzerinden sağlanıyor.

19 Mart 2011 Cumartesi

CHP aday sıralamasını ön seçimle belirleyecek

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, milletvekilliği seçimlerinde aday olmak isteyen aday adaylarının başvurusunun başladığını belirterek, Yozgat’ta aday sıralamasının üye tabanlı ön seçimle belirleneceğini söyledi. Kaytan, ilçe teşkilatlarının başkanlarının da katılımı ile aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerle İl Başkanlığı’nda toplantı düzenledi.

Çekerek’te trafik kazası: 1 ölü 6 yaralı

Şerafettin Şimşek’in kullandığı 06 MIH 34 plakalı otomobil, Çekerek İlçesi’ne bağlı Kahyalı Köyü’nün çıkışında karşı istikametten gelen Kadir Taş’ın kullandığı 38 KR 498 plakalı otomobille çarpıştı. Sürücü Şerafettin Şimşek, olay yerinde öldü.

Otomobildeki Satı İnanç, Sultan Akkan, Şahin İnanç ve Ayşe Çay ile diğer otomobilin sürücüsü Kadir Taş ve arkadaşı Ramazan Sulu yaralandı.

Yaralılar, Çekerek Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

17 Mart 2011 Perşembe

‘Sarsıcı’ bir mektubun düşündürdükleri

Sürur Öztürk

Ankara’da öğrenim gören bir üniversite öğrencisi, memleketi Yozgat’ın bir köyünde çiftçilik yapan dedesini ziyaret ettikten sonra, Yozgat’taki çiftçilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı özetleyen bir mektup kaleme almış. Bu mektubu da, Zaman gazetesi köşe yazarı Ahmet Turan Alkan’a göndermiş.

Ahmet Turan Alkan, harikulâde bir duyarlılık örneği göstererek, mektubu köşesine taşıdı. Alkan, mektubu Zaman’daki köşesine taşıdıktan sonra, Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de ilâve bilgiler vererek konuyu köşesinde ele aldı.

Konu, birkaç bakımdan büyük önem taşıyor.

İşte AK Parti aday adaylarının listesi

12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde Yozgat Milletvekilliği için AK Parti’ye 35 başvuru yapıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdülkadir Akgül ve Mehmet Çiçek, 12 Haziran seçimi için de aday adayı olurken, AK Parti’den Milletvekili seçilip daha sonra Abdüllatif Şener’in liderliğindeki Türkiye Partisi’ne geçen Mehmet Yaşar Öztürk, aday adaylığı için başvuruda bulunmadı.

İşte, Yozgat’ın AK Parti’ye başvuruda bulunan aday adayları:

Yozgatlı çiftçi çocuğunun mektubunu
gazeteci Ahmet Taşgetiren de köşesine taşıdı

Yozgat’ta çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olduğunu ve Ankara’da öğrenim gören bir üniversite öğrencisi olduğunu belirten bir gencin mektubunu, Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan’dan sonra, Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de köşesine taşıdı.

İşte, gazeteci Taşgetiren’in o yazısı:

16 Mart 2011 Çarşamba

Bütün AK Parti aday adayları bu mektubu okumalı:
“Ya Rabbi, Tayyip Erdoğan’a bunun hesabını sor”

Ankara’da öğrenim gören ve çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirten üniversite öğrencisi Yozgatlı bir genç, Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan’a bir mektup göndererek, Yozgat’taki çiftçilerin ekonomik durumunu anlattı. Gazeteci Alkan, Yozgatlı üniversite öğrencisinin mektubunu bu gün köşesinde yayınladı.

İşte, Ahmet Turan Alkan’ın o yazısı:

15 Mart 2011 Salı

MHP’nin 9 milletvekili Yozgat’a geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından görevlendirilen 9 milletvekili, seçim çalışmaları yapmak ve ‘millî ruhu canlandırmayı’ amaçlayan “Yozgat Hareketi”ni başlatmak üzere, 17 Mart’ta Yozgat’a çıkarma yapacaklar.

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarının MHP Genel Merkezi’ne yapılacağını bildirdi. Çınarer, 14 Mart’ta başlayan müracaat süresinin 21 Mart’a kadar devam edeceğini kaydetti.

Altan, Sorgun’a Türkiye üçüncülüğü getirdi

Sorgun Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Altan, Isparta’da yapılan ve 55 ilden 750 sporcunun katıldığı Okullar Arası Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

Sorgun Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşen Gülsün Altan ise, çeyrek finalde rakibine yenildi ve Türkiye yedincisi oldu.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Tekvando şampiyonasında Türkiye üçüncülüğünü elde eden Ömer Altan’ı, antrenörü Ahmet Turan ile birlikte makamında kabul ederek, çeyrek altınla ödüllendirdi.

Salina’nın tuzu Yozgat’tan

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi’ndeki Tuz Gölü’nde üretim yapan Salina Tuz Fabrikası’nın Genel Müdürü Himmet Kara, işledikleri kaya tuzunu Yozgat’tan getirdiklerini söyledi.

Yapılan keyfî zamlar tuz imalatçılarını zora soktuğunu belirten Kara, “35 yıldır göl tuzu işleyen fabrikamız artık kaya tuzu işliyor. Cihanbeyli Yavşan Tuzlası işletmemize 30 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen, şu an işlediğimiz kaya tuzunu 600 kilometre uzakta olan Yozgat’tan getirtiyor olmamızın nedeni, fiyatının göl tuzuna göre 3 kat daha düşük olmasıdır” diye konuştu.

14 Mart 2011 Pazartesi

Akgül’ün “milletvekilliği algısı” üzerine…

Yorum - Sürur Öztürk

30 Kasım 2007 Cuma tarihli İleri gazetesinde “Akgül itiraf etti” başlığıyla yayınlanan haber hayli dikkatimi çekmişti. Gazetenin kupürünü arşivime almıştım.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün geçtiğimiz günlerde ‘aday adaylığı’ konusunda yaptığı değerlendirmeyi okuduğumda, Sayın Akgül’ün, henüz 4 ay 7 günlük milletvekiliyken yaptığı o eski değerlendirmesini hatırladım.

‘30 Kasım 2007 Cuma’ tarihli İleri gazetesinde “Akgül itiraf etti” başlığıyla yayınlanan ve Tarık Yılmaz imzasını taşıyan habere göre Sayın Akgül, AK Parti Yozgat Teşkilatı’nın yöneticileri ile yapılan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı toplantıda bakınız neler söylemiş:

AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Ataş:
Temayül yoklaması tek kriter değil

AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, aday belirleme sürecinde tek kriterin temayül yoklaması olmadığını söyledi.

Mustafa Aktaş, Habertürk televizyonu canlı yayınında muhabirin sorusunu cevaplarken, şu açıklamada bulundu:

“Temayülden birinci çıkmış bir aday adayı aday gösterilmeyebileceği gibi, temayülde hiç yer almayan bir aday adayı da aday gösterilebilir. Çünkü tek kriter temayül değil. Aday adayları tek tek mülâkata alınacak.”

(Yozgat Muhabir)

AK Parti Aday Adayı Doğan: Yozgat’a kalifiye eleman yetersizliğinden dolayı yatırım yapılamadı

AK Parti’den Yozgat Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan işadamı Erkan Doğan, AK Parti iktidarında işsizlik oranının ülke genelinde düşmesine rağmen Yozgat’ta % 13.7 gibi yüksek bir oranda kaldığına dikkat çekti. Bunun sebebini istihdam yetersizliğine ve göçe bağlayan Doğan, kalifiye eleman yetersizliğinden dolayı yatırımların gerçekleştirilemediğini söyledi.

İşadamı Erkan Doğan, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla, milletvekili aday adaylığını açıkladı. Kalabalık bir grupla İl Başkanlığı’na gelen Doğan, başvuru formunu İl Başkanı Fahri Açıkgöz’e teslim etti.

13 Mart 2011 Pazar

Bozdağ: CHP’nin adı ‘Halk’ değil ‘Halt Partisi’ olsun

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar’ın “Baykal beni taciz etti” iddiası sonrası CHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ismi ‘Cumhuriyet Halt Partisi’ olarak değiştirilsin; çünkü karıştırmadıkları halt kalmadı” dedi.

Bozdağ, partisinin Mersin teşkilatınca düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ toplantısında yaptığı konuşmada, “Ben böyle bir siyaset, böyle bir rezalet görmedim. Dallas dizisini geçtiler” diye konuştu.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)

DDY Genel Müdür Danışmanı Albayrak adaylığını açıkladı: “Yozgat göç şehri değil güç şehri olacak”

Devlet Demir Yolları Genel Müdür Danışmanı Mustafa Albayrak, AK Parti’den Yozgat milletvekili aday adayı oldu.

Yozgat’ın girişinde uzun bir araç konvoyu ile karşılanan Mustafa Albayrak, kalabalık grupla birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gelerek milletvekili aday adaylık müracaat formunu İl Başkanı Fahri Açıkgöz’e teslim etti.

Albayrak, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1973 Yozgat Merkez ilçeye bağlı Lök Köyü doğumlu ve 21 yıllık devlet tecrübesine sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

12 Mart 2011 Cumartesi

Otomobil hareket hâlindeyken alev aldı,
yolcuları yanmaktan köylüler kurtardı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde seyir hâlindeki otomobil alev aldı. Araçta bulunan 5 kişi köylüler tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karaveli Köyü’nün yakınlarında saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda Sarıkaya İlçesi’nden Sorgun’a gitmekte olan Sarıkaya Akbucak Köyü Muhtarı Cesur Çamlıdağ’ın kullandığı 66 NE 026 plakalı LPG’li otomobil, seyir hâlindeyken motor kısmı aniden alev aldı. Yangın kısa sürede büyüyerek otomobilin tamamını sardı. Bir anda alev topuna dönen otomobilde bulunan sürücü Cesur ile Sevgi, Sulhar, 10 yaşındaki Mehmet Emin ve 7 yaşındaki Şamil Çamlıdağ, yaralı olarak köylüler tarafından araçtan son anda çıkartıldı.

Daha sonra olay yerine gelen Jandarma ve İtfaiye ekipleri, yanan aracı söndürdü. Yaralılar, ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

10 Mart 2011 Perşembe

Çayıralan’ın bayan Kaymakamı göreve başladı

Yozgat’ın Çayıralan Kaymakamlığı’na tayin edilen ve 21 Şubat’ta göreve başlayan Hatice Bayar, 1 Mart’ta köy muhtarlarıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya ilgili daire amirleri de katıldı.

Kaymakam Bayar, 2 Mart’ta da İlköğretimden mezun olup ortaöğretime devam etmeyen öğretim çağındaki kız çocuklarını evlerinde ziyaret etti. Bayar, Derekemal Köyü’nde Güzide Dursun, Canan Atalay, Banu Doğanay, Nazan Karagöz; Konuklar Beldesi’nde Hüsne Erkoç, Menteşe Köyü’nde de Hatice Orhan ve ailesiyle görüşerek, kız öğrencilerin açık öğretime kaydolmalarını sağladı.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Ekinci, Vakıf Müdürü Zeynep İnan ve Rehberlik Öğretmeni Menduh Kısır da katıldı.

Akdağmadeni İlçesi’nde operasyon

Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nın internet sitesinde yayınlanan habere göre, emniyet güçleri tarafından Ağrı’nın Diyadin ilçesi ile eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde Umut Gökboğa’nın evine baskın düzenlendi. Gökboğa gözaltına alındı.
(Yozgat Muhabir)

AK Parti’de aday belirleme süreci hızlandı

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Mart’a kadar istifa etmeleri gerekiyor.

AK Parti’den aday adayı olacak erkek talipliler 3 bin, bayan talipliler ise bin 500 Lira başvuru ücreti yatıracaklar.

Adaylık için ilk başvuruyu Göz Doktoru Dr. Ertuğrul Soysal yaptı. Mühendis Hasan Sarıkaya ise, başvuru ücretini yüksek bulduğu için aday adaylığından vazgeçti.

Sorgunlular, Kastamonu-Tosya Yaren Meclisi’nde

Tosyaturk.com’un haberine göre, Tosya Ahi Yaran Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yaren Meclisi ocak yakma mevsiminin sonuna doğru geleneksel misafir ağırlama törenlerinde Sorgunluları ağırladı.

“Bu kez misafirler Yozgat’tan” başlıklı haber şöyle:

8 Mart 2011 Salı

Yozgat’taki garabet: İlçe milletvekilliği

Sürur Öztürk

Bu yazıya başlık olarak “Hangi Yozgat?” başlığını koymayı düşünüyordum. Çünkü Yozgat’ın geri kalmasının en önemli sosyal sebeplerinden birisinin, herkesin farklı bir Yozgat algısına sahip olması, herkesin Yozgat’ı kendi yaşadığı muhitten ibaret görmesi olduğuna inanıyorum.

Yozgat’ın ilçelerinde yaşayanlar için Yozgat, adeta bulundukları ilçeden ibaret. Beldelerinde yaşayanlar için o beldeden, köylerinde yaşayanlar için o köyden ibaret… Merkez ilçede yaşayanlar için de durum ne yazık ki farklı değil. Onlar için de Yozgat, merkez ilçeden ibaret…

6 Mart 2011 Pazar

Yozgat İl Özel İdare binası ve alış veriş merkezi için ulusal mimarî proje yarışması açıldı

Yozgat İl Özel İdaresi, Yozgat İl Genel Meclisi-İl Özel İdare Binası ve Alış Veriş Merkezi (AVM) için Türkiye çapında mimarî proje yarışması düzenliyor.
Yarışmaya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin Mimarlar Odası üyesi olan ve şartnamede belirtilen diğer şartlara uygun durumdaki herkes katılabilecek.

Projelerin, 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar elden raportörlüğe teslim edilmesi gerekiyor. Yarışma jürisi, 27 Mayıs 2011 Cuma günü değerlendirme çalışmaları için toplanacak, 18 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 14.30’da da kolokyum yapılacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 23 Mayıs 2011.

Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda; birinci seçilen proje sahibine 60 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 25 bin Lira para ödülü verilecek. Değerlendirme sonucunda mansiyona lâyık görülen 5 projenin sahibine de 15 biner Lira ödül verilecek.

Açıkgöz: Aday adayı olacak bürokratların
10 Mart’a kadar istifa etmeleri gerekiyor

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun kararına göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve aday adayı olacak bürokratların 10 Mart 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Açıkgöz,AK Parti’ye ülke genelinde ve Yozgat’ta büyük bir teveccühün olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ekici’nin tren eleştirisi, 2009’daki gafını hatırlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, partisinin Kütahya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümeti’ni, vatandaşları hızlı tren ile yanıltmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘eski alışkanlıklarını devam ettiren bir süreçte insanları trene baktırmaya çalıştığını’ öne süren Ekici, “Dün Erzincan’da hızlı tren vaad etti. ‘Trene bak trene’ oyununu önceki seçimlerde Yozgat’ta oynamışlardı, şimdi Erzincan’da oynadılar” dedi.

Ekici’nin hızlı tren eleştirisi, 2009 yılında Eymir Beldesi’nde yaptığı gafı hatırlattı. Ekici, AK Partililere hitaben “Çıkın karşıma, trene nasıl bakılır size göstereyim” diyerek gaf yapmıştı. Ekici, Eymir’de şöyle konuşmuştu:

Varinli: Ziraat Fakültesi çiftçilere rehber olacak

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, sivil toplum kuruluşlarının teşekkür ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “Ziraat fakültemizin hizmete girmesi ile üniversitemizin temel rolü, çiftçilere öncülük ve rehberlik etmek olacak” dedi.

Varinli, “Ziraat fakültemizin hizmete girmesi ile yapacağımız bilimsel çalışmalarla, çiftçilerimize uygulamalı ve görerek tarım yapma olanağı sağlayacağız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve büyük destekte bulunacağız. Çiftçilerimizin daha yüksek verim elde etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız ve çiftçilerimizin sorunlarına çözüm yolları bulacağız” diye konuştu.

Kısa bir süre önce yapılan Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu sonrası yeniden başkanlığa seçilen İsmail Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli’yi makamında ziyaret etti. Bozok Taşıyıcılar Kooperatifi yetkilileri de Rektör Varinli’ye ziyarette bulundular.

5 Mart 2011 Cumartesi

Bakan Şimşek çimento fabrikasını gezdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait çimento fabrikasında incelemelerde bulundu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’ya dönüşünde Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne geldi.

Bakan Şimşek’i burada Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Yenifakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, İl Genel Meclis Üyesi Bayram Eroğlu ile belde belediye başkanları karşıladı.

Maliye Bakanı Şimşek, Boğazlıyan’da özel sektöre ait çimento fabrikasını gezerek fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Şimşek, bir süre dinlendikten sonra Ankara’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

(Kaynak: haber3.com)

Akgül: Çocuk Yuvası’ndan Fen Lisesi’ni ya da üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs vereceğim

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Yozgat Çocuk Yuvası’nda barınmakta olan ve Fen Lisesi’ni veya üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs vereceğini söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, partisinin il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya gelerek, şehir merkezinde bazı ziyaretlerde bulundu.

Hoşgörüsüyle dünyaya örnek olabilecek şehir: Yozgat

Yorum - Sürur Öztürk

Merhum Abbas Sayar’ın o meşhur “Yozgat Var, Yozgatlı Yok” isimli kitabında, Yozgat’a gerek kendi tercihleri ile yerleşmiş gerekse mecburî ikamete tabi tutuldukları için bir süre Yozgat’ta yaşamış olan gayrimüslimlerin, Yozgat’ı ve Yozgatlıları ne kadar çok sevmiş olduklarını okuduğumda, Yozgat’ın tarihine olan ilgim daha da artmıştı. Alman kadınların, Yozgat’tan ayrılırken Yozgatlı kadınlara sarılıp ağlaştıklarına dair kayıtlar, ne kadar da önemliydi.

‘Yozgat Belediyesi, biraz ufkunu geniş tutsa, sırf geçmişteki bu ilişkiler sebebiyle bile Yozgat ile Almanya arasında bir dostluk köprüsü kurabilir’ diye düşünmüştüm.

‘Gerek Ermeniler ve Rumlarla 1915 yılına kadar devam eden kaynaşmışlık, gerekse Almanlar, Bulgarlar gibi Yozgat’ta yaşamış olan yabancılara karşı gösterilen Yozgat misafirperverliği, özenle hazırlanmış çalışmalarla Türkiye’ye ve dünyaya iyi bir şekilde anlatılabilecek olsa, Yozgat, o muhteşem hoşgörüsüyle uluslar arası alanda özel bir yere sahip olabilir’ diye düşünüyorum.

Yozgat’ın tarihindeki Türk – Ermeni ilişkilerine dair bilimsel araştırmaları okudukça içim sızlar. Bu kadar kaynaşmış, bu kadar dayanışma hâlindeki iki toplumun, özellikle İngilizlerin kışkırtmaları sonucu bir dönem kan dökecek kadar birbirlerine düşman hâle gelmiş olmalarını bir türlü kabullenemem.

4 ciltlik eser

Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen “Osmanlı Toplumunda Birlikte Yaşama Sanatı: Türk Ermeni İlişkileri Örneği” konulu 1. Uluslar arası Sosyal Araştırmalar Sempozyumu’nda bilim adamlarının sunduğu tebliğler, 2007 yılında “Hoşgörü Toplumunda Ermeniler” ismiyle 4 cilt hâlinde yayınlanmış.

Prof. Dr. Metin Hülagü, Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirci ve Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan tarafından hazırlanan bu dev eserin dördüncü cildinde, Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca’nın, Doçentlik döneminde söz konusu sempozyumda sunduğu tebliği ile karşılaşınca, yazdıklarını ilgi ve heyecanla okudum.

Sayın Karaca’nın son derece önemli tespitlerle dolu tebliğini sizlerin de okuyabilmeniz için, sözünü ettiğim kitaptan yazıya geçirdim. İngilizler iki toplumu birbirine düşürene kadar, bakın Yozgat halkı ile Ermeni vatandaşlarımızın ilişkileri nasıl da etle tırnak gibiymiş:

4 Mart 2011 Cuma

Yozgat Muhabir değil Blogger kapatıldı

İnternet ortamında Yozgatlılar tarafından ilgiyle takip edilen “Yozgat Muhabir” isimli haber blogu’nun yayıncısı ,Sürur Öztürk, siteye girenlerin karşılaştıkları “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Sürur Öztürk, www.yozgatmuhabir.blogspot.com isimli siteye değil, bu siteyi de yayınlayan ve Google’ın bir alt şirketi olan www.blogger.com’a erişim yasağı konduğunu, bu sebeple de Blogger tarafından yayınlanan binlerce sitenin hepsinde “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresinin gözüktüğünü kaydetti. Öztürk, şu açıklamada bulundu:

“blogspot.com uzantılı birkaç sitenin, yayın hakkı Digitürk’e ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınlaması sebebiyle Digitürk, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne şikâyette bulundu. Bu şikâyet üzerine mahkeme, bu blogları da barındıran blogger.com’a erişim yasağı getirdi. Dolayısıyla, birkaç kişinin yaptığı yayın ihlâli sebebiyle, Blogger’a bağlı olarak yayın yapan binlerce bloga erişim de engellenmiş oldu. Üstelik Blogger’a kayıtlı milyonlarca blogun tamamında “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresinin gözükmesine sebep olunarak, yayın ihlâli ile hiçbir ilgisi bulunmayan yayıncılar da okuyucuları nezdinde zan altında bırakıldı. Yapılan işlem kanuna uygun olabilir ama hukuka uygun değildir. Çünkü yayın ihlâli ile hiçbir ilgisi olmayan binlerce blog yayıncısı ve milyonlarca blog okuyucusu mağdur edilmiştir.”

Öztürk, erişim yasağının kaldırılmaması hâlinde, Yozgat Muhabir’in bir süre sonra yozgatmuhabir.com adresine taşınarak yayınını sürdüreceğini belirtti.

2 Mart 2011 Çarşamba

Digitürk şikâyet etti, Blogger kapatıldı
“Yozgat Muhabir”e Türkiye’den erişilemiyor

Google’ın alt şirketlerinden Blogger’ın ücretsiz hizmeti olan blogspot.com’a Türkiye’den erişim, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellendi.

Bu sebeple, blogspot.com uzantılı binlerce site gibi yozgatmuhabir.blogspot.com’a da Türkiye’den erişilemiyor. Erişim yasağı kaldırılana kadar yayınımıza ara veriyoruz. Yozgat Muhabir, yayınını yakında yozgatmuhabir.com üzerinden sürdürecek.

Mahkeme kararının, blogspot.com uzantılı bir internet sitesinin yayın hakları Digitürk’e ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınladığı için, Digitürk’ün şikâyeti üzerine alındığı açıklandı.

Erişim engelinin telif yasalarının ihlâl edildiği blog siteleri yerine platformun tamamına uygulanması, Türkiye’de internet hukuku ve içtihadının henüz yerleşmediğinin ve hak arayıcı tarafında ne gibi yanlış algı, icraat ve amacı aşan ağır yaptırımlara yol açabileceğinin bir göstergesi oldu.

Bloglara erişimler sadece yurtdışı çıkışlı server’lar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

(Yozgat Muhabir)

1 Mart 2011 Salı

Boğazlıyan’dan Millî Takım kampına…
Tutay: Ülkeme madalya kazandıracağım

Boğazlıyan Emniyetspor Kulübü bünyesinde yer alan Boks Takımı sporcusu Türkiye Şampiyonu Bekir Tutay, Milli Takım kampına davet edildi.

Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonası’nda 63 kiloda Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanan Boğazlıyan Emniyetspor Kulübü Sporcusu Bekir Tutay, Yıldız Erkekler Avrupa ve Dünya Boks Şampiyonası’na katılabilmek için Milli Takım hazırlık kampına davet edildi.

03-31 Mart 2011 tarihleri arasında Kastamonu’da yapılacak olan Milli Takım hazırlık kampına kalacak olan Bekir Tutay, kamptan hemen sonra Azerbaycan ile ikili kamp için 15 gün Azerbaycan’da kalacak.

Tutay, bu yıl düzenlenecek olan Yıldız Erkekler Avrupa ve Dünya Şampiyonası için Macaristan, Rusya, Küba ve Kazakistan’a da gidecek.

Büyüksoy, SP İl Teşkilatı’nı istifaya çağırdı

“Merhaba Yozgat” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Recai Büyüksoy, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmeddin Erbakan’ın vefatına dair hiçbir açıklama / değerlendirme yapmayan SP Yozgat İl Teşkilatı’nı istifaya davet etti.

Recai Büyüksoy, SP’nin akıbeti konusunda da şu öngörüde bulundu:

“Erbakan’ın defnedilmesiyle birlikte, onun gücüyle, birikimiyle birlikte direnmeye çalışan Saadet Partisi, teşkilatları ve barındırdığı isimler sayesinde kısa süre içerisinde yok olacak…”