30 Haziran 2011 Perşembe

Küçük Akgül’den büyük başarı: Tekvandoda Sorgun’a Türkiye ikinciliği kazandırdı

Sorgun Belediyespor’un minik tekvandocusu Ömer Faruk Akgül, hafta sonu Tekirdağ’da yapılan ‘Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya aldı.

Sorgun Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, Akgül’ün, kilosunda 112 sporcunun katıldığı yarışmada çıkardığı birbirinden güzel maçlarla altı rakibini elediğini belirterek, “Bu da gösteriyor ki çocuklarımıza fırsat verildiği ve gerekli ilgi gösterildiği takdirde başarılı sonuçlara imza atabiliyoruz” dedi.

Bütün Yozgat’ın gururu oldu

Sorgun Belediyespor Kulübü Taekwondo Takımı’nın Yozgat’ı temsilen katıldığı turnuvaya 61 ilden toplam bin 800 sporcu katıldı. Katılımın yüksek olduğu şampiyona, çok çekişmeli maçlara sahne oldu.

Sorgun Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, şampiyona hakkında yaptığı açıklamada, minik sporcuların aile çevresinde uzak bir noktada katıldıkları turnuvanın onlara hayata dair önemli tecrübeler kazandırdığını ifade ederek şunları söyledi:

“Sorgun Belediyespor Kulübü Taekwondo Takımı’ nın 40 kg.’da yarışan sporcusu Ömer Faruk Akgül, kilosunda 112 sporcunun katıldığı yarışmada çıkardığı birbirinden güzel maçlarla altı rakibini eledi, Türkiye ikincisi oldu.

İlk maçında Sakaryalı, ikinci maçında Niğdeli, üçüncü maçında Tekirdağlı, dördüncü, beşinci ve altıncı maçlarında ayrı ayrı İstanbullu rakiplerini geçerek final maçı yapmaya hak kazanan Akgül, final maçında karşılaştığı Kocaelili rakibini geçemedi ve kilosunda ‘Türkiye İkincisi’ oldu. Ulusal alanda Yozgat ve Sorgun’u en iyi şekilde temsil etmenin gururu yaşadık.

Bu da gösteriyor ki çocuklarımıza fırsat verildiği ve gerekli ilgi gösterildiği takdirde başarılı sonuçlara imza atabiliyoruz.”

Yarışmaya katılan diğer sporcuların da ikişer, üçer maç kazanmalarına rağmen derece yapamadıklarını, ancak Türkiye’nin en iyi sporcularının katıldığı bu şampiyonada yarışmanın, hatta maç kazanmanın bile büyük bir başarı olduğunu belirten Dinçer,’Bu sonuçlar bizim geleceğe daha umutlu bakmamıza sebep oldu. Sporcularımız arasından ‘Milli Takı’ma girip, dışarıda da bayrağımızı dalgalandıracak sporcular çıkacağına da inanıyorum.

Bu başarı kolay gelmedi. Sürekli ve istikrarlı çalışmalar, verilen maddi -manevi destekler, başarıyı beraberinde getirdi.

Bu vesileyle bize her türlü desteği veren Kaymakamımız Sayın Levent Kılıç, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek ve bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkürler sunuyorum’ dedi

(Kaynak: sorgunpostasi.com)

Hiç yorum yok: