26 Haziran 2011 Pazar

Yozgat’tan Kırıkkale’ye baskın: 3 ölü

Kırıkkale’de kızlarına şiddet uyguladığını öne sürdükleri damatlarının evine baskın düzenleyen 4 kişi, av tüfeğiyle 3 kişiyi öldürdü.

Olaydan sonra kaçan zanlıların Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Olay nasıl oldu?

Yozgat’ta yaşayan Karaoğlu ailesi ile kızları Çiçek Karaoğlu’nu gelin verdikleri Kırıkkale’de oturan Onanç ailesi arasında yaklaşık bir hafta önce, Çiçek Karaoğlu’na şiddet uygulandığı iddiasıyla tartışma yaşandı. Olaydan bir süre sonra Çiçek Karaoğlu’nun baba evine döndüğü öğrenildi.

Kızlarının eve dönmesinden sonra gece geç saatlerde Kırıkkale’ye gelen Uğur, Satılmış, Naciye, Bilal ve Sakine Karaoğlu, hurda toplayarak geçimlerini sağlayan Onanç ailesinin Yuva Mahallesi 2483 Sokak’taki evine geldi. Evin bahçe kapısını kıran şüpheliler, evde bulunanların üzerine av tüfekleriyle ateş etti. Olayda Arslan Onanç, resmi nikâhsız eşi Binnaz Özdemir ve oğlu 13 yaşındaki Ayhan Onanç, hayatını kaybetti. Bu arada evde bulunan Aslan Onanç’ın diğer oğlu 10 yaşındaki Serkan Onanç, başka bir odaya kaçarak kurtuldu.

Damat Orhan Onanç’ın olay sırasında evde olmadığı da belirtildi.

Saldırıdan kurtulan Serkan Onanç’ın emniyetteki ilk ifadesinde, içeriye ellerinde tüfeklerle kapıyı kırarak girenlerin ‘‘Canlı bırakmayın’’ diye bağırdıklarını ve ardından ailesine ateş ettiklerini söylediği öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan zanlıların Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla otopsi yapılmak için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Hiç yorum yok: