26 Haziran 2011 Pazar

Yeni milletvekilleri Soysal ve Başer,
ilk açılışlarını Kazankaya’da yaptılar

12. Kazankaya Kanyonu, Kültür ve Turizm Festivali 25 Haziran Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Festivalde Kazankaya Kanyonu Sosyal Tesisi de Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer tarafından hizmete açıldı.

Programda daha sonra KASDEP Projesi kapsamında alınan ve 50 aileye dağıtılacak olan 100 adet süt sığırının dağıtımı yapıldı.

Kazankaya Kanyonu Festivali’ne renkli açılış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival açılış programı Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu’nun, Türkiye’nin değişik yörelerine ait halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Milletvekili olduktan sonraki ilk açılışları

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, yaptığı açılış konuşmasında festivale katılan herkese teşekkür ederek Kazankaya Beldesi ve kanyon hakkında bilgiler verdi. Daha sonra AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer de konuşma yaptılar.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, yaptığı konuşmada, festivalin amacının bir tabiat harikası olan Kazankaya Kanyonu’nu iç turizme tanıtmak olduğunu söyledi. Vali Şentürk, geçen Mayıs ayında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yozgat Tanıtım Günleri”nde kurulan Aydıncık İlçesi’nin standında Kazankaya Kanyonu’n da tanıtıldığını hatırlattı. Şentürk, “Bu tanıtım sayesinde birçok kişi burayı ziyaret edecek, beldemizin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

50 aileye 100 süt sığırı dağıtıldı

Programda daha sonra KASDEP Projesi kapsamında alınan ve 50 aileye dağıtılacak olan 100 adet süt sığırının dağıtımı yapıldı.

Sosyal Tesis nihayet açıldı

Daha sonra, uzun zamandır tamamlanması beklenen Kazankaya Kanyonu Sosyal Tesisi, Vali Necati Şentürk, AK Parti’nin çiçeği burnunda Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer tarafından hizmete açıldı.

Aydıncık Hükümet Konağı İncelemesi

Vali Necati Şentürk 12. Kazankaya Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali açılış programının ardından Aydıncık İlçesi’ne geçerek inşaatı devam eden ve tamamlanmak üzere olan Aydıncık Hükümet Konağı’nda incelemelerde bulundu. Vali Necati Şentürk, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir ve İnşaat firması yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Hiç yorum yok: