9 Haziran 2011 Perşembe

Vali Şentürk’e yeşillik ödülü

Yozgat, karayolları ağaçlandırılmasında Türkiye ikincisi, fidan dikiminde ise Türkiye beşincisi oldu.

Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, Yozgat’ta elde edilen bu başarıdan dolayı Vali Necati Şentürk’e başarı belgesi takdim etti. Avcı, başarı belgesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini belirtti.

Yeşil Yozgat

Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, ağaçlandırma başarı belgesini takdim etmek üzere, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız ile birlikte Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü ziyaret etti.

Hanifi Avcı, yaptığı açıklamada, “2010 Yılı Ağaçlandırma ve Erezyon Kontrolü Seferberliği kapsamında Yozgat, karayolları ağaçlandırılmasında Türkiye ikincisi, fidan dikiminde ise Türkiye beşincisi olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Bu başarıdan dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Valimiz Sayın Necati Şentürk’e verilen başarı belgesini takdim etmek üzere burada bulunuyoruz” dedi.

Vali Şentürk de, bu başarının sadece kendisinin değil bütün Yozgat halkı ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının, bu işe gönül vermiş sivil toplum örgütlerinin ortak bir başarısı olduğunu söyledi. Vali Şentürk, göreve geldiği ilk günden bu yana yeşil ve yaşanılabilir bir Yozgat için ağaçlandırma konusuna özel bir önem verdiğini ifade etti.

Şentürk, 2010 yılında Yozgat genelinde toplam 8 milyon 877 bin fidan dikildiğini, bu fidanlardan 5 milyon 500 bininin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından dikildiğini kaydetti. Şentürk, “Ülkemizde ağaçlandırmaya çok daha uygun bölgelerin olduğu düşünüldüğünde bu başarı küçümsenemeyecek bir başarıdır” dedi.

Şentürk, 2012 yılında hedefinin 10 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok: