28 Şubat 2011 Pazartesi

“Yozgat Tanıtım Günleri”nin
baskı işlerini hangi matbaa yapacak?

Sürur Öztürk

“Yozgat Tanıtım Günleri” trafiğini takip ediyor musunuz?

Ben, hayli ilginç ve ibretlik bulduğum bu süreci, uzaktan da olsa, sürükleyici bir romanı okur gibi ya da ilginç bir filmi seyreder gibi takip ediyorum.

Sizin de dikkatinizi çekti mi? Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, İleri gazetesini ziyaret ediyor, “Yozgat Tanıtım Günleri” hakkında Genel Yayın Yönetmeni Erhan Kayhan’a bilgi veriyor. Koç gibi Ankara’dan gelen İleri’nin sahibi Mükremin Kayhan da, aynı gün Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ediyor…

Ne kadar da ilginç…

Milli sporcu Gürsoy: Neden Sarıkaya’dan bir dünya şampiyonu tekvandocu çıkmasın?

Millî tekvandocu Mustafa Gürsoy, Sarıkaya Belediyesi Tekvando Spor Kulübü’ne Kaymakamlığın destek verdiğini, kendisinin de elinden gelen desteği vereceğini, Avrupa ve dünya şampiyonu olmanın da zor olmadığını belirterek, “Sarıkayamızdan neden tekvandocu dünya şampiyonları çıkmasın?” diye sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tekvando Genel Koordinatörü Millî Tekvandocu Mustafa Gürsoy, Sarıkaya Belediyesi Tekvando Spor Kulübü’nü ziyaret ederek Tekvando Antrenörü Murat Açıkgöz ve sporcularla sohbet etti.

Kalp krizi geçiren asker hayatını kaybetti

Yozgat’ta, İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir er, çarşı izni sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Niğde nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akyüz, bu gün sabah saatlerinde çarşı iznine çıkarak şehir merkezinde bulunan bir internet kafeye gitti. 6 aylık asker olan Akyüz, arkadaşlarıyla oturduğu sırada kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Hemen olay yerine 112 sağlık ekibi çağırıldı. Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akyüz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ümit Akyüz’ün Niğde nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Antalya’da ikamet ettiği öğrenildi. (Kaynak: yeniufukgazetesi.com.tr)

27 Şubat 2011 Pazar

Erbakan vefat etti

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Erbakan’ın kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Erbakan’ın cenazesinin 1 Mart Salı günü İstanbul Fatih Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi’deki aile kabristanında eşinin yanına defnedileceği bildirildi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, Erbakan’ın vasiyeti gereği Ankara’da resmi bir tören düzenlenmeyeceğini, sade bir törenle defnedileceğini kaydetti.

SP Genel İdare Kurulu Üyesi ve eski Genel Başkanı Recai Kutan, bu gün hayatını kaybeden eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın naaşının, Salı günü saban 08.00’de özel uçakla İstanbul’a gönderileceğini söyledi.

Mermertaş: Burçin Ergen kültür müdürü olsun

“Merhaba Yozgat” gazetesi Yazıişleri Müdürü Çetin Mermertaş, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen’in İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmasını önerdi.

“Müdür mü aranıyor?” başlıklı yazısında isim vermeden Yozgat Muhabir’in “Yozgat’a kültür müdürü aranıyor” başlıklı haberine atıf yapan Çetin Mermertaş, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen’in İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmasını önerdi. Mermertaş, önerisini şöyle dile getirdi:

Sorgun’da Jandarma er intihar etti

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Jandarma Karakolu’nda nöbet esnasında ‘kendini vurduğu’ iddia edilen asker, hayatını kaybetti.

Olay önceki gece 03.35 sıralarında Sorgun İlçe Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Sivas’ın Şarkışla nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Jandarma Er Cemal Karakurt, psikolojik sorunları sebebiyle 22 günlük izne ayrıldı. Sorgun İlçe Jandarma Karakolu’na dönüş yapan Jandarma Er Cemal Karakurt’un çevre emniyet nöbetçisiyken gece saat 03.35 sıralarında kendisine zimmetli tüfeğiyle bir el ateş ederek intihar ettiği iddia edildi. Karakurt, olay yerinde hayatını kaybetti.

“Ordu, işler yoluna girmesin diye müdahale etti”

“1961 Anayasası’nın dibacesindeki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘vatanı koruma ve kollama’ amacıyla müdahale ettiği ibaresi çıkarılmalıdır. Bu yüzden her on yılda bir, asker müdahale ediyor. Eğer 12 Eylül olmasaydı, bir parti tek başına iktidara gelecekti ve anarşi duracaktı. Eğer ordu müdahale etmeseydi işler yoluna girecekti. Generaller, bunu bildikleri için müdahale ettiler.”

Bu sözler, 12 Eylül darbesinden sonra tutuklanan Alparslan Türkeş’in, tutukevinde bir sohbet sırasında gazeteci Oral Çalışlar’a söylediği sözler.

26 Şubat 2011 Cumartesi

Ekici: Engin Alan’ı milletvekili adayı yapacağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “Kendisi de takdir ederse, ilk seçimde Engin Alan’ı milletvekili adayı yapacağız” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Samsun Büyük Otel’de bazı MHP Milletvekilleriyle birlikte düzenlediği ‘basınla sohbet toplantısı’nda, Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Emekli Korgeneral Engin Alan’ı milletvekili adayı göstereceklerini söyledi. Mehmet Ekici, bir muhabirin sorusu üzerine, şu açıklamada bulundu:

25 Şubat 2011 Cuma

Yalçın Küçük, MHP büyük

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, Ergenekon şüphelisi Soner Yalçın’la ilgili düşüncelerini Akşam’a anlatmış. İyi de etmiş.

Satır arasındaki bir ifade dikkatimi çekti: “Engin Alan kararından dolayı Devlet Bahçeli’ye teşekkür edeceğim.”

Allah razı olsun.

Engin Alan kim? Balyoz davasının tutuklu sanıklarından emekli bir korgeneral...

“Eskiden düğünümüz de cenazemiz de güzeldi”

Asım isimli okuyucumuzun ‘Taziye Evleri’ uygulamasını tartışmaya açması üzerine, Memduh Ünal ve Kadir Yıldırım isimli okuyucularımız da, Yozgat’ta daha 15 yıl öncesine kadar yaşatılan ‘taziye kültürü’nü özetleyen yorumlar gönderdiler.

Memduh Ünal, bu konuda şunları yazıyor:

“Asım Bey kardeşim, siz her ne kadar Sürur Beyden ricada bulunsanız da, haddim olmayarak da olsa sizinle Yozgat merkezde vefat eden bir hemşehrimizin ardından yapılan cenaze ve başsağlığı hakkında bundan 15 yıl öncesine kadar yaşatılanları aktarmak isterim.

Libya’dan dönen işçileri karşılayan Başer:
Büyük bir devlet olduğumuzu bir kere daha gördük

Libya’dan Yozgat’a dönen işçiler davul zurna ile karşılandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kanlı çatışmaların yaşandığı Libya’da bulunan toplam 25 bin Türk vatandaşından bugüne kadar Türkiye’ye getirilen 8 bin 360 kişi arasında yer alan 13 Yozgatlı işçi de, memleketlerine döndü.

Başer: Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gördük

Libya’dan tahliye edilerek memleketlerine dönen Yozgatlı işçiler, otobüs terminalinde aileleri ve yakınları tarafından davul zurna ile karşılandılar. Yozgatlı işçileri karşılama törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de katıldı.

Başkan Başer, Türk işçilerin sağ salim memleketlerine dönmelerinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Başer, “Hemşehrilerimiz ailelerine kavuştu. Libya’da yaşanan olayları izliyoruz. Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gördük. Diğer ülkeler vatandaşlarına sahip çıkamazken, Türkiye binlerce vatandaşını sağ salim yurda getirdi” diye konuştu.

24 Şubat 2011 Perşembe

Yozgat’a kültür müdürü aranıyor

Cemal Büyüker, kültür müdürlüğünü kabul etmedi

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut’un geçen yılın sonlarında Bayburt’a tayin edilmesiyle boşalan makama isim arayışları devam ediyor.

Yozgat Muhabir’in edindiği bilgiye göre, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, bir süre önce, aslen Yozgatlı olan İzmir’in Gaziemir İlçesi Millî Eğitim Müdürü Cemal Büyüker’e teklif götürdü. Ancak Büyüker, ailevî şartlar sebebiyle, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Yozgat’a dönmeyi uygun görmediğini ifade etti.

(Yozgat Muhabir)

23 Şubat 2011 Çarşamba

Basına ‘hediye’ gönderen aday adayı kim?

Sürur Öztürk

Okuyucuları bilirler; “Yeni Ufuk” gazetesinin sahibi Bekir Çaylak, her köşe yazısının sonunda “Kim kimdir?” başlığı altında birtakım ipuçları vererek, birer cümlelik ‘haber bilmeceleri’ sorar okuyucularına.

Bu günkü “Kim kimdir” başlığı altında sorulan ‘haber bilmeceleri’nden özellikle birisi dikkatimi çekti.

Çaylak, bu bilmecesinde, “Basın kuruluşlarına gönderdiği hediyelerle şimdiden herkese gülücükler dağıtan nazik düşünceli aday adayı!” diye sormuş sorusunu…

Soyer: Taziye evleri, trafik yoğunluğundan dolayı her cenazede baş gösteren sıkıntıyı gidermek için

Yozgat’taki ‘Taziye Evleri’ uygulaması tartışılıyor

“Yozgat Haber” gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, bir okuyucunun “Yozgat” gazetesinin internet sitesine gönderdiği ve “Yozgat Muhabir”in gündeme taşıdığı ‘Taziye Evleri’ eleştirisini, köşe yazısında değerlendirdi. “Vesile olsun da dişimi kırsın” başlıklı bu günkü yazısında Soyer, Yozgat’ta ‘İnsanların yoğun araç trafiğinden kocaman cadde ve sokaklarda yürüyemez hâle geldiğini’ belirterek, “İşte tâziye evleriyle bu sıkıntı ortadan kalkacak” diye yazdı.

Soyer, “Asım” imzalı okuyucu yorumunda ifade edilen ‘Taziye Evleri’nin Yozgat kültürüyle bağdaşmadığına dair eleştiriyi de şöyle değerlendirdi:

“ ‘Ölüm bizim ama bizim eve tâziye ve yas almak için, acımızı paylaşmak için gelmeyin!’ algısına sâhip okur, herhalde cenaze merasimlerine sıklıkla iştirak etmiyor. Etmiş olsaydı, yaşanılan karmaşayı / hengâmeyi asla ‘es’ geçmezdi, eminim. (…) Şu hâlde, değil üç tâziye evi, on üç tâziye evi yapılsa; her mezarlığa birkaç tane kondurulsa, ev ziyaretleri eksilmez; bu köklü töre hükmünü yitirmez.”

Aynı anda birkaç cenaze olursa ne olacak?

Bu arada, “Yozgat Muhabir”in konuya dair haberine yorum gönderen isimsiz bir okuyucu da, aynı anda birkaç cenaze merasimi olması hâlinde meydana gelebilecek karmaşaya işaret etti. İsimsiz okuyucunun gönderdiği ‘yorum’ şöyle:

22 Şubat 2011 Salı

Yozgatlı Başsavcı Aykut Cengiz Engin,
İstinaf mahkemesi başsavcılığına getirildi

Yozgatlı bürokratlardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Aykut Cengiz Engin, geçen yıl, Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan ile yaptığı görüşmenin ses kaydının internette yayınlanması sebebiyle gündeme gelmişti.

“Taziye Evleri”ni işadamları yaptırıyor,
Başer, reklam panosuna kendi fotoğrafını koyuyor

“Yozgat” gazetesinin internet sitesinde Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e gönderilen e-mail mesajlarının yayınlandığı “Mesaj Kutusu”nda yer alan bir mesaj, ‘Taziye Evleri’ne dair reklam panolarını tartışmaya açıyor.

“Kamil Biricik “ imzasıyla gönderilen mesajda, şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın Başkan, caddede afişler gördüm. İki tane işadamımız mezarlıklarımıza taziye evi yapıyor, üstünde sizin resimleriniz var. Bu sizin reklamınıza girmiş. Lütfen resimlerinizi kaldırınız. Teşekkürler.”

‘Taziye Evi’, Yozgat kültürüne uygun mudur?

Diğer taraftan, Yozgat gazetesi köşe yazarlarından Sürur Öztürk’ün “Sen niye milletvekili olmak istiyorsun kardeşim?” başlıklı yazısına ‘yorum’ gönderen bir okuyucu, “Taziye Evleri” uygulamasının ‘Yozgat kültürü’ne uygun olup olmadığının sorgulanmasını istiyor. “Asım” imzasıyla gönderilen mesajda şu ifadeler yer alıyor:

Yatakhanesi yanan okuldan öğrencilerin
geç tahliye edilmeleri tepkilere sebep oldu

Yozgat’ın Saray Beldesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve 200 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin pansiyon bölümünde çıkan yangın sonucu, 16 odadan oluşan yatakhanenin 8 odası tamamen yandı, 4 odada da büyük hasar meydana geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında 10-12 odada aynı anda başlayan yangının kundaklama sonucu çıktığı, bir öğrencinin yatakhaneleri ateşe verdiği iddia ediliyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okulda eğitime 3 gün ara verildiğini duyurdu.

21 Şubat 2011 Pazartesi

Mahkeme, Çekerek’teki memurun haftada 1 gün Sarıkaya’da görevlendirilmesi işlemini iptal etti

Yozgat Çekerek Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir sağlık memurunun Perşembe günleri başka bir hastanede 1 günlük geçici olarak görevlendirilmesi üzerine açılan davada Yozgat İdare Mahkemesi, memurun haftada 1 gün başka bir kurumda görevlendirilmesi işlemini iptal etti.

Yozgat Çekerek Devlet Hastanesi’nde görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi anestezi teknisyeninin Perşembe günleri Sarıkaya İlçe Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesi üzerine sendika tarafından Yozgat İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Davayı görüşen mahkeme, verdiği kararda, geçici görevlendirme işlemlerinde kamu hizmetlerinin yürütülmesinin amaç edinilmesi gerektiğine dikkat çekerek, yapılan işlemde kamu yararı ile bağdaşmayan, ilgiliyi görevinden fiilen uzaklaştırma veya cezalandırmak gibi hizmet gereklerine ters düşen bir sonuç amaçlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

20 Şubat 2011 Pazar

Sabah Yazarı Yavuz Donat:
Yozgatlılar Viyana’yı fethetmişler

40 bin Yozgatlının yaşadığı Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, geçen yıl Aralık ayında Yozgat’a gelerek Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ziyaret etmişti.

Bir Türk ile evli olan Büyükelçi Gürer, Avusturya’da yaşayan Yozgatlıların derneklerinin çok faal olarak çalıştığını, çok önemli makam ve mevkilerde görev yapan Yozgatlılar olduğunu belirterek, “Adını sıkça duyduğum ve özellikle tarihî yönden oldukça zengin bir il olduğunu bildiğim Yozgat’ı görüp tanımak istedim” demişti.

Büyükelçi Gürer’in dikkatini çeken Avusturya’daki Yozgatlılar, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat’ın da ilgisini çekmiş. Donat, 12 Şubat 2011 tarihinde yayınlanan “Yozgat Viyana hattı” başlıklı yazısında, Avusturya’da yaşayan Yozgatlılar hakkında bilgiler verdi.

Avusturya’da yaşayan 300 bin Türk içinde çoğunluğu sayıları 40 bini bulan Yozgatlıların oluşturduğunu belirten Yavuz Donat, “Yozgatlılar Viyana’yı fethetmişler” diye yazdı. Donat’ın yazısı şöyle:

Çorum’da 4,1 şiddetinde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, saat 16.13’te merkez üssü Seydim beldesi olan 4,1 büyüklüğünde hafif şiddette deprem kaydedildi.

Yaklaşık 5 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem sonucunda can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Yozgatlı sanatçılar atakta
Cengiz Çelikel’in yeni albümü de çıktı

Yozgatlı Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Cengiz Çelikel’in “Dost Elinden-1” isimli albümü çıktı.

Yozgat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu’nun katkılarıyla çıkan albümün iç kapağında “Kınalı Hasan”ın hikâyesi anlatılıyor. Albümün arka kapağında ise Yozgat’ın en önde gelen sembollerinden tarihî Saat Kulesi’nin geçmiş yıllara ait bir fotoğrafı yer alıyor.

Sanatçının “Dost Elinden-1” isimli albümünde seslendirdiği ilahiler şöyle sıralanıyor:

Tuzu kurular susuyor, baldırı çıplaklar konuşuyor

Sürur Öztürk

Yozgat’ın çok değerli yazarı Siyami Yozgat’ın, 29 Mart 2009 Mahallî İdareler Genel Seçimi’nden 20 gün kadar önce İleri gazetesinde yayınlanan “Seçimi kimler konuşur?” başlıklı yazısındaki tespiti çok ilgimi çekmişti.

Siyami Yozgat’a göre, Yozgat’ta “tuzu kuru” durumda olan ve her devirde işini yürütmeyi bilen ticaret erbabı, siyasî eğilimlerini gizliyor, açıktan konuşmuyor. Buna karşılık, “baldırı çıplak” diye tabir edilen yoksul kesim ise gündelik hayatında sürekli seçimleri konuşuyor.

Siyami Yozgat, 1 Nisan 2009’da yayınlanan “Bir veda yazısı” başlıklı son yazısıyla, İleri’den ayrılmıştı. Çok üzülmüştüm. Yazılarını dikkatle takip ediyor ve gerçekten istifade ediyordum. Yazdıkları, Yozgat için bir kazançtı.

18 Şubat 2011 Cuma

Kayıp genç İzmir Alsancak’ta bulundu

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 11 gün önce ‘çarşıya gidiyorum’ diyerek evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Deniz Çay, polis tarafından İzmir’in Alsancak İlçesi’nde bulunarak ailesine teslim edildi.

Kayıp gencin babası Fazlı Çay, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek karakola müracaatta bulunmuştu.

Emniyet güçleri tarafından aranan genç, İzmir’in Alsancak İlçesi’nde bulunarak ailesine teslim edildi. Baba Fazlı Çay, “İzmir Alsancak Emniyet Karakolu’ndan bana telefon geldi. Oğlumu bulduklarını söylediklerinde İzmir’e gittim. Ardından oğlumu alarak Sorgun’a döndüm. Allah kimseye evlat açısı tattırmasın” dedi.

Hangi üniversite? Kim bu torpilli öğrenciler?

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Yozgat” gazetesinin internet sitesinde yer alan “Serbest Kürsü” bölümüne “İbrahim Çetin” imzasıyla gönderilen mesajda, bazı öğretim görevlilerinin, ‘siyasetçi’ ya da ‘kurumsal kimliği olan insanların’ çocuklarına sınavlarda hak ettiklerinden yüksek not verdikleri iddia ediliyor.

Üniversite ve yüksek okul ismi verilmeyen mesajda, “Bir üniversiteye bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda” bu konuda okul müdürüne şikâyette bulunulduğu, bunun üzerine, yayımlanan sınav sonuçlarının geri çekildiği ileri sürülüyor.

yozgatgazetesi.com’un “Serbest Kürsü” bölümünde yayınlanan mesaj şöyle:

Prof. Acun: Erzurum Valisi Hasan Hayri Paşa’nın Yozgat’taki konak hamamı restore edilmeli

Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat’ın kurucularından Çapanoğlu ailesinin damadı Erzurum Valisi Hasan Hayri Paşa tarafından yaptırılan konaktan geriye kalan hamamın restore edilmesini istedi.

17 Şubat 2011 Perşembe

İşte Yozgat’taki kültür varlıklarının tam listesi

Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün verilerine göre, Yozgat’ta çok sayıda “kültür varlığı” bulunuyor.

Listede sıralanan onlarca tarihî binanın yanı sıra, Yozgat Görpeli Köyü’ndeki Kavak Ağacı, Akdağmadeni İlçesi Karadikmen Köyü’ndeki meşe ağacı ve Yozgat Aşağı Nohutlu Mahallesi’ndeki ceviz ağacı da, “doğal anıt” olarak kaydediliyor.

“Kültürel yapılar”, “idarî yapılar”, “dinî yapılar” ve “sivil mimarî” başlıkları altında tasnif edilen kültür varlıkları şöyle sıralanıyor:

Bir gazeteci arkadaşımız şu konuya açıklık getirse…

Sürur Öztürk

Mahallî gazetelerimizden İleri’de okuduğum bir haberle, Yeni Ufuk’ta okuduğum bir başka haberi yan yana koyunca, kafam karıştı.

Bu sebeple, Yozgat’taki gazeteci arkadaşların bilgisine müracaat etme ihtiyacı duydum.

Rektör adayı Prof. Tamer Uçar:
Üniversite, krizi fırsata dönüştürebilir

Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne aday adayı olduğunu açıklayan Prof. Dr. Tamer Uçar, Son göstergelere göre ekonomisinin yüzde 77’sinin tarıma dayalı olduğu Yozgat’ta, yoksulluk ve işsizliğin had safhada olduğunu söyledi.

Prof. Uçar, “Bu durumdan kurtulmak için aleyhimize görülen şeylerin üniversite sayesinde fırsata dönüştürülmesi ve sadece bu yörede değil, tüm Türkiye’de örnek bir gelişmeye imza atabilmesi mümkündür” dedi.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Varinli: Şahsî menfaatleri için suçluyorlar
Soyer: Bu şerefsizliği kim yapmışsa ifşa etmelidir

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, mahallî basında yer alan bazı haberlerin, kendisini yıpratmak amacını taşıdığını ileri sürerek, “Ben Yozgat’ta bireysel menfaatçilik ötesinde hiçbir şey göremiyorum. Herkes kesesine olursa iyi, olmazsa kötü. Bu böyle olmamalıdır” dedi.

Rektör Varinli’nin bu imasına, Yozgat Haber gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, şöyle tepki gösterdi: “Bu şerefsizliği, bu namussuzluğu kim yapmışsa ifşa etmelidir. Etmezse müfteridir. Yalancıdır. “Tutmazsa izi kalır” mantığıyla hareket etmekle en büyük günahı işlemektedir.”

15 Şubat 2011 Salı

Kaymakamdan Jandarma Komutanına takdir belgesi

Çekerek Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, düzenledikleri operasyonda 936 parça tarihî eser ele geçiren İlçe Jandarma Komutanlığı’nı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Aslan’a takdir belgesi vererek ödüllendirdi.

Tarihî eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, son yıllarda yapılan operasyonlar içerisinde ilk defa en yüksek miktarda Roma, Hitit ve Bizans dönemine ait 936 parça eserin ele geçirildiğini belirten Güngör, şunları söyledi:

Yozgat, 70-80 yıl önce daha güzelmiş

(Fotoğraf Yozgat İl Özel İdaresi’nden alınmıştır.)

Belediyeden nostalji albümü

Yozgat Belediyesi, kuruluşunun 135’inci yılı münasebetiyle, Yozgat’ın yıllar öncesine ait 12 fotoğrafından oluşan ve “Bozok Diyarı” adını verdiği bir ‘nostalji albümü’ hazırladı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek konusundaki anlayışımızın bir göstergesi olarak hazırlamış olduğumuz bu nostalji albümünün, medeniyet ufkumuza olumlu bir katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Başer, “Bozok Diyarı” adıyla hazırlanan set içerisinde kartpostal hâlinde Yozgat şehir merkezinin farklı dönemlerde çekilmiş, nostaljik 12 adet siyah beyaz fotoğrafının yer aldığını ifade etti. Başer, kent tarihinde önemli yere sahip bir çok yapının geçen zaman içerisinde yok olduğunu, en az 70-80 yıl ve öncesinde bile kentin geniş bulvarlara, o yıllarda çok lüks olan çatılı, çok katlı binalara sahip bulunduğunu nostaljik fotoğraflarda görülebildiğini ifade etti.

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Şahin, İl Başkanı Kaytan’a sitem ederek gözyaşları içinde istifa etti

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Veli Şahin, Boğazlıyanlı aday adayı Ali Ayık’ı liste başına getirmemek için, “son günlerde kendisi ve yönetim kurulu üzerinde Yozgat merkezli oyunlar oynandığını, baskı kurulduğunu, psikolojik bir yıpratma planı sergilendiğini” ileri sürerek, istifa ettiğini açıkladı. Şahin, istifa kararını açıklarken gözyaşlarına hakim olamadı.

CHP İl Başkanı Onur Kaytan’ı, il başkanlığı seçiminde kendisine destek vermedikleri için taraflı davranmakla suçlayan Şahin, “Boğazlıyan’daki CHP’liler onların ayak oyunlarına, olumsuz tavırlarına fırsat vermeyecek ve oyunlarını bozacaktır” dedi.

Şahin, geçen haftasonu Boğazlıyan’a ziyarette bulunan denetmenlerin temaslarını, İl Başkanlığı’nın “taraflı tavrı”na örnek gösterdi. Şahin, “Gelen denetmenler öyle önyargılı gelmişler ki, ne kadar muhalif olduğumuz kişi varsa oralara gittiler” dedi.

19 yaşındaki gençten bir haftadır haber alınamıyor

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Deniz Çay’ın ailesi, oğullarından bir haftadır haber alamıyor.

Kayıp gencin babası, oğlunun hayatından endişe duyduğunu belirterek karakola başvurdu.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Kadışehri’de trafik kazası: 2 ölü 4 yaralı

Kadisehri-Yozgat karayolunun 8. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Ali Riza Aksu’nun kullandığı 66 ED 370 plakalı otomobil, Kadışehri istikametine seyir hâlinde iken yolda park hâlinde bulunan traktörün römorkuna çarptı. Hurdaya dönen araçta bulunan şoförün annesi 45 yaşındaki İhsaniye Aksu ve 2 yaşındaki kızı Nur Banu Aksu hayatını kaybetti. Şoför Ali Rıza Aksu ve otomobilde bulunan diğer 3 kişi ise yaralandı. Yaralılar, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı. Römorkun sahibi M.A. gözaltına alındı.

Lise Caddesi’nde trafik kazası: 5 yaralı

Yozgat şehir merkezindeki Lise Caddesi’nde saat 23.00 sıralarında 3 otomobilin karıştığı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Murat A.’nın kullandığı 66 AU 136 plakalı otomobil, Lise Caddesi’ne çıkınca Çapanoğlu Kent Parkı istikametine doğru seyir hâlinde bulunan Şükrü K. yönetimindeki 31 NS 444 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Şükrü K.’nin kullandığı otomobil, dönerek karşı yönden gelen Metin K. yönetimindeki 66 KC 558 otomobille çarpıştı. Kazada 66 AU 136 plakalı otomobilde bulunan ve hamile olduğu öğrenilen Medine Açkalmaz, 66 KC 558 plakalı otomobildeki Zeynep Karabalak ve Saniye Karabalak ile 31 NS 444 plakalı otomobilin şoförü Şükrü Kılıç ile Şevki Taşdelen yaralandı.

Otomobilde sıkışan yaralılardan Şükrü K. ve Şevki Taşdelen, sivil savunma ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkarıldılar.

13 Şubat 2011 Pazar

Yozgat geçen yıl 9 bin dolarlık ihracat yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl Yozgat’tan toplam 9 bin 362 dolar ihracat gerçekleştirildi.

Yozgat’ın toplam ithalatı ise 18 bin 489 dolar tutarında.

Müzik dünyasına Yozgat’tan yeni bir ses:
Gökhan Ay’ın, “Hayal Yarim” isimli singılı çıktı

Yozgatlı bir memurun çocuğu olarak Ankara’da doğmuş, Ankara’da büyümüş ama kendisini “Kafkas kökenli ve Yozgatlı” olarak tanımlıyor. Bağlama ve gitar çalıyor, şarkı sözleri yazıyor.

Pek çok ses yarışmasına katılmış ve iyi dereceler almış. İlk albümünün gördüğü ilgi üzerine şimdi de, ECCE Müzik’ten çıkan “Hayal Yarim” isimli singıl çalışmasıyla müzikseverlerin huzuruna çıkıyor. İlk klibini de söz ve müziği kendisine ait olan “Hayal Yarim”e çekti. Klibin yönetmenliğini Mustafa Özen, şarkının aranjörlüğünü ise Mustafa Sarıkaya yapmış. Gökhan Ay, “Hayal Yarim”de şiir okuyan Murat İnce’nin, şarkısına ruh kattığını düşünüyor. Hayırsever işadamı Bilal Şahin ve Bilkon Lojistik, singılın sponsorluğunu üstlenmişler.

Gökhan Ay, singılına emeği geçenlere şöyle teşekkür ediyor:

Hepsini toplasanız müzeye sığmaz
Yozgat’ın folklorik ürünleri çok zengin

(Fotoğraf: hasbekliomer.com)

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri İsmail Cansız ile Uğur Ünal’ın, Yozgat Şer’iyye Sicilleri içinde yer alan Kassam defterlerinde yaptıkları araştırma, Yozgat’ın folklorik ürünlerinin çeşitliliğini ortaya koyuyor.

Gazi Üniversitesi tarafından yayınlanan Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi’nin 2002 tarihli 22. cilt 3. sayısında yer alan “Kassam Defterlerine Göre Yozgat’ta İdârî ve Kültürel Durum” başlıklı makalede, Yozgat’ın zengin folklorik ürünleri sıralanıyor.

Makalede, culuk kazanından hamur leğenine, kahvaltı sinisinden mücver tavasına, çukur sahandan helva tabağına, şerbet ibriğinden süt tasına, sigara tabakasından çanak kibrit kabına, kürt-kârî kilimden salma seccadeye, sedir çulundan hümayun makada, köşe minderinden yün kaşmir perdeye kadar onlarca folklorik ürün yer alıyor.

10 Şubat 2011 Perşembe

OSTİM’de ölen işçilerin ailelerine ev verilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, patlamalar sonucu hayatını kaybeden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi işçilerin ailelerine ev verilmesi ve yaralananlar için de maddî yardımda bulunulması kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in verdiği öneri üzerine alınan karar, görüşünün alınması için Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderildi. Önergeye CHP ve MHP’li üyeler de destek verdi.

Ankara’da kısa adı OSTİM olan Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 Şubat’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden Deniz Demirbaş, memleketi Yozgat’ın Büyükmahal Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verilmişti.

AK Parti’de 330 vekilin 200’ü liste dışında kalacak

“Samanyolu Haber” televizyonunun Ankara Haber Müdürü Cafer Tayyar Kala, 12 Haziran’da yapılması planlanan Milletvekili Genel Seçimi öncesinde AK Parti’nin 330 milletvekilinin 200’ünün liste dışında kalacağını iddia etti.

“Bakanlar ve parti yönetimi de dahil olmak üzere hiç kimsenin yeri garanti değil” diyen Kala, liste endişesi duymayan vekil sayısının 40’ı geçmediğini ileri sürdü. Kala, AK Parti’nin yüzde 49 oranında oy alacağını düşünüyor.

“Samanyolu Haber” televizyonunun Ankara Haber Müdürü Cafer Tayyar Kala, samanyoluhaber.com’da yayınlanan “AK Parti’de yeni dönem” başlıklı yazısında, öngörülerini şöyle kaleme aldı:

AK Parti İl Başkanlığı’na Fahri Açıkgöz atandı

Avukat Yusuf Başer’in milletvekili aday adayı olarak görevinden istifa etmesi sebebiyle boşalan AK Parti Yozgat İl Başkanlığı görevine, Fahri Açıkgöz atandı.

9 Şubat 2011 Çarşamba

OSTİM’deki patlamada ölen işçi
Büyükmahal Köyü’nde toprağa verildi

Ankara’da kısa adı OSTİM olan Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 Şubat’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden Deniz Demirbaş, memleketi Yozgat’ın Büyükmahal Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

33 yaşındaki Deniz Demirbaş’ın cenazesi, bu gün yakınları tarafından Adlî Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketi Yozgat’ın Büyükmahal Köyü’ne getirildi. Ankara Keçiören Belediyesi’ne ait araçla taşınan cenaze, kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazenin köye gelişi sırasında Deniz Demirbaş’ın eşi, annesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazına CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, eski CHP İl Başkanı Ali Keven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Prof. Hakkı Acun da rektörlüğe aday oldu

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Adaylığını tarihî Hayril İnal Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında açıklayan Prof. Acun, “'Yozgat’a sadece rektör olmak için gelmedim; daha önce de geliyordum, bundan sonra da yine geleceğim. Rektör olsam da olmasam da Yozgat’ın gelişmesi, kalkınması için çalışacağım” dedi.

Cemil Çiçek’i suçlamıştı

Geçen sene Çapanoğlu Camisi’nin restorasyonunu gerçekleştiren ekibe başkanlık eden Prof. Acun, isim vermeden, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i, belediye başkanlığı yaptığı dönemde imar faaliyeti adı altında Tol Çarşı’yı yok etmekle suçlamıştı.

Prof. Acun’un yayınlanmış eserleri arasında “Bozok Sancağı ve Yozgat Tarihi (Yozgat İli Türk Mimarisi)” isimli kitabı da bulunuyor.

Millî Mücadeledeki ‘Fetvalar savaşı’nda
Yozgat Müftüleri Atatürk’ün yanında yer almışlardı

Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan “Millî Mücadelede Din Adamları 2” isimli kitabında, Kuva-yı Milliye hareketine karşı Dürrizâde Abdullah Efendi’nin imzasını taşıyan İstanbul Fetvası’na karşılık, Ankara Müftüsü Mehmet Rifat Efendi’nin başkanlığında hazırlanan Ankara Fetvası’nı Yozgat müftülerinin de tasdik ederek, Mustafa Kemal’in yanında yer aldıkları kaydediliyor.

Kitapta, Yozgat Milletvekilliği de yapan Yozgat Müftüsü Mehmet Hulûsi (Akyol), Yozgat Müftü Vekili Mehmet Şükrü (Aksoy), Yozgat Müftü Vekili Mehmet Şükrü (Kaya), Akdağmadeni Müftüsü Mehmet Edip ve Boğazlıyan Müftüsü Abdullah (Çağırman)’ın, Mustafa Kemal’in liderliğindeki Kuva-yı Milliye hareketine destek verdikleri anlatılıyor. Kitapta, Millî Mücadele’ye destek veren Yozgat müftüleri hakkında biyografik bilgiler de yer alıyor.

936 parça tarihî eser ele geçirildi

Yozgat’ta Jandarma, tarihî eser pazarlığı yapan 3 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte 936 parça tarihî eser ele geçirildi. Eserler Yozgat Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Sorgun’da esnaflık yapan Ramazan C. ile Hamdi A.’nın Cemil A. ile tarihî eser pazarlığı yapacağı ihbarını alan ekipler, şahısları Özükavak Beldesi’nde suçüstü yakaladı. Otomobilin bagajında yapılan aramada, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait 751 sikke, çömlek, bronz şamdanlık olmak üzere 936 parça eser bulundu. Eserler Yozgat Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. (Kaynak: zaman.com.tr)

Şap hastalığı sebebiyle, Çekerek’te canlı hayvan pazarları 22 Şubat’a kadar kapatıldı

Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, şap hastalığı sebebiyle ilçe genelindeki canlı hayvan pazarlarının 22 Şubat’a kadar kapatıldığını bildirdi.

Geze, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun konuya dair kararının 4 belde belediyesi ve 40 köy muhtarlığına iletildiğini kaydetti.

8 Şubat 2011 Salı

Yozgat’taki Çingene kızlarının ‘kankan’ dansı

1876 yılında Anadolu seyahatine çıkan İngiliz Burnaby, Yozgat izlenimlerini kaydederken, Yozgat’ın yukarısında oturan Çingene kızlarının bir tür ‘kankan’ dansı gösterisini izlediğini de anlatıyor.

Denizbank’ın kültür kuruluşu olan “DenizKültür” tarafından yayınlanan “20. Yüzyıl Başında Osmanlı Kentleri” kitabının Yozgat bölümünde, bu şehre dair ilginç ayrıntılar yer alıyor.

2 çocuğun boğularak ölümünden sonra,
basının uyarıları dikkate alınmaya başlandı

Geçen yıl yüzmek için Kirazlı Göleti’ne giren 2 çocuğun, basının uyarılarına rağmen tedbir alınmaması sonucu boğularak ölmesinden ders çıkaran yetkililer, benzer tehlikeler karşısında tedbir almaya başladı.

Çocukların, buz tutan Cevdet Dündar Göleti üzerinde kaydıklarını ve bazı kısımlarda buzu kırarak balık tutmaya çalıştıklarını öğrenen Zabıta Müdürlüğü, gölet etrafında görevlendirdiği personeli ile, çocukları göletten uzak tutuyor.

Yozgat Belediyesi, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının, altından geçen vatandaşlar için tehlike teşkil ettiğine dair basında yer alan haberler üzerine de, itfaiye aracı kullanarak buz sarkıtlarını kırdırmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Tavsiye mektubu Yozgat’a da gönderilmiş

Sürur Öztürk

4 Şubat Cuma günü yayınlanan “Sayın Valimizin ve Sayın Rektörümüzün dikkatine” başlıklı yazımda, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Şehir ve Kültür” projesi hakkında özet bilgiler vermiş, kurum müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin bütün turizm ve kültür müdürlüklerine birer tavsiye mektubu göndererek, bu projeyi kendi illerine uyarlayıp hayata geçirebileceklerine dair teklifte bulunduğunu belirtmiştim.

Yazımda, “Mektup Yozgat’a da gönderildi mi, gönderildiyse ulaştı mı, Sayın Valimiz Necati Şentürk’ün bu konuda bir hazırlığı var mı, bilmiyorum; fakat ben bu projenin mutlaka ama mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye yazmıştım.

Söz konusu yazımı okuduğunu belirten İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, bana bir e-mail göndererek, tavsiye mektubunu Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de yolladığını bildirdi. Sayın Bilgili, gönderdiği e-mail’de, Yozgat’a gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandığını kaydediyor:

7 Şubat 2011 Pazartesi

Tekkeyenicesi Köyü’ne baraj, Bağlar mevkisine
20 bin metrekarelik mesire alanı yapılacak

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Devlet Su İşleri tarafından Tekkeyenicesi Köyü’nde baraj yapılacağını, baraj tamamlandığında ilçenin su sorununun tamamen çözümlenmiş olacağını söyledi.

Su arıtma tesisinin de ihale aşamasına geldiğini belirten Şimşek, “İnşallah bu yıl ihalesi yapılıp çalışmalar başlayacak” dedi. Başkan Şimşek, ayrıca, Bağlar mevkisinde belediyeye ait 20 bin metrekare alana aynı anda 300 ailenin piknik yapabileceği bir mesire alanı ve misafirhane yapmakta olduklarını bildirdi.

(Kaynak: haberx.com)

Komisyon üyesi, harcırah almadan Fransa’ya gitmiş, yatırımcıları Yozgat’a davet edecekmiş

Yozgat İl Özel İdaresi Plan Bütçe Komisyonu ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ramazan Lâle, “Yozgat’ın kalkınmada öncelikli iller arasında yatırım ve cazip ve öncelikli bir il olduğunu anlatmak ve ilimize davet etmek amacıyla” Fransa’ya “görevli” olarak gönderildi.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, İl Genel Meclisi üyelerinin imzalarıyla İl Genel Meclisi Divan Başkanlığı’na verilen önerge ile Fransa’ya gönderilen Ramazan Lâle’ye bu görev için İl Özel İdaresi bütçesinden harcırah ödenmediği, Fransa seyahatinin bütün masraflarını Lâle’nin “kendi bütçesinden ve kendi imkânıyla” karşılayacağı belirtiliyor. Lale’nin 25 Ocak 2011’de başlayan görevi, 1 Mart 2011’de sona erecek. Ramazan Lâle’nin çiftçilik yaptığı belirtiliyor. (Yozgat Muhabir)

Akbucaklılar dernek kurmaya hazırlanıyorlar

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Akbucak Köyü doğumlu Yozgatlılar, dernek kurmaya hazırlanıyorlar.

Avukat İlhan Öztürk’ün girişimiyle 23 Ocak’ta İstanbul’un Esenler İlçesi’nde düzenlenen 1. Arabaşı Şenliği’nde bir araya gelen Akbucaklılar, köylüleriyle hasret giderdiler.

Programa katılan emekli Vali Refik Aslan Öztürk, insanların kültürleriyle ve hatıralarıyla zenginleştiklerini belirterek, “Bulunduğunuz yerde bahtiyâr olunuz ama köyünüzü unutmayınız” dedi.

6 Şubat 2011 Pazar

Milletvekili Akgül: Müjdeli haberler vereceğim

2 hafta önce safra kesesinden ameliyat olduktan sonra taburcu edilen AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Meclis çalışmaları biter bitmez seçim bölgesi Sarıkaya’ya döneceğini ve müjdeli haberler vereceğini söyledi.

“Sarıkaya Gazetesi”nin sorularını cevaplayan Akgül, “Torba Tasarı” üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “10 Şubat Perşembe gününe kadar yapılandırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek” dedi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra en kısa sürede Sarıkaya İlçesi’ne geleceğini ifade eden Akgül, ‘müjdeli haberler vereceğini’ kaydetti.

(Kaynak: sarikayagazetesi.com)

Boğazlıyan’da arıza meydana gelse
Sarıkaya’da elektrikler kesiliyor !..

Sarıkaya Gazetesi”, kar yükünden dolayı elektrik tellerinin kopması üzerine, geçen Salı gününden itibaren Sarıkaya’nın bazı bölgelerinin 3 gün elektriksiz kaldığını hatırlatarak, ilçenin ‘yıllardır hiç bitmeyen’ elektrik sıkıntısını gündeme getirdi.

Haberde, “Rüzgâr biraz sert esse, kuşlar tellere konsa, yağmur ve kar biraz fazla yağsa, Sarıkaya elektriksiz kalıyor” ifadesi kullanıldı.

30 ülkeye ihracat yapan Gülaylar,
Balkanlar, Dubai ve Katar’da da mağaza açıyor

Saatçi dede İhsan Gülay’ın 80 yıl önce Yozgat’ta temellerini attığı Gülaylar Group’un üçüncü kuşak patronu İlhan Gülay, 30 ülkeye yaptığı ihracatın ardından Dubai, Katar, Romanya ve Yunanistan’da mağaza açmaya hazırlanıyor

Star gazetesi yazarı Fulya Erdem, Gülaylar’ın hikâyesini köşesine taşıdı. “Saatçi dedenin adını altın harflerle yazdılar” başlıklı yazıda, Gülaylar ile yapılan röportaja yer verildi. İşte o röportaj:

Sözleşmeli memura tazminat müjdesi

Yozgat İdare Mahkemesi, başka bir kuruma atandığı için istifa eden sözleşmeli memura iş sonu tazminatı ödenmesine hükmetti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalıştığı kurumdan her ne sebeple ayrılırsa ayrılsın, bütün sözleşmeli personele iş tazminatı ödenmesi gerektiğini söyledi.

Hizmet sözleşmesini 1 ay önceden feshedilmesi gibi gerekçelerle çalışanların iş sonu tazimatlarını almalarının engellemek istenmesinin hakkaniyete uygun olmadığını dile getiren Kahveci, “Özellikle başka kadrolara atanan personelin bu şartı yerine getirmesi imkânsızdır. Mahkeme bu konuda verdiği kararla başka kadrolara atanan sözleşmeli memura tazminatın önünü açmıştır” dedi.

You Tube’da kamyonuyla hava atıyor

Sosyal paylaşım sitesi You Tube’da yer alan “Modifiye kamyon Yozgat Sorgun” başlıklı videoda, Sorgun’da kamyon sahibi olduğu belirtilen Hasan’ın ve modifiye edilmiş kamyonunun fotoğrafları gösteriliyor.

“Biraz sonra izleyeceğiniz videoda, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nin en sükseli kamyonunu tanıtıyoruz” yazısıyla başlayan video, “Vizyondayız Baboşş mını mınnı” yazısıyla sona eriyor… (Yozgat Muhabir)