21 Haziran 2011 Salı

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz: ‘Ekici istifa etmedi’ iddiası MHP’ye 15 bin oy kaybettirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, 12 Haziran seçimi öncesinde ortaya atılan ‘Mehmet Ekici resmen istifa etmedi’ iddiasının Yozgat’ta MHP’ye 15 bin oy kaybettirdiğini iddia etti.

Yozgat Adliyesi’nde mazbatasını aldıktan sonra kendi seçim bölgesi olan Yerköy İlçesi’ne giden Sadir Durmaz, partililer tarafından davul zurna ile karşılandı. Yerköylüler, Sadir Durmaz için bir de kurban kestiler.

MHP Yerköy İlçe Başkanlığı önünde yapılan vedalaşma töreninin ardından Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Ankara’ya uğurlandı.

12 Haziran seçimi sonucunda MHP’den Yozgat Milletvekili seçilen Sadir Durmaz, mazbatasını Yozgat Adalet Sarayı’nda Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaarslan’dan teslim aldı.

Durmaz, mazbatasını aldıktan sonra, Adliye önünde basın mensuplarına seçim değerlendirmesi yaptı.

Kara propaganda bizi çok olumsuz etkiledi

Durmaz, seçim öncesinde ortaya atılan “İnternette uygunsuz görüntüleri yayınlanan Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski birinci sıra adayı Mehmet Ekici’nin seçim öncesi resmen istifa etmediği ve MHP’ye verilen oyların Ekici’nin yeniden milletvekili seçilmesini sağlayacağı” şeklindeki iddianın siyasî sonucunu da değerlendirdi. “Yürütülen bu kara propaganda bizi çok olumsuz bir şekilde etkiledi” diyen Durmaz, bu iddianın Yozgat’ta MHP’ye 15 bin oy kaybettirdiğini iddia etti.

5 bin kişiye mesaj gönderdim

Ekici’nin, aday listeleri basıldıktan sonra istifa ettiğini, bu sebeple de listelerin değiştirilemediğini kaydeden Durmaz, şöyle konuştu:

“Listelerin değişmeyeceğini ama hukuken istifanın YSK’ya gönderildiğini defalarca izah etmemize rağmen, burada hemşerilerimizin iradelerini saptırmak maksadıyla çok çirkin ve yanlı propagandaya girilmiştir. Biz bütün mitinglerimizde ve toplantılarımızda konuyu açıklamamıza rağmen, istifa eden vekil adayımızla ilgisi olmayan bir YSK kararını bastırıp çoğaltarak ev ev posta kutularına koymuşlardır. Böyle bir ortamda doğal olarak insanlarımız tereddüde düşmüş, tahminlerimize göre en az 15 bin oy başka partiye kanalize edilmiştir. Bu propagandandan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirmek istiyorum. Yalnız ben 5 bin kişiye mesaj gönderdim. Allah kısmet etti ve milletvekili olarak bugün mazbatamızı aldık. Tüm hemşerilerimize bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

Seçimde milletin MHP’ye muhalefet görevi verdiğini ifade eden Durmaz, “Biz de bu görevimizi gerek Yozgat gerek Türkiye için lâyıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

MHP’yi baraj altında bırakmak istediler

Durmaz, seçim sürecinde MHP’ye yönelik tehditlerin ve şantajların MHP’yi Meclis dışında bırakmak olduğunu ileri sürerek, “Ama milletimiz bunlara en güzel cevabı vererek MHP’yi Meclis’te temsil edilecek bir sayıya ulaştırdı. 53 milletvekilimiz geçmişten gelen köklü, tecrübeli kadrolarımızla en iyi şekilde muhalefet görevini yerine getirecek ve milletimizin sorunlarına çözümler üreteceğiz. 24 Saat kapısı ve gönlü hemşehrilerine açık, onların emrinde bir vekillik yapacağız. Yozgat ile irtibatımızı kesmeyeceğiz” diye konuştu.

Gelecek seçimler için çok çalışacağız

Bir sonraki seçimin hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ifade eden Durmaz, “Gelecek seçimlerde iktidar hedefine emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

Sadir Durmaz, partisinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş olması konusunda da şu değerlendirmede bulundu:

“Orada inşallah mahcup olmayacağız. Bu bir anlamda Genel Başkanımızın MKYK’mızın Yozgat’a vermiş olduğu önemin de bir ifadesidir. Çok çalışacağız, üretmeye gayret edeceğiz.”

Yerköy’de davul zurnayla karşılandı

Daha sonra kendi seçim bölgesi olan Yerköy İlçesi’ne giden Sadir Durmaz, partililer tarafından davul zurna ile karşılandı.

Yerköylüler, Sadir Durmaz için bir de kurban kestiler.

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Yerköy İlçe Başkanlığı önünde yapılan vedalaşma töreninin ardından Ankara’ya uğurlandı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: