29 Haziran 2011 Çarşamba

Yeni hükümet kuruluyor,
Yozgatlıların beklentisi yükseldi

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da 61’inci Hükümet’in Adalet Bakanı olacağına dair tahminler, Yozgatlıların bu süreci çok daha dikkatle takip etmelerine sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanlığı’na sıcak baktıkları anlamına gelen ifadeler kullandılar. “Samanyolu Haber” televizyonunun Ankara muhabiri de bu gün öğle saatlerinde yapılan canlı yayında, “Başkent kulislerinde Adalet Bakanlığı için Bekir Bozdağ’ın ismi konuşuluyor” dedi.

Bu ihtimallerin bu gün ulusal medyada yüksek sesle dile getirilmesi, Yozgatlıların beklentisinin yükselmesine sebep oldu.

Cemil Çiçek aday olacak mı?

4 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’ten itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçim turları başlayacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile birlikte, Meclis’te grubu bulunan siyasî partilere ziyarette bulunarak, Meclis Başkanlığı seçimine dair görüşlerini aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiçek’in ziyaretinin ardından bir muhabirin, Meclis Başkanlığı için Cemil Çiçek’in isminin öne çıktığını hatırlatması üzerine, “Öne çıkıyorsa sorun yok zaten” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de, aynı konudaki bir soru üzerine, “Uzlaşmacı bir kişiliği var. Siyasî tecrübesi çok fazla bir insan; ama aday mı, değil mi, onu bilmiyoruz” dedi.

“Samanyolu Haber” televizyonunun bu gün öğle kuşağındaki canlı yayınında Ankara muhabirinin, “Başkent kulislerinde Adalet Bakanlığı için Bekir Bozdağ’ın ismi konuşuluyor” ifadesini kullanması da, Yozgatlıların beklentisinin yükselmesine sebep oldu.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet kurma yetkisini almak üzere bu gün Çankaya Köşkü’ne çıktı. Görüşmenin uzaması, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ün yeni hükümetin Bakanlar Kurulu listesi üzerinde istişarede bulundukları şeklinde yorumlanıyor...

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: